5.7 C
Koprivnica
Srijeda, 24. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Godina u crnim brojkama

U 2016. podravske i prigorske ceste oduzele su 10 života
U

Ne propustite

Osim karakterističnih ljetnih motociklističkih nesreća, sudeći prema godinama i tipu nesreće, najčešće su smrtno stradavali stariji građani, i to kao pješaci i biciklisti.

U protekloj godini prometnice Koprivničko-križevačke županije odnijele su deset života, tri manje nego godinu prije. Iako statistički bolje nego lani, to je deset života previše.

Javnost je najviše pogodila i šokirala posljednja, 11. listopada u Cvetkovcu kad je u naletu osobnog automobila na pješaka uslijed nepropisnog kretanja, smrtno stradala dvogodišnja djevojčica Emanuela, dok se njen otac Željko Prispilović tri tjedna borio za život u induciranoj komi.

Najtragičniji mjesec bio je svibanj s tri nesreće sa smrtnim ishodima, počevši sa 67-godišnjim biciklistom kojeg je na cesti Koprivnica – Đelekovec, nepropisno pretjecao osobni automobil.

Samo dva tjedna kasnije na cesti iz smjera Legrada prema Đelekovcu poginuo je godinu mlađi vozač traktora s kojim je sletio s ceste zbog nedovoljne udaljenosti od ruba kolnika.

Svaka je smrt tragična, ali posebno pogađaju one u kojima ginu mlade osobe. Tako je samo nekoliko dana za spomenutom tragedijom, u Kloštru Podravskom na prijelazu ceste preko željezničke pruge, stradala 20-godišnja vozačica osobnog automobila naletom na vlak, oduzevši mu prednost prolaska.

U lipnju su na cestama poginule dvije osobe. Početkom mjeseca na 76-godišnju pješakinju naletjelo je osobno vozilo u koprivničkoj Marofskoj ulici, dok je gotovo dva tjedna kasnije u Đelekovcu 27-godišnjak uslijed neprilagođene brzine motociklom sletio sa ceste i tako završio svoj mladi život.

Ljetni mjeseci, tipični su po motociklističkim tragedijama, pa je u srpnju u Reki smrtno stradao 20-godišnjak, sletjevši uslijed kretanja na nedovoljnoj udaljenosti od ruba kolnika.

Osim karakterističnih ljetnih motociklističkih nesreća, sudeći prema godinama i tipu nesreće, najčešće smrtno stradavaju stariji građani, i to kao pješaci i biciklisti.

Tako je u siječnju u Imbriovcu uslijed neprilagođene brzine osobni automobil usmrtio 72-godišnjeg biciklista, a u ožujku na lokalnoj cesti Kloštar Podravski-Kozarevac, pod kotačima je smrtno stradao 66-godišnji pješak, ali ovaj vlastitom pogreškom.

Još jedna starija osoba, 60-godišnjakinja izgubila je život u prometu, ali kao vozačica u sudaru dvaju osobnih automobila uslijed neprilagođene brzine, u Kenđelovcu u kolovozu.

Tijekom 2016. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke nisu zabilježena ubojstva, ali zabilježena su dva pokušaja.

U prvom slučaju, u birtijaškoj tučnjavi dvaju muškaraca i jedne žene u Peterancu, 29-godišnjak je zadobio ubodnu ranu u vrat. Drugi slučaj bio je udarac sjekirom u glavu jednog od trojice muškaraca koji su zapodjenuli tučnjavu u Drnju u ulici Autoput.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Općina Legrad

FOTO Povodom Dana planete zemlje održana još jedna Zelena čistka

Povodom Dana planete Zemlje, u organizaciji Lu Kuna Legrad, Eko Legrad, Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode KKŽ...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×