6.8 C
Koprivnica
Četvrtak, 25. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Je li obrazovanje bitno?

Mladi HNS-a vrše pritisak na vladajuće: Ministrove riječi bile su lažne
M

Ne propustite

Nije svejedno hoće li karta koštati 300, 500 ili više od tisuću kuna, uvjereni smo da postoji prostora za racionalnu štednju – izjavio je Zamljačenec.

Pitanje sufinanciranja prijevoza srednjoškolaca zasigurno je jedno od onih koja su na umu mnogim roditeljima i učenicima uoči nove školske godine. Upravo zbog te teme održana je press konferencija Mladih HNS-a pod nazivom Je li obrazovanje uopće (ikome) prioritet?

– Ova presica je sazvana kako bi mladež HNS-a stavila veću važnost na odluku Vlade u ostavci kojom ona u potpunosti anulira prijevoz srednjoškolaca – objasnio je Matija Zamljačenec, predsjednik Mladih HNS-a na nacionalnoj razini te na razini Koprivničko-križevačke županije.

Posebno se osvrnuo na izjave i poteze ministra znanosti, obrazovanja i športa Predraga Šustara.
– Početkom mandata naglašavao je da je najbitnije samo obrazovanje, obrazovanje i obrazovanje. Tim riječima je započeo svoj mandat, a šest-sedam mjeseci kasnije vidimo da su te riječi očito bile lažne – izjavio je Zamljačenec.

Mladi HNS-a // Foto: Matija Gudlin
Mladi HNS-a // Foto: Matija Gudlin

Što se tiče konkretnih poteza HNS-a, napomenuo je da su oni već poduzeti, ali da se spremaju i novi.

– HNS je nekoliko puta apelirao da se vrati sufinanciranje prijevoza za učenike jer će se zbog Vladine odluke brojni roditelji, pogotovo u ruralnim sredinama, suočiti s financijskim problemima. Zalažemo se da se prijevoz srednjoškolaca ne svrstava u socijalne kategorije jer je to zalaganje za budućnost i borba za demografski oporavak. To je Vlada HDZ-a i MOST-a i obećavala u predizbornoj kampanji, a to u njihovom dogovoru i piše, sufinanciranje prijevoza sa 75 posto cijene karata. Od rujna toga više nema – rekao je.

Uputio je i apel odgovornima da nešto promijene prije početka nove školske godine.
– Apeliram na županijski HDZ, na župana Korena, dožupane i sve ostale da slijede primjer HNS-a i Varaždinskog i Međimurskog župana kako bi se pojačao pritisak na Vladu. Nije svejedno hoće li karta koštati 300, 500 ili više od tisuću kuna, uvjereni smo da postoji prostora za racionalnu štednju – izjavio je.

Dodao je i da će HNS na idućoj županijskoj sjednici postaviti pitanje o tome županu Darku Korenu, a kao daljnji koraci uslijedit će prosvjedi na tragu blokiranja prometa koje su organizirali u Varaždinu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Obljetnica

FOTO/VIDEO Rotary klub Koprivnica slavi 20. rođendan u Domoljubu, došli brojni poznati Koprivničanci

Rotary klub Koprivnica svečanošću u Domoljubu slavi svoju 20. obljetnicu. Tim su povodom u Domoljub došle brojne Koprivničanke i Koprivničanci...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×