500 kuna kazne za kuću bez istaknutog kućnog broja

13:06h
0
ilustracija

Grad Koprivnica će, u sklopu priprema za popis stanovništva koji će biti proveden iduće godine, do kraja ove imenovati još neimenovane ulice. Riječ je prvenstveno o ulicama u novim naseljima i rudinama – rubnim i vinogradarskim dijelovima grada u čijim su jarcima i klancima na temeljima klijeti niknule kuće za stanovanje, a koje još uvijek nemaju kućne brojeve. Kako doći do kućnog broja, rekla nam je pročelnica za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Maja Ištvan Krapinec:

„Oni koji nemaju kućne brojeve prije svega moraju se javiti u katastar, u Područni ured u Koprivnici da bi im se izdalo rješenje i dodijelio kućni broj. Nakon toga javljaju se našim komunalnim redarima i dobiju plavu pločicu s bijelim brojevima koju moraju izvjesiti na vidljivo mjesto, znači na ulično pročelje.“

Da li svi vlasnici poštuju propis o istaknutom kućnom broju, nadležni su nadzirati komunalni redari. No u gradu još nisu počeli primjenjivati drastične mjere koje za fizičke osobe znače novčanu kaznu od 500,00 kuna.

izvor: Radio Drava