13 C
Koprivnica
Četvrtak, 23. svibanj, 2019.

FOTO Superwoman za opuštenu šetnju odabrala tenisice koje nikad neće izaći iz mode

0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prekrasna mlada dama odlično je iskombinirala majicu s logom prepoznatljivog superheroja za šetnju koprivničkom špicom.

Plava majica idealno se uklopila s crnim hlačama iznad gležnja koje su baš lijepo istaknule njezinu liniju te kratkom kožnom jaknicom i crnom torbicom.

Obula je klasičan model ‘adidaski’ koje nikad neće izaći iz mode, a pobrinula se i da torba za kupovinu bude usklađena s ostatkom kombinacije.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

FOTO/VIDEO Kloštranska Mladost na krilima Šandrovčana potopila Zelene i ušla u finale kupa, Šepec spasio Borac u zadnjim minutama

0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Nakon što je prošlotjedni uzvratni susret Borca i Tehničara odgođen, poklopilo se to da se oba uzvratna susreta igraju na isti dan. U prvim polufinalnim kup utakmicama dogodila su se iznenađenja, Kloštar je slavio u Koprivnici protiv istoimenog trećeligaša s 1-2, a Borac je na Starom bregu uvjerljivo slavio protiv Cvetkovca s 0-3.

Srećom po Koprivnicu i Tehničar, igraju se i uzvrati, tako da ništa nije gotovo nakon samo jedne utakmice. Ipak, gotovo je bilo nakon dvije.

Susret Mladosti i Koprivnice igrao se u Grabrovnici, na terenu gdje Mladost igra posljednje domaće utakmice. Na terenu kao da je postojala samo jedna momčad, ona ‘domaća’, kloštranska Mladost. Sve nade Koprivnice praktično su uništene u prvom dijelu kad je Mladost preko Šandrovčana i Kovačića povela 2-0, a odmah na početku drugog poluvremena Šandrovčan je još jednim sjajnim golom postavio 3-0. Iako je već imao titulu igrača utakmice u rukama, Šandrovčan tu nije stao već je zabio svoj treći, momčadski četvrti za 4-0! Mukama Zelenih tunije bio kraj, za potpuni potop zabio je Herent, završilo je 5-0.

Tehničar je nakon poraza tražio čudo u Imbriovcu. I bio je nekoliko minuta udaljen od njega. U samo deset minuta, od 58. do 68. Tehničar je vratio stvari u egal. Hudak jednim i Jambrušić s dva pogotka postavili su 0-3, te je neizvjesnost vraćena u polufinale.

Pogodak odluke zabio je domaći joker s klupe Karlo Šepec koji je u 89. minuti zabio gol za 1-3 i tako postavio konačnih 4-3 za Borac koji Imbriovčane vodi u finale!

Polufinale kupa, 22. svibanj, uzvratni susreti, 17 sati

Mladost KP – Koprivnica 5-0
Borac I – Tehničar C 1-3

FOTO Koprivnica obilježava Dan zaštite prirode, Jakšić: Imamo ekipu koja može ostvariti zahtjeve koje EU stavlja pred nas

0
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

Grad Koprivnica priključio se obilježavanju Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj projektom Otpad pametno odvoji, dobre navike usvoji. Voditeljica projekta je Iva Svirčić Borštnar.

– Tema učinkovitog gospodarenja otpadom je goruća tema u svijetu, ali i kod nas. U suradnji s devet općina i s podrškom Komunalca provodimo ovaj hvale vrijedan projekt koji je prenio jednu snažnu i pozitivnu poruku, a to je da svatko od nas samo malim zaokretom u načinu razmišljanja o gospodarenju otpadom može doprinijeti smanjenju nastanka otpada, odnosno doprinijeti pozitivno našem projektu – rekla je I. Svirčić Boštnar.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

Građani će od jeseni od Komunalca, zajedno s računima, dobivati promotivne letke o tome kako pravilno gospodariti otpadom.

– Danas imamo prvi događaj, a to je obilježavanje Dana zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, što je goruća tema s obzirom na sva zbivanja oko nas i u sklopu tog obilježavanja smo organizirali aktivnosti za djecu predškolske dobi i osnovnoškolce. Djeca će imati štafetne utrke odvajanja otpada, gdje će na primjeru najbolje naučiti kako ga odvajati – rekla je Sonja Hlebar.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

Kroz Eko-kvizove djeca će naučiti kako pravilno razvrstavati otpad, ali i koje su moguće pogreške moguće kod odvajanja istog.

– Mi kao škola od 2010. se bavimo pametnim recikliranjem i odvajanjem otpada. Probali smo eko uzgoj kamilice i aronije, a radimo i na projektu Kako izgraditi eko vrt koji nam je dao dodatan vjetar u leđa. Dugo smo razmišljali o povišenoj gredici i konačno smo uspjeli istu i napraviti. U projektu su sudjelovali učenici od petog do osmog razreda, koji su bili i na izletu koji im je poklonio Grad Koprivnica – rekla je ravnateljica Osnovne Škole Blaža Mađera iz Novigrada Podravskog Lidija Peroš.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

Sudionik u projektu je i Komunalac.

– Kontinuirano provodimo edukacije sa svojim građanima. Moram naglasiti da su nam se prošle godine priključile i neke općine. U ovom projektu ćemo biti podrška u kreiranju sadržaja kako bismo došli do zajedničkog cilja – rekla je članica uprave Komunalca Dubravka Horvat.

Na press konferencije je predstavljena i nova maskota projekta Mirko Reciklirko, koja će sudjelovati u svim aktivnostima vezanim za projekt.

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

– Hvala svima koji su se priključili ovom velikom projektu, ali i Komunalcu koji desetljećima pokreće ovakve projekte. Lijepo je znati da imamo ekipu koja može ostvariti ono što EU stavlja pred nas. Izuzetno nam je važno da su se priključili i naši vrtići i škole – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

 

Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić
Foto: Tihana Grašić

FOTO Fran Tisaj stigao do drugoga mjesta, Jan odradio dobar nastup u Sloveniji

0
Foto: Tisaj

Jan i Fran Tisaj protekli su vikend odradili dva nastupa.

Utrka u Sloveniji za Jana je bila specifična jer je po prvi puta vozio po kiši koja je uvelike namočila stazu i stvarala probleme. Iako se uoči zagrijavanja dogodio pad i problemi s kočnicom, Jan je izvukao svoj maksimum. Do samoga kraja držao se u vodećoj skupini, osvojivši u konačnici 12. mjesto među 33 natjecatelja s pola sekunde iza prvoga.

Slovenske utrke okupljaju najbolje i najkvalitetnije natjecatelje u regiji. Idući vikend rezerviran je za etapnu utrku od tri dana, ponovno u Sloveniji.

Fran se, pak, nakon godinu dana ponovno našao na postolju, i to na karting stazi Špansko u Zagrebu koja je bila prva stanica u njegovu natjecateljskom kalendaru ove godine. Državno prvenstvo u duatlonu, koje podrazumijeva bicikliranje i trčanje, okupilo je više od 150 triatlonaca. Fran je utrku odradio u dobrom ritmu te završio kao drugi u kategoriji junior.

Već u petak odlazi na Državno prvenstvo super sprinta u Primošten s trenerom Ivanom Ivezić i TK Trinskim. Radi se o jednoj od najvažniji utrka sezone.

 

FOTO Naša županija dobila je prvu Školu uz rijeku na ušću Mure u Dravu kod Legrada

0

Povodom Međunarodnog dana bioraznolikosti i Dan zaštite prirode u Republici Hrvatskoj, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije danas, u srijedu 22.svibnja, predstavila je aktivnosti u sklopu projekta uspostave Škole uz rijeku u Koprivničko-križevačke županije na području ušća Mure u Dravu kod Legrada.

Prvu takvu školu u županiji, koja će poboljšati razinu edukacije o ekologiji te podići razumijevanje za potrebom prekogranične zaštite prirode, predstavila je ravnateljica Javne ustanove Željka Kolar u nazočnosti župana Darka Korena, zamjenika Darka Sobote, predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara, županijskih pročelnika te načelnika, ravnatelja škola i predstavnika turističkih zajednica s područja županije.

Župan Koren uvodno je čestitao na projektu te pohvalio Javnu ustanovu na svim aktivnostima i projektima koje provodi kako bi zaštitili prirodu.

– Zaštita prirode trajna je dužnost koja nadilazi politiku i vrijeme te je izuzetno važno da svatko od nas u tom pogledu da svoj doprinos. Sa svojim suradnicima nastojim djelovati što  više u očuvanju prirode i odgovorno mogu reći kako smo na prvoj liniji obrane zaštite područja naše županije. Svi znamo da se gospodarske aktivnosti nekad i kose s postulatima zaštite okoliša, no svjesni smo da ekologija i održivo upravljanje nemaju alternative i nitko od nas ni ne pomišlja razmišljati drugačije. Sve naši alati i ustanove koji se bave zaštitom okoliša imaju punu podršku Županije i tako će i ostati u budućnosti – naglasio je župan.

O detaljima projekta i razlozima zbog kojih se krenulo u realizaciju projekta i  pokretanje ove specifične škole, govorila je ravnateljica Kolar koja je kazala kako je glavni cilj  približavanje prirode i edukacija djece i odraslih o važnosti očuvanja okoliša, posebice bogatstva i bioraznolikosti koje nudi rijeka Drava.

– Svrha projekta je očuvanje prirodne baštine područja prekograničnog UNESCO-ovog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, čiji je sastavni dio i Regionalni park Mura-Drava. Među ciljevima projekta je i uspostava strateškog operativnog okvira za prekogranično upravljanje, zaštitu i očuvanje prirode riječnih koridora Mure, Drave i Dunava u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji. Ovo je prva stepenica u nastojanju da se stvore i implementiraju novi elementi u globalne smjernice za zaštitu okoliša, a veseli i što je projekt prepoznat od zajednice pa vlada veliki interes za školu, posebice kod djece – istaknula je ravnateljica Kolar.

U sklopu projekta nabavljena je i oprema za izradu i prezentaciju edukativnih sadržaja, izgrađen je vidikovac, te su postavljene edukativno-informativne ploče čime će se unaprijediti promocija izuzetne biološke i krajobrazne raznolikosti riječnog područja Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Za potrebe uspostave škole izrađen je i Lokalni akcijski plan za područje uz ušće Mure u Dravu i njegovu okolicu koji je predstavila Jasminka Radović, koji je detaljno prikazao bioraznolikosti te smjernice za edukaciju posjetitelja u tom području.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije jedan je od 11 partnera projekta Transboundary Management Programme for the planned 5 country Biosphere Reserve “Mura-Drava Danube” (coop MDD) u kojem sudjeluje pet zemalja, a sufinanciran je od strane fondova Europske unije u sklopu Programa Interreg Dunav. Traje do lipnja 2019. godine i ima ukupni proračun preko dva milijuna eura.

NAĐENI OTISCI Škrinja s tijelom ubijene Jasmine bila je puna otisaka prstiju njezine sestre

0
Foto: emedjimurje

U slučaju Palovec ovih se dana dogodio veliki obrat. Kako je Jutarnjem listu potvrđeno iz dvaju neovisnih izvora, tužiteljstvo je konačno dobilo krunski dokaz kojim misli u sljedećih manje od mjesec dana poduprijeti optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) da je baš ona ubila svoju 21-godišnju sestru Jasminu tijekom kolovoza 2000. godine, a njezino tijelo skrila u Končarevu škrinju.

To su otisci njezinih prstiju izuzeti iz unutrašnjosti škrinje, koji i po svom broju i rasporedu, prema tumačenju stručnjaka, nedvojbeno ukazuju da je samo ona manipulirala tijelom svoje ubijene sestre. Forenzičari iz Centra za forenzička ispitivanja i vještačenja Ivan Vučetić napravili su stručnu ekspertizu materijalnih tragova. Za njihovo su dobro izuzimanje prije svega zaslužni i tehničari i vještaci koji su radili na očevidu pa se pokazalo da je kvalitetan očevid jedna od najbitnijih faza kriminalističke istrage.

Osim otisaka Smiljane Srnec, na jednom paketiću iz škrinje pronađeni su i otisci drugih ukućana. Upravo taj izvađen je 16. veljače ove godine kad je Smiljanina kći Katarina otvorila škrinju, pomaknula ga i onda ugledala ljudsko koljeno. Nakon toga joj je pozlilo i daljnji tijek događaja je manje-više poznat: obaviješteni su Centar 112, policija…

Forenzički tragovi

Naravno, nalaz i mišljenje forenzičara svaka od strana u postupku tumačit će na svoj način – tužiteljstvo kao dokaz optužbe, a obrana će vjerojatno te tragove nastojati relativizirati. Sada sve ukazuje na to da će forenzički tragovi biti ključni argument tužiteljstva.

Foto: eMedjimurje.hr

Kako Jutarnji list doznaje, ti otisci prstiju, bez obzira na to što je tijelo bilo u ledu 19 godina, toliko su dobro očuvani da je nedvojbeno ustanovljeno da se poklapaju s otiscima papilarnih linija Smiljane Srnec. Njih je policija mogla dobiti i u istrazi, a ima ih pohranjene i u kartonu osobne iskaznice pa je trebalo napraviti analizu i komparativnu usporedbu.

– U uvjetima u kojima je bilo tijelo ubijene ti su otisci mogli biti sačuvani i stotinu godina – rekao nam je ugledni forenzičar koji je želio ostati neimenovan.

U literaturi i praksi poznato je da su se otisci prstiju nalazili i na predmetima koji su bili i u vodi, da su pomoću otisaka prstiju bila identificirana tijela poginulih koja su dugo bila u ledu u prirodnim uvjetima.

Suvremena forenzika danas ima široku lepezu mogućnosti izuzimanja otisaka prstiju i njihova uspoređivanja. Ali, osim forenzike, tužiteljstvo raspolaže i informacijama da nitko drugi do 16. veljače nije otvarao zamrzivač i da je Smiljana branila svojim ukućanima otvaranje zamrzivača, što je potkrijepljeno s nekoliko razgovora koji su obavljeni s ukućanima.

Foto: eMedjimurje.hr

Podsjećamo, sva bliža rodbina okrivljene – suprug Ivica, majka Katarina, kći Katarina i njezin zaručnik – nisu svjedočili o okolnostima što se zbivalo u kući 16. veljače 2016. godine.

I dok je forenzika potvrdila da pronađeni otisci prstiju u zamrzivaču jesu otisci Smiljane Srnec, sudskomedicinski vještaci nisu uspjeli ustanoviti ni približno vrijeme smrti Jasmine Dominić.

Proturječni iskaz

Stoga ostaje upitno hoće li, ako dođe do podizanja optužnice, kao vrijeme ubojstva ostati kolovoz 2000. godine s obzirom na to da su iskazi nekih svjedoka o tome kad su posljednji put vidjeli Jasminu živu proturječni.

To i nije čudno s obzirom na protek vremena pa su neki tako rekli da su je posljednji put vidjeli 1999., a neki su rekli da su je vidjeli živu i u jesen 2000. godine kada je pak, prema tvrdnji tužiteljstva, Jasmina Dominić već bila ubijena.

Foto: eMedjimurje.hr

Budući da na tijelu nije bilo truležnih promjena, sudskomedicinski stručnjaci nisu se mogli izjasniti o vremenu smrti, nego samo da je uzrok nasilna smrt udarcima tupotvrdim predmetom u glavu.

U međuvremenu, po nalogu tužiteljstva u Psihijatrijskoj bolnici Vrapče obavljeno je i psihijatrijsko vještačenje Smiljane Srnec.

Pravo na zdravstvenu skrb

Zbog uvjeta u varaždinskom zatvoru, koji je prekapacitiran, kako vrijeme odmiče Smiljani Srnec pritvor sve teže pada, ali kao i svaki pritvorenik, i ona ima pravo dobiti odgovarajuću zdravstvenu skrb kako bi mogla podnijeti pritvor. Sada je sve izvjesnije da će u pretrpanom varaždinskom zatvoru ostati i nakon što 16. lipnja istekne dodatnih mjesec dana pritvora.

 

FOTO/VIDEO Maturanti triju gradova otplesali tradicionalne plesove i rekli zbogom srednjoj školi

0

U Križevcima se pleše križevačka četvorka, dok se u Koprivnici i Đurđevcu pleše salonsko kolo. Tradicionalni plesovi svečani su način oproštaja maturanata od srednjoškolskih klupa, dok su oni neslužbeni načini zaisgurno njima puno draži. Ipak, za svoje profesore i obitelj okupili su se na gradskim trgovima i otplesali svoje.

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu maturante je srdačno pozdravio gradonačelnik Hrvoje Janči poželjevši im sve najbolje u nastavku školovanja, odnosno života i poručio im da nikad ne zaborave odakle su.

U dvorani Srednje škole Koprivnica, koprivnički maturanti oprostili su se salonskim kolom od svojih školskih klupa.

– Vrijeme tako brzo prolazi da mi se čini kao da smo ovo kolo plesali pred mjesec dana, a ne pred godinu dana. Još jedna generacija naših maturanata, njih 1045 ove godine, izlazi iz sustava i traži svoj životni put na razne načine. Imaju našu podršku kakav god put odabrali. Čestitam što su dogurali do ove faze – rekao je župan Koren.

Jedna od najboljih gimnazija u Republici Hrvatskoj također se oprostila od svojih maturanata, a ravnatelj Robotić poručio im je da očekuju vrhunske rezultate od njih na državnoj maturi.

U ime suorganizatora, Grada Koprivnice, maturante je bodrio gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Čestitam maturantima na cjelokupnom srednjoškolskom putu, želim im da nađu posao ili upišu željene fakultete te da ostanu u našoj Koprivnici. Izuzetno sam ponosan na to da je Norijada i ovaj put prošla bez ikakvih incidenata. Pokazali su da se s punim pravom ponosimo s njima – rekao je Jakšić.

Križevački maturanti zaista su veličanstveno ušetali u centar grada praćeni vlastitim zvižducima i veselim licima. Dočekani su od strane njihovih razrednika i gradonačelnika grada Marija Rajna. Predstavnici razreda kratkim govorom oprostili su se od profesora, razrednika, školskih klupa i srednjoškolskih dana.

Bilo je i suza, ali prije svega najviše radosti i veselja. Razrednici su za maturante imali samo riječi hvale, a gradonačelnik Rajn poručio im je da su Križevci uvijek tu za njih. Maturanti su otplesali i Križevačku četvorku, a svi prisutni ispratili su ih na još jednu feštu gdje će tulumariti dugo u noć i stvoriti nove uspomene.

KOPRIVNIČKI MATURANTI

[VIDEO] Umorni, ali veseli maturanti plesom su se pozdravili sa srednjoškolskim obrazovanjem :)Više pogledajte na https://epodravina.hr/foto-video-maturanti-triju-gradova-otplesali-tradicionalne-plesove-i-rekli-zbogom-srednjoj-skoli/#maturanti #kckzž #veselje #salonskokolo #ples

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 22. Mai 2019

Koprivnički maturanti plešu salonsko kolo😃

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 22. Mai 2019

 

ĐURĐEVAČKI MATURANTI

Đurđevački maturanti plešu salonsko kolo! 😁😜

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 22. Mai 2019

KRIŽEVAČKI MATURANTI

Maturanti plešu Križevačku četvorku 😍😍

Gepostet von Epodravina.hr am Mittwoch, 22. Mai 2019

 

 

Koprivničku bolnicu napušta jedini urolog Dubravko Mišić i odlazi u Švedsku, ravnatelj Devčić najavio zamjenu

0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Svakodnevno smo svjedoci odlazaka sve većeg broja medicinskog osoblja u inozemstvo, kamo odlaze trbuhom za kruhom, odnosno gdje im se nude daleko veće plaće i bolji uvjeti rada.

Tako jedini urolog u koprivničkoj bolnici Dubravko Mišić napušta svoje radno mjesto, potvrdio nam je on sam. Sa cijelom svojom obitelji odlazi u Švedsku, a razlozi su osobne prirode. Nije htio reći radi li se o novom radnom mjestu, već je samo ponovio kako su razlozi osobni.

Opća bolnica Tomislav Bardek ostaje tako bez jedinog urologa, a za komentar smo priupitali ravnatelja bolnice Matu Devčića koji je umirio sve pacijente.

– Gosp. Mišić nam je priopćio da odlazi i to je njegova odluka. Otići će u prvoj polovici šestog mjeseca. Uprava bolnice razgovara s više vanjskih suradnika koji su potencijalne zamjene gosp. Mišiću – pojasnio je ravnatelj bolnice i dodao kako bolnica svim snagama radi na osiguravanju najbolje brige svim pacijentima.

Tako će dr. Mišić u koprivničkoj bolnici raditi još petnaestak dana, kada odlazi s obitelji u Švedsku.

Foto: Hrvatska liječnička komora

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) o Podravkinoj Pekmezari: Protiv toga smo da se gase pogoni i tvornice

0
Vjekoslav Indir i Branko Hrg // Foto: Sanjin Bojić

Hrvatska demokršćanska stranka (HDS) poslala je priopćenje vezano uz Podravku koje prenosimo u cijelosti.

– Dok god država imao udio u Podravki ima i odgovornost za odluke koje donosi Uprava.

Ako su informacije koje ovih dana kruže po Koprivnici točne, HDS kao Stranka koja ima zastupnika iz 2. Izborne jedinice iz ove županije i koja ima dva od 151 predstavnika Hrvatskog naroda u Hrvatskom saboru, dakle dva predstavnika suvlasnika Podravke, tražimo jasan odgovor Uprave Podravke na pitanje gasi li se još jedna proizvodnja u Podravki.

Ustrojavanjem posebnog sektora za poljoprivredu očekivali smo povećanje ovakve proizvodnje, a ne gašenje pogona kao što se je već dogodilo s pekarstvom, klaonicom i studenom.

Apsolutno nemamo ništa protiv da Podravka kupuje i gradi nove pogone i u drugim mjestima, ali smo protiv da se gase pogoni i tvornice u Koprivnici.

Pekmez od šljiva jedinstven je proizvod u svijetu i on zasigurno neprocjenjivo pomaže promociji Koprivnice, Podravine i čitave Hrvatske. Upravo taj pekmez i nosi najviši epitet koji jedan proizvod može imati: izvorni hrvatski, proizvod koji se kao takav proizvodi jedino u Koprivnici. Nije li zato poslije sedamdeset i nešto godina proizvodnje u Koprivnici zaslužio da ga se proglasi i suvenirom ovog kraja.

Zato pozivamo sve političke subjekte Koprivnice i koprivničke Podravine da svi zajedno dignemo glas za zaustavljane otimanja naše koprivničke pemkezare“ i njezinog poklanjanja Varaždincima – stoji u priopćenju.

FOTO Suncem obasjan dan izmamio mnoštvo na križevačku špicu

0

Sunčane zrake, kavica, čaj, sladoled ili čak i pivica uvijek su dobra kombinacija.

Tako su danas Križevčanke i Križevčani pohrlili u centar grada i uživali u razgovorima i dobrom društvu.

Našem fotografu nisu promakle špicerke i špiceri, a vi se potražite u fotogaleriji i uživajte u ovom prekrasnom i suncem obasjanom danu.

FOTO Katica Vojta nova je predsjednica Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci

0

U dvorani hotela Kalnik u Križevcima, održana je skupština Udruge umirovljenika i starijih osoba Križevci, koji su prisustvovali i predsjednik Županijske skupštine, ujedno i predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike i starije osobe, Željko Pintar, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te počasni predsjednik Udruge Ivan Matušin.

Na skupštini je predstavljeno Izvješće o radu, Financijsko izvješće, Izvješće Inventurne komisije i Izvješće Nadzornog odbora o stanju Udruge u 2018. godini, a sve to je to pokazalo da je Udruga uspješno poslovala u 2018. godini i ispunila sve planirane aktivnosti.

Skupština je usvojila i Plan rada i Financijski plan za 2019. godinu koji je ocijenjen kao vrlo sadržajan i sveobuhvatan, a za njegovu realizaciju potrebna je aktivnost svih članova, posebno u dijelovima prijavljenom za financiranje iz Europskih fondova gdje je Udruga partner.

Na Skupštini je prihvaćena i ostavka dosadašnjeg predsjednika Udruge Božidara Štubelj, a novom je predsjednicom imenovana Katica Vojta, dok je njezina zamjenica Josipa Fertić.

Članove Skupštinu pozdravili su predsjednik Pintar te ravnateljica Trbus.

Uz groblje u naselju Sigetec gradit će se parkiralište s više desetina mjesta

0
Foto. Općina Peteranec

Načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić jučer je potpisao Ugovor o sufinanciranju projekta Parkiralište uz groblje u naselju Sigetec prema Programu održivog razvoja lokalne zajednice u iznosu od 250.000,00 kuna.

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije odobrilo je navedeni projekt čija je procijenjena vrijednost prema troškovniku 460.000,00 kuna.

Njime će se izgraditi parkiralište na površini od 1680 kvadratnih metara s 50 parkirališnih mjesta.

Foto: Općina Peteranec

Humanitarna biciklijada društva multiple skleroze

0
Biciklijada
Foto: Ivan Brkić

U povodu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze, Društvo multiple skleroze Koprivničko-križevačke županije, uz pratnju Biciklističkog kluba Rotor organizira drugu Humanitarnu biciklijadu Biciklirajte sa nama za one koji ne mogu koja će se održati u subotu, 1. lipnja 2019. godine.

Biciklijada kreće u 10 sati sa Zrinskog trga u Koprivnici.

Biciklistička ruta: Zrinski trg – Trg mladosti – Starogradska ulica – Mlinarska ulica – Reka – Šumarska lugarnica Račarica Velika Mučna.

Za djecu mlađu od 16 godina obavezna je kaciga, a prijaviti se može putem e-maila na adresu: dmsh-kc-kz@kc.t-com.hr, a najkasnije do 29. svibnja.

Prikuplja se i humanitarni prilog od minimalno 50 kuna po sudioniku. Uplate na račun društva: HR5723860021100524190 ili na dan biciklijade.

Biciklijada je organizirana u svrhu promocije Društva multiple skleroze i aktiviranja članova, a za sudionike je predviđeno i zajedničko druženje i piknik kod šumarske lugarnice Račarica.

Skupina Sweet beat pokazat će svoja plesna umijeća

0

U subotu, 25. svibnja 2019. od 10 do 11 sati, Petra Šimunić, voditeljica Plesne skupine Sweet beat održati će  plesnu radionicu sa svojim članicama te ostalom zainteresiranom djecom i mladima u Gradskom parku u Koprivnici. Na radionici će djeca i mladi imati priliku vježbati na kreativan način uz vođenu imaginaciju te osvijestiti pokret kroz improvizaciju na glazbu. Nakon radionice sve članice Sweet beat-a pokazat će svoje plesno umijeće kroz par koreografija.

Pozivaju se svi zainteresirani građani da se pridruže plesnoj radionici.

Aktivnost Volonteri u parku u sklopu je projekta Živjeti zdravo Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji se provodi na području cijele Republike Hrvatske, a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda.

 

Dora Ferčec uzela dvije, a Pavel Pahek Remenar jednu medalju za Plivački klub Cerine

0
Foto: Plivački klub Cerine

Plivački klub Cerine sudjelovao je na međunarodnom natjecanju, 7. Plivačkom mitingu Rijeka ’08 održanom u subotu, u Rijeci.

U konkurenciji 17 klubova, koprivnički predstavnici uzeli su tri medalje. Zlatna je pripala Dori Ferčec u disciplini 100 metara leđno, kao i brončana na 100 metara prsno. Pavel Pahek Remenar također je došao do odličja, osvojivši treće mjesto na 200 metara mješovito.

Nastupili su i Marija Belčić, Petar i Damjan Domanovac, Fran Katar, Fran Torma, Patrik Dolenčić, Sven Štefanec, Tara Oroz, Marko Milanović. Marija Belčić, Petar Domanovac i Tara Oroz te popravili svoje dosadašnje rezultate.

Natjecanje je klubu bila dobra priprema za Regionalno prvenstvo Hrvatske koje je na rasporedu za desetak dana u Sisku.

Pavel Pahek Remenar // Foto: Plivački klub Cerine
Dora Ferčec // Foto: Plivački klub Cerine