-3.7 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 30. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

93-godišnji Zvonimir Tomac oduševio u Domu za starije i nemoćne
9

Ne propustite

Susret s 93-godišnjim Zvonimirom Tomcem, rođenim Koprivničancem, u utorak u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici zasigurno će se još dugo pamtiti i prepričavati. Razlog tome nije samo visoka dob gosta, nego i činjenica da je u istom danu doputovao iz Rijeke, postavio izložbu svojih slika, održao likovno-književni domjenak zadržavši pažnju publike više od dva sata, potom skinuo izložbu i vratio se u Rijeku – sve u istom danu!

Zvonimir Tomac rođen je u Koprivnici 1919. godine, a danas živi u Rijeci. U Koprivnici se školovao od 1925. do 1937. Kao student bio je aktivan u Knjižnici Kluba akademičara, koja je svojim kulturnim djelovanjem, zabavama, predavanjima i filmskim predstavama kreirala društveno-kulturni život tadašnje Koprivnice. Diplomirao je na Šumarskom fakultetu u Zagrebu 1941. godine. Radni vijek proveo je kao inženjer šumarstva u Podravini, Banovini, Gorskom kotaru, Hrvatskom primorju i Istri. Umirovljen je 1977. Hobiji su mu slikarstvo i pisanje.

- Oglas -

Budući da je gospodin Tomac prvi puta gostovao u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici u srpnju 2011. s predstavljanjem svojeg literarnog stvaralaštva (od 2003. do 2011. objavio je u vlastitoj nakladi čak osam knjiga stihova, eseja i pričica!), ove godine je svoj likovno-književni domjenak pred 70-ak gostiju  naslovio „Susret sa starim znancem“.

Gospodin Tomac je govorio o svojem višedesetljetnom amaterskom bavljenju slikanjem i pisanjem te o ispunjenosti koju kao stvaratelj osjeća. Izložio je 16 slika – pejzaža, mrtvih priroda i portreta (tri je donirao koprivničkoj Knjižnici). Poseban doživljaj priredio je publici i prilikom čitanja svoje poezije.

Susret je završio dogovorom o uspostavljanju tradicije u druženju s gospodinom Tomcem te ponovnim susretom iduće godine. Jedna od tema svakako će biti njegova specifična haiku poezija.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svaki dan, Alenka ne treba povod za dobro se srediti

Kašmirov kaput boje magnolije nije za svakoga niti za svaki dan, no naša sugrađanka Alenka uvijek nam svojom pojavom...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti