Fotomonografija

Predstavljeni Skriveni biseri hrvatskih županija

12:29h
0
Predstavljanje fotomonografije // Foto: KC-KŽ Županija
Predstavljanje fotomonografije // Foto: KC-KŽ Županija

‘Koprivničko-križevačka županija predstavila je svoje geografske i gospodarske značajke, prirodne ljepote Podravine i Prigorja, najznačajnije županijske manifestacije te kulturno–povijesna obilježja koja je na jednom mjestu objedinio profesor Hrvoje Petrić’, poručili su iz Županije.

Fotomonografija Skriveni biseri hrvatskih županija predstavljena je u petak u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu. Radi se o izdavačkom prvijencu Hrvatske zajednice županija koji objedinjuje informacije o kulturnim, povijesnim i prirodnim znamenitostima svih županija.

“Koprivničko-križevačka županija predstavila je svoje geografske i gospodarske značajke, prirodne ljepote Podravine i Prigorja, najznačajnije županijske manifestacije te kulturno–povijesna obilježja koja je na jednom mjestu objedinio profesor Hrvoje Petrić”, poručili su iz Županije.

U fotomonografiji predstavljene su prirodne ljepote poput rijeke Drave, jezera Šoderica i Đurđevačkih pijesaka. Izdvojene su i kulturne manifestacije poput Picokijade, Podravskih motiva, Križavčkog velikog spravišča, Renesansnog festivala, Velike martinjske špelacije i brojnih drugih.

U ime Županije, u radu uredništva sudjelovala je Melita Ivančić, voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol, a promociji su prisustvovali Darko Koren, koprivničko-križevački župan, i Ivan Pal, njegov zamjenik.

Svečano predstavljanje fotomonografije uveličali su i nastupi brojnih izvođača, a među njima i članovi Udruge cimbalista Hrvatske iz Đurđevca koji su dočarali očuvanje kulturne baštine Podravine i Prigorja, Međimurja i Hrvatskog Zagorja.

 

čitam...