Ogroman odaziv

Preko 100 vlasnika klijeti zainteresirano je za asfaltiranje goričkih puteva

12:43h
0
Sastanak vinogradara // Foto: Grad Đurđevac

Na sastanku su se svi vlasnici klijeti pozitivno očitovali i moguće je u kratkom roku očekivati početak izvođenja radova.

Ovaj vikend održan je sastanak vinogradara kod Crnog Jezuša na kojem je bilo preko 100 vlasnika klijeti zainteresiranih za asfaltiranje goričkih puteva.

Čak ni iz Grada nisu očekivali tako velik odaziv ovome projektu.

Inicijalno su pozvani vlasnici klijeti s predjela Malog i Velikog kostanja, te dionice koja spaja DC2 i raspelo Crni Jezuš gdje je vladao najveći interes za asfaltiranje, ali na sastanak su došli i vinogradari s drugih predjela koji su također zainteresirani za ovu mjeru.

Prema izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi omogućava se sudjelovanje vlasnika klijeti u financiranju asfaltiranja nerazvrstanih šljunčanih puteva u vinogradarskim predjelima.

Prema usvojenom modelu Grad će zajedno s vlasnicima klijeti  izvršiti asfaltiranje određenih dionica. I to po modelu pola troškova na teret gradskog proračuna, a druga polovica na teret zainteresiranih vlasnika kojima će se za njihov udio u financiranju izvršiti obračun i umanjenje obveza za komunalnu naknadu i druga davanja prema Gradu kroz naredno razdoblje ovisno o iznosu sufinanciranja i visini mjesečnih obveza.

Na sastanku su se svi vlasnici klijeti pozitivno očitovali i moguće je u kratkom roku očekivati početak izvođenja radova.

Loading...