5.1 C
Koprivnica
Subota, 20. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
velika proslava

[FOTO] DVD Legrad proslavilo 135 godina djelovanja
[

Sve vezano za večeru odradile su veoma marljive i agilne članice Udruge žena Legrad, koje su svoje vatrogasce za njihovu godišnjicu iznenadile prekrasnom tortom, a istom su se osladili svi u domu.

Ne propustite

Na dan sv. Florijana Dobrovoljno vatrogasno društvo Legrad obilježilo je 135 godina humanosti, požrtvovnosti i rada. Od davne 1884. godine kada je nekolicina mještana, predvođena poštarom Stjepanom Hallerom, osnovala ovo društvo, ono ne samo da je postalo činiteljem sigurnosti mještana Legrada, već kroz povijest i nositeljem društvenog pa čak i kulturnog života mjesta Legrad.

Svečanoj sjednici  pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije i Općine Legrad,  pored predstavnika tridesetak dobrovoljnih vatrogasnih društava nazočili su glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, predsjednica Općinskog vijeća Općine Legrad Snježana Kuzmić, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, zamjenica načelnika Općine Legrad Kristina Turk, zapovjednica VZ Virovitičko -podravske županije Mateja Fras Venus, izaslanica načelnika PU Koprivničko-križevačke županije Tatjana Židov, predstavnici HGSS-a stanica Koprivnica te predstavnici  proizvođača i distributera vatrogasne opreme, predstavnici udruga i gospodarstvenika.
U sklopu sjednice prikazan je film o radu DVD-a Legrad autora Darka Piškora. Kroz film je prikazana povijest i sadašnjost društva koje  broji 92 člana od kojih su 26 operativni članovi,  24 izvršna člana, 22 djece i mladeži te 20 pričuvnih članova. Društvo je opremljeno s tri navalna vozila i autocisternom, te ostalom vatrogasnom opremom koja im je potrebna za uspješno provođenje vatrogasnih i drugih intervencija.

Svima nazočnima na sjednici su se obratili glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, predsjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin, zapovjednik VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, načelnik Općine Legrad Ivan Sabolić, zapovjednica VZ Virovitičko-podravske županije Mateja Fras Venus, zamjenik zapovjednika VZO Legrad Vlado Kovaček, predstavnik firme Vatropromet Zdravko Kobeščak, vlasnik tvrtke KL Protektion Zvonimir Legemec, te predstavnici DVD-a Križevci i Mursko Središće, svi govornici su u svojem obraćanju pohvalili rad DVD-a Legrad, a posebice kontinuiranu izobrazbu vatrogasnih kadrova u stjecanju vatrogasnih zvanja, specijalizacijama i samostalno provođenje obuke te ispomoći u provođenju obuke na višim razinama.

Za svoj rad članovi DVD-a Legrad primili su Vatrogasne spomenice za 10 godina Suzana Mikulić i Serafina Matković, za 20 godina Sandro Kiš, za 30 godina Vladimir Piškor, za 40 godina Zlatko Lacković i za 50 godina rada u vatrogastvu  Mijo Deak i Dragutin Matoš. Brončane vatrogasne medalje primili su Vinko Habek, Saša Deak i Mirjana Piškor, brončane vatrogasne plamenice Viktorija Horvat i Marino Vincek.  Srebrnu vatrogasnu medalju primio je Davor Cvetnić, srebrnu vatrogasnu plamenicu primili su Sandro Kiš, Sven Kiš, Josip Kefelja i Dominik Brunec. Zlatnu vatrogasnu plamenicu primili su Darko Piškor, Goran Piškor i Krešimir Kotrošić. Odlikovanje za posebne zasluge dodijeljeno je  Vladimiru Piškoru. Također, uručena su uvjerenja trojici članova koji su stekli zvanje vatrogasni časnik i to Ivanu Saboliću, Sandru Kišu i Svenu Kišu.

Temeljem odluke Skupštine DVD-a Legrad, a za suradnju i pomoć u radu društva i njegovom napretku za počasnog člana DVD-a Legrad proglašen je  glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

Na kraju sjednice uručene su zahvalnice i priznanja pokroviteljima i svima koji su doprinijeli uspješnom djelovanju društva.

Svečanu sjednicu zatvorio je predsjednik DVD-a Legrad Davor Cvetnić.

– Cilj nam je da nastavimo ovaj plemeniti poziv, očuvamo tradiciju i sigurnost svih mještana Legrada i Općine Legrad. Zahvaljujem se svima onima koji su na bilo koji način utkali malen dio sebe u ovo društvo, te time omogućili da ono doživi ovu lijepu obljetnicu – rekao je.

Po završetku vježbe izvršeno je postrojavanje svih učesnika kojom prilikom je zapovjednik VZO Legrad Darko Piškor predao prijavak zapovjedniku VZ Koprivničko-križevačke županije Zvonimiru Habijanu.

Prijatno druženje uz večeru i glazbu nastavljeno je u Legradskom domu.

Sve vezano za večeru odradile su veoma marljive i agilne članice Udruge žena Legrad, koje su svoje vatrogasce za njihovu godišnjicu iznenadile prekrasnom tortom, a istom su se osladili svi u domu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Fešta

[FOTO/VIDEO] KONCERT ZA PAMĆENJE Jole napunio dvorište Starog grada, Đurđevčani pjevali sve hitove

"Nosi mi se bijela boja", "Tijelo ko remek djelo" samo su neki od hitova popularnog Joleta koji su se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×