5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Je li obrazovanje bitno?

Mladi HNS-a vrše pritisak na vladajuće: Ministrove riječi bile su lažne
M

Ne propustite

Nije svejedno hoće li karta koštati 300, 500 ili više od tisuću kuna, uvjereni smo da postoji prostora za racionalnu štednju – izjavio je Zamljačenec.

Pitanje sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca zasigurno je jedno od onih koja su na umu mnogim roditeljima i učenicima uoči nove školske godine. Upravo zbog te teme održana je press konferencija Mladih HNS-a pod nazivom Je li obrazovanje uopće (ikome) prioritet?

– Ova presica je sazvana kako bi mladež HNS-a stavila veću važnost na odluku Vlade u ostavci kojom ona u potpunosti anulira prijevoz srednjoškolaca – objasnio je Matija Zamljačenec, predsjednik Mladih HNS-a na nacionalnoj razini te na razini Koprivničko-križevačke županije.

Posebno se osvrnuo na izjave i poteze ministra znanosti, obrazovanja i športa Predraga Šustara.
– Početkom mandata naglašavao je da je najbitnije samo obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje. Tim riječima je započeo svoj mandat, a šest-sedam mjeseci kasnije vidimo da su te riječi očito bile lažne – izjavio je Zamljačenec.

Mladi HNS-a // Foto: Matija Gudlin
Mladi HNS-a // Foto: Matija Gudlin

Što se tiče konkretnih poteza HNS-a, napomenuo je da su oni već poduzeti, ali da se spremaju i novi.

– HNS je nekoliko puta apelirao da se vrati sufinanciranje prijevoza za učenike jer će se zbog Vladine odluke brojni roditelji, pogotovo u ruralnim sredinama, suočiti s financijskim problemima. Zalažemo se da se prijevoz srednjoškolaca ne svrstava u socijalne kategorije jer je to zalaganje za budućnost i borba za demografski oporavak. To je Vlada HDZ-a i MOST-a i obećavala u predizbornoj kampanji, a to u njihovom dogovoru i piše, sufinanciranje prijevoza sa 75 posto cijene karata. Od rujna toga više nema – rekao je.

Uputio je i apel odgovornima da nešto promijene prije početka nove školske godine.
– Apeliram na županijski HDZ, na župana Korena, dožupane i sve ostale da slijede primjer HNS-a i Varaždinskog i Međimurskog župana kako bi se pojačao pritisak na Vladu. Nije svejedno hoće li karta koštati 300, 500 ili više od tisuću kuna, uvjereni smo da postoji prostora za racionalnu štednju – izjavio je.

Dodao je i da će HNS na idućoj županijskoj sjednici postaviti pitanje o tome županu Darku Korenu, a kao daljnji koraci uslijedit će prosvjedi na tragu blokiranja prometa koje su organizirali u Varaždinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×