Pogledajte tko je pročitao najviše knjiga u ovoj godini

0

Ovogodišnji najčitatelji i najčitateljice koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović proglašeni su danas, u subotu na svečanosti na kojoj je nastupio i Oskar Marić, učenik koprivničke Umjetničke škole Fortunat Pintarić.

Najčitateljica dječjeg odjela u kategoriji djeca rane dobi do tri godine je mala Ela Prosenjak i njena obitelj koja je pročitala čak 106 slikovnica. U kategoriji djeca predškolske dobi priznanje i nagradu osvojila je Irma Odžić za 242 pročitane slikovnice. Najbolja u kategoriji djece osnovnoškolske dobi do 13 godina je Anela Kovač koja je pročitala 163 knjige. U kategoriji mladi do 15 godina najčitateljica je Karla Laloš s 84 pročitane knjige. U kategoriji zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne priznanje je primila Martina Hunjadi koja je posudila 8 zvučnih knjiga.

S druge strane, na odjelu za odrasle i stručno znanstvenom odjelu podijeljene su nagrade i priznanja za nekoliko kategorija.

Najčitateljica hrvatske književnosti je Stanislava Kotur koja je pročitala 75 knjiga u ovoj godini dok je Ljubica Kovač najčitateljica svjetske književnosti sa čak 275 pročitanih knjiga. U kategoriji stripa, najviše ih je pročitao Mario Perković, čak 71 strip. Najčitatelj stručno-popularnih knjiga je Ivan Điko koji je pročitao 69 knjiga. Nagrada najčitateljica studentica dodijeljena je Valentini Špoljarić za 133 pročitane knjige, dok je najčitateljica srednjoškolka Ruta Crnoja s 86 pročitanih knjiga. Najčitateljica zvučnih knjiga za slijepe i slabovidne je Marija Fijačko-Ban koja je posudila 91 knjigu.

- Oglas -

Najkorisnik stručno-znanstvenog odjela je Vjekoslav Munić koji redovito koristi raznovrsne usluge odjela. Najgledatelj DVD filmova je Davor Radmilović (212), dok je najslušateljica glazbenih CD-a Biserka Rožmarić (170).

Susret s najčitateljima i najčitateljicama Knjižnica organizira još od 2003. godine, a ovogodišnji suradnik u ovom programu bila je Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime