27.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 24. lipanj, 2019.

Nasmijana djevojka u sexy kožnim hlačama privukla sve poglede

0
Foto: Mario Kos
Foto: Mario Kos

Pripijene kožne hlače i prekrasan osmijeh glavni su aduti ove ljepotice. Ona je prošetala centrom u sexy kožnim hlačama koje su istaknule svaku njezinu oblinu.

Ovaj popularan komad odjeće, već odavno ne povezujemo samo s rokerskim stilom. U kombinaciji s elegantnom košuljom i sakoom, kožne hlače postaju savršen outfit za posao, a jednako dobro izgledaju u paru s džemperom ili kardiganom.

Ova djevojka ih je uparila s crnom dolčevitom i modernim natikačama na platformu. Crnilo je razbila ljubičastim naočalama i crvenim lakom za nokte. Nama izgleda apsolutno savršeno, a vama?

Foto: Mario Kos

Foto: Mario Kos

Slaven će na pripremama odigrati sedam prijateljskih utakmica, pogledajte protivnike

0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nogometaši Slaven Belupa tijekom priprema za novu prvenstvenu sezonu odigrat će sedam prijateljskih susreta. Trener Ivica Sertić i njegov stručni stožer odlučili su se za veliki broj utakmica kako bi što bolje uigrali svoju momčad i kako bi njihovi igrači što brže ‘ulovili formu’ i spremni dočekali prvenstvo.

Prvu pripremnu utakmicu Slavenaši će igrati ovog petka u Kaposvaru protiv istoimenog domaćina. Utakmica će se igrati s početkom u 18 sati, a ujedno će to biti i posljednja aktivnost naših nogometaša u prvom dijelu priprema. Uslijedit će im slobodan vikend nakon kojeg u ponedjeljak, 1. srpnja, odlaze na dvotjedne pripreme u Sloveniju, na Roglu i u Zreče.

U drugom dijelu priprema Slavenaši će odigrati pet utakmica. Prvi će im protivnik 2. srpnja biti rumunjska Astra Giurgiu, a četiri dana kasnije naša će momčad snage odmjeriti s poljskim Slaskom iz Wroclawa. Utakmica sa srpskom Inđijom igrat će se 9. srpnja, s ciparskim Apoelom 11. srpnja, a posljednji susret prije povratka u Koprivnicu bit će onaj protiv srpskog Proletera 13. srpnja. Do starta prvenstva naša će momčad imati još jednu provjeru, na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš 16. srpnja gostovat će mađarski Siofok.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

28.06. Kaposvar, 18.00
Kaposvar Rakoczi – Slaven Belupo
02.07. Rogla, 16.30
Astra Giurgiu – Slaven Belupo
06.07. Rogla, 16.30
Slask Wroclaw – Slaven Belupo
09.07. Zreče, 17.00
Inđija – Slaven Belupo
11.07. Zreče, 17.00
Apoel Nicosia – Slaven Belupo
13.07. Zreče, 10.00
Proleter Novi Sad – Slaven Belupo
16.07. Koprivnica, 18.00
Slaven Belupo – Siofok

Izvukli smo sretnu dobitnicu najboljih karata za scenski prikaz Legende o Picokima

0
Legenda o Picokima
Foto: Ivan Brkić

A vi tamo, pernati junaci, što picekima bojeve bijete, ime PICOKA dovijeka nosili! PICOKIMA vas djeca zvala, a unuci vaši ostat će PICOKI – reče mudrošču poražen Ulama-beg i Legenda o Picokima je rođena.

Stara Legenda živi u narodu Podravine gotovo pet stoljeća i ima uporište u povijesnim zbivanjima iz 16. stoljeća, kada je Osmanska prijetnja pokucala i na pitomi i miroljubivi podravski kraj.

Sretnica koja će Legendu o Picokima gledati iz prvih redova je Valentina Križnjak kojoj poklanjamo dvije karte.

Inače, cijena ulaznice je 100 kn po osobi, a s kupljenom ulaznicom potrebno je doći do bedema na glavni ulaz za pozornicu kako bi se došlo do tribina na kojima će biti osigurana mjesta.

Posjetite Đurđevac – Grad Picoka, osjetite podravsku gostoljubljivost i postanite dio Legende.

FOTO Sjajni križevački motociklisti oduševili domaću publiku na međunarodnoj utrci Nagrada Križevaca

0
Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci

U nedjelju, 23. lipnja održana je Nagrada Križevaca 2019. koja je okupila najbolje motocikliste iz Hrvatske i okolnih zemalja te nekoliko tisuća gledatelja.

Prisutnima su se na otvorenju obratili predsjednik MK i AMK Križevci Dragutin Srečec, predsjednik Hrvatskog motociklističkog saveza Stjepan Peršin, izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora Mato Devčić, saborski zastupnik Branko Hrg, župan Darko Koren, gradonačelnik Mario Rajn i predstavnik Hrvatskog autokluba Igor Šiško.

Nakon svečanost otvaranja, u kojoj su sudjelovale Križevačke mažoretkinje, Križevačka djevojačka straža, Puhački orkestar te motociklisti, počele su utrke po klasama, a ove godine vozili su brzinci, skuteri i oldtimeri. Od brzinaca prvi je bio Davor Buntak iz MK Križevci u klasi 125 SP, Ivan Višak iz MK Križevci u klasi 600 SST te Dario Horvat iz 1. HMK Zagreb u klasi 1000 SST.

U klasi skutera 50 najbrži je bio Luka Sadrić iz MK Iron Ghosts, dok su članovi MK Križevci, Valentin Knapić i Vilim Babić, zauzeli druga dva mjesta na postolju. U klasi No Limit pobijedio je Danijel Koprić iz MK Križevci, a 2. i 3. mjesto pripalo je vozačima istog kluba, Ivanu Filipašiću i Matiji Horvatu.

U klasi Open najbrži je bio Marko Gereš iz MCK Jaska, a i u ovoj klasi su 2. i 3. mjesto osvojili vozači MK Križevci Ivica Muli i Ivan Bubalo. Kod oldtimera, također su vrlo uspješni bili domaćini i to Matej Jurenec, Andrija Rončević i Karlo Borko.

Pokrovitelji ovogodišnje utrke bili su Hrvatski Sabor, Koprivničko-križevačka županija i Grad Križevci., a utrci je uz brojne goste prisustvovao i predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović.

Kao i svake godine, ulaznica je bila i prilika da gledatelji sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj je električni romobil dobio Milan Meler iz Suhopolja, a podijeljene su i ostale nagrade Hrvatskog autokluba.

[IMENDAN] Osim Ivana i Ivane još jedno ime danas slavi svoj dan

0
imendani

Današnji slavljenici imendana su Ivan, Ivana i Krsto. Pogledajte skriveno značenje ovih imena.

Ivan je individualan, vedar, autentičan i nadaren.

Ivana je instinktivna, vragolasta, atraktivna, nestašna i autentična.

Krsto je koristan, radostan, sretan, tolerantan i opušten.

 

Sve je spremno za izgradnju Reciklažnog dvorišta u Virju, otvorenje se očekuje na proljeće

0
Općina Molve gradit će reciklažno dvorište // Foto: Općina Molve
Ilustracija

Očekuje se skori početak radova na izgradnji reciklažnog dvorišta.

Izvođač, tvrtka GT JURA d.o.o. uveden je u posao te nema prepreke da radovi na izgradnji reciklažnog dvorišta započnu. Radovi će trajati četiri mjeseca, a obuhvatit će sljedeće grupe radova: radovi na izgradnji prometno-manipulativnih površina, radovi na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje, elektroinstalacije, izvođenje ograde, opremanje reciklažnog dvorišta, radovi krajobraznog uređenja.

Lokacija reciklažnog dvorišta, ukupne površine 1.808 m2 nalazi se u Virju, a otvorenje reciklažnog dvorišta očekuje se u ožujku 2020. godine.

Kao što je već napomenuto radovi se izvode u sklopu provedbe projekta izgradnje reciklažnog dvorišta na području Općine Virje koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda u iznosu od 1.924.934,34 Kn.

 

FOTO Molvarski vatrogasci na pokaznoj vježbi pokazali svoju spremnosti i profesionalnost

0

VZO Molve organizirao je vatrogasnu vježbu na Osnovnoj školi Molve u Molvama. Na vježbi su sudjelovali članovi VZO-a: DVD Molve, DVD Molve Grede, DVD Repaš, DVD Gornja šuma te zbog svoje blizine, tehničke opremljenosti i zahtjevnosti same vježbe bili su uključeni DVD Virje i JVP Đurđevac.

Vježba je bila osmišljena na način da je zamišljena situacija u kojoj izbija požar u školskoj kuhinji. Zatim, sama intervencija vatrogasaca se odvijala po određenim i profesionalnim postupcima. Na terenu, odnosno na vježbi se moglo vidjeti funkcioniranje vatrogasnih vozila, opreme i ostalih instrumenata kojim se vatrogasci služe tokom gašenja požara.

Vježba je uspješno izvedena te su članice VZO-a uz ostala vatrogasna društva pokazali svoju profesionalnost i spremnost za svaku situaciju, a samim time i na opasnost i plemenitost posla koji rade.

FOTO Mališani iz DV Košutica dobili bojanke s temom pravilnog odvajanja otpada i recikliranja

0
Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr

Polaznicima Dječjeg vrtića Košutica Ferdinandovac 19. lipnja podijeljene su bojanke Zelenko i eko ekipa. Ova bojanka obuhvaća teme pravilnog odvajanja otpada i recikliranja koje su ujedno i zadnje dvije teme projekta Održive misli. Bojanka je izrađena kako bi se djeca upoznala s održivim gospodarenjem otpadom i svojom ulogom u njemu na zabavan, ali edukativan način.

Koncept i dizajn bojanki prilagođeni su ciljanoj skupini, djeci predškolske dobi, a sastoje se od glavnog lika Zelenka i njegovih prijatelja Mime, Kika Popi-a koji djecu vode kroz zadatke bojanja, ali i one koji zahtijevaju logičko razmišljanje te podučavaju o pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

Cilj je da djeca usvoje navike pravilnog odvajanja i nauče važnost recikliranja od najranije dobi što će voditi smanjenju količina otpada na odlagalištu te njegov štetan utjecaj.

Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.

Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete i Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna.

Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr

FOTO Vrtićarci iz Ferdinandovca uživali u predstavi U šumici malenoj u izvedbi Gradskog kazališta Đurđevac

0
Foto: ferdinandovac.hr
Foto: ferdinandovac.hr

U Dječjem vrtiću Košutica u Ferdinandovcu dana 13. lipnja 2019. godine održana je predstava pod nazivom U šumici malenoj u sklopu projekta Održive misli. Predstavu je izvelo Gradsko kazalište Đurđevac u trajanju od 30 minuta.

Tema predstava bila je pravilno odvajanje otpada, recikliranje te posljedice zagađenja. Kroz zanimljivu i dinamičnu radnju u šumskom svijetu i među životinjama, djeci je prikazano pravilno odvajanje otpada, važnost svakog pojedinca u sustavu održivog gospodarenja otpadom te posljedice zagađenja.

Cilj je da djeca usvoje navike pravilnog odvajanja i nauče važnost recikliranja od najranije dobi što će voditi smanjenju količina otpada na odlagalištu te njegov štetan utjecaj.

Projekt Održive misli provodi se u trajanju od 20 mjeseci, odnosno od 17. travnja 2018. – 17. prosinca 2019. godine, a sufinanciran je sredstvima Europske Unije iz Kohezijskog fonda.

Korisnik projekta je Grad Đurđevac, dok su partneri na provedbi projekta općine: Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski, Molve, Novo Virje, Podravske Sesvete I Virje. Ukupan iznos projekta iznosi 492.494,32 kune, dok je iznos EU potpore je 418.620,16 kuna.

Brdsko-biciklistička utrka i ove godine okupila brojne natjecatelje, pobjednik je Borna Vidović

0
Brdsko biciklistička utrka XCM Koprivnica 2017
Ilustracija//Foto: Mario Kos

U organizaciji Turističke zajednice općine Sveti Petar Orehovec, Križevačke udruge biciklista i NK Hrvatski bojovnik Mokrice Miholečke održana je druga brdsko-biciklistička utrka Mokrice-Brezje-Kusijevec.

Sudjelovalo je ukupno osam biciklista, a pobjednik drugog izdanja utrke je Borna Vidović. Drugo mjesto osvojio je Denis Bogović, prošlogodišnji prvak, dok je treći do cilja doklačio Josip Žugec.

U utrci su još sudjelovali Igor Karakaš, Vilim Ivančan, Matija Kokotec, Marko Kosanović i Josip Orak. Nagrade i medalje osvajačima uručili su zamjenik gradonačelnika Križevaca Danijel Šaško, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak i predsjednik NK Hrvatski Bojovnik Željko Poljak.

Pokreću se stvari oko osnivanja agrocentara, Hrg: Male proizvođače treba spojiti u jedan lanac i njihove proizvode će otkupljivati Podravka

0
Gradsko vijeće grada Križevaca
Branko Hrg // Foto: Ivan Brkić

Predstavnici Hrvatske demokršćanske stranke Koprivničko-križevačke županije sazvali su konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bilo osnivanje agrocentara. Konferenciji su prisustvovali Đuro Zvonar, Vjekoslav Indir i Branko Hrg.

Županije nikad nisu smisleno i funkcionalno zaživjele i dobile pravi smisao postojanja, a to je briga o ravnomjernom i sveukupnom razvoju područja. Činjenica je da im jednim dijelom to nije bilo ni omogućeno dovoljnom fiskalnom decentralizacijom, što je dijelom ispravljeno pa od siječnja 2018. lokalna i regionalna samouprava dobiva znatno veća sredstva, a na raspolaganju ima i ogromne potencijale EU fondova.

Hrvatska je ruralna zemlja, ali svih ovih godina napravljen je niz odluka koje su rezultirale odlaskom stanovništva iz ruralnih dijelova i još većim zaostajanjem u razvoju. Posebno se to odnosi na uništenu poljoprivredu na malim gospodarstvima.

Koprivničko-križevačka županija nije pozitivna iznimka, no više od nekih drugih pruža joj se prilika osnivanjem agrocentara.

– Osnivanje agrocentara je jako zanimljivo za naš kraj, jer za razvoj agrocentara postoje i uvjeti i tradicija. Ti uvjeti su bili zapostavljeni, a sada se napokon o tome počelo otvoreno pričati i to treba iskoristiti. Imamo puno malih obiteljskih gospodarstava koja bi tako mogla steći dodatne prihode. Sve predispozicije postoje, a time bi mogli i zaustaviti odlazak mladih. Uvjete za poljoprivredu imamo, a tako bi proizvode mogli plasirati i van granica Republike Hrvatske. O tome se pričalo i prije godinu dana i sada je vrijeme da s nešto i poduzme – smatra Indir.

Foto: Ivan Balija
Vjekoslav Indir // Foto: Ivan Balija

Nacionalnom razvojnom strategijom do 2030. godine predviđa se osnivanje agrocentara čiji bi glavni nositelji bile županije. O potrebi osnivanja istih kako bi se organizirala proizvodnja, a najviše otkup poljoprivrednih proizvoda od malih proizvođača saborski zastupnik Branko Hrg u svojim raspravama u Hrvatskom saboru govori više od dvije godine.

– U tijeku je izrada Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine te su se po prvi puta počeli spominjati i agrocentri. Pred više od dvije godine u izbornoj kampanji smo promovirali potrebu o organiziranju otkupa proizvoda od malih gospodarstava, a to se sada napokon i pokreće. Smatramo da Koprivničko-križevačka županija ima priliku i pogodnost krenuti u taj program i prije Nacionalne strategije. Ovdje je niz malih domaćinstava, a imamo i Podravku. Ovakvo povezivanje malih proizvođača u jedan lanac i plasiranje proizvoda Podravki može biti pilot projekt agrocentara – smatra Hrg.

Podravka će tako lakše zadržati svoje proizvodne pogone u Koprivnici, posebno one gdje im sirovinu mogu osigurati mali proizvođači, a županija može tome doprinijeti.

Cilj mora biti borba za ostanak ljudi u ovim krajevima i zato županija ne treba čekati donošenje Nacionalne strategije, već odmah krenuti u osnivanje agrocentara.

Pogodnost je ove županije što je inicijator uvrštavanja agrocentara koje osniva županija u Nacionalnu strategiju iz Koprivnice, pa mogu koristiti i njegove savjete.

Miroslav Škoro na mjestu predsjednika želi veće ovlasti nego što ih je imao Tuđman

0
Foto: Matija Gudlin

Što nudi Miroslav Škoro? Jakog predsjednika, s raskošnim ovlastima, suverenista koji će moć vratiti narodu kojemu je nepravedno oteta, uzurpirana od stranaka čija su načela jasna – u se, na se i poda se.

On ne želi biti fikus, već središnje mjesto odlučivanja u državi, piše 24 sata.

Za to bi, međutim, trebalo mijenjati ustav, čime bi parlament de facto razvlastio vladu – odnosno, ukinuo značajan dio njenih ovlasti – a kako je razumno pretpostaviti da ni vlada ni Sabor ne bi pristali na takvo što, Škoro je odmah ponudio rješenje. To su referendumi.

– Moj prvi predsjednički potez bit će upućivanje inicijative prema Parlamentu za promjenu Ustava. Ako tu inicijativu potrebna većina ne prihvati, predložit ću predsjedniku Vlade raspisivanje ustavnog referenduma, a ako on odbije taj prijedlog, pozvat ću građane na prikupljanje potpisa za provođenje referenduma, a tada bio volio vidjeti onoga koji će pokušati izigrati volju naroda – rekao je Škoro.

– Njegov program traži ozbiljno redizajniranje političkog sustava Republike Hrvatske, on traži ovlasti kakve nije imao ni Franjo Tuđman, kaže politolog Berto Šalaj  (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu) koji dodaje da je ta ideja na tragu Ive Josipovića koji je također tražio povećanje predsjedničkih ovlasti, premda ne ovako radikalno.

Riječ je – objašnjava Berto Šalaj – o klasičnom populističkim projektu. Diviniziranje naroda (savez s narodom, narodni predsjednik) i općeniti politički antielitizam (korumpirane i otuđene elite) kao iz nekog priručnika za populiste. Znamo da je Škoro desničar, pa će biti zanimljivo vidjeti može li s ovakvim populističkim projektom privući nešto birača centra i lijevog centra, kaže ovaj politolog, a na pitanje kome Škoro uzima glasove, kaže kako uzima Kolindi, ali želi uzeti i Kolakušiću i Pernaru.

On zna da samo s glasovima radikalne desnice ne može dobiti izbore, kaže Šalaj.

– Škorina priča puno konzistentnija no što sam očekivao – priznaje politički analitičar Davor Gjenero, pa objašnjava:

– To je u cijelosti degolovski model plebiscitarne demokracije; francuska Peta republika je definirana na referendumu. Sve do propasti zadnje zakonodavne inicijative, to je radio Charles de Gaulle. On se gentlemanski, kad mu je propala takva inicijativa, povukao na osamu i napustio politiku, čime je taj model  vladavine u Francuskoj – ili vladanja Francuskom – okončan. Kad Škoro predlaže promjenu načela ustavnih sudaca, ja tu vidim trag ideje profesora Smerdela, koji je tražio nešto slično, da se točno odrede uloge sudaca, da se napusti model samokandidiranja te da ustavne suce predlaže akademska zajednica, vrh sudbene vlasi i odvjetnička komora, vodeći računa o tome da predlažu najbolje stručnjake za pojedini dio prava koji trenutno nedostaju… Tako da nije nužno to iščitavati kao orbanovski model utjecaja na ustavne suce.

Na pitanje kako komentira ideju o pravu sazivanja vlade, i predsjedanje sjednicom, Gjenero kaže kako je to san svih predsjednika.

– Ovo sa pravom sazivanja sjednice vlade je vraćanje na stari član 102, to su željeli i predsjednik Mesić i predsjednica Grabar Kitarović. Pitanje je samo kako se ti prijedlozi čitaju, kao, ad liminem neprijateljski demokraciji, ili  kao nešto o čemu treba početi raspravu. Ako je Škoro petominutnim govorom pokrenuo jednu raspravu, onda je to više no što su uspjeli mnogi drugi.

On bi – zaključuje Gjenero – time mogao zahvatiti i centrističko biračko tijelo koje je ogorčeno ovim stupnjem partitokracije, pa je ušao i u Milanovićev i u predsjedničin atar.

Škoro želi imati i ovlast stavljanja veta na zakone, a u njegovom je govoru važno mjesto i naglasak na jačanju vojske, postavljen odmah do pitanja migranata i granica. On nije rekao da bi upotrebio vojsku protiv migranata, ali te su dvije stvari pretjerano blizu, a da se zaključak ne bi nametnuo sam od sebe…

Čega u programu nema? Nema ideje smanjivanja predsjedničkog ureda, kresanja troškova, i sl. Škoro je prvi koji u tom smislu ne laže ovaj napaćeni narod. On želi biti hrvatski De Gaulle, ili hrvatski Orban, želi to postati uz pomoć desnice i centra, a na kraju govora zazvao je i božju pomoć. Uz milijun i kusur glasova, možda i uspije.

Žena lakše ozlijeđena u sudaru teretnog Renaulta i Citroena

0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

U Koprivnici se u nedjelju, 23. lipnja oko 11.05 sati dogodila prometna nesreća s jednom ozlijeđenom osobom.

Na raskrižju Križevačke i zaobilazne ceste 51-godišnjak koji je upravljao teretnim vozilom Renault šibenske registracije, oduzeo je prednost Citroenu koprivničkih registracija kojim je upravljala 32-godišnjakinja.

Vozačica je lakše ozlijeđena, a protiv 51-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

 

 

Pijan oduzeo prednost i skrivio sudar

0
Foto: Jurica Karan

U nedjelju, 23. lipnja oko 3.05 sati u Koprivnici se dogodila prometna nesreća koju je skrivio 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola.

Na raskrižju Starogradske ulice 25-godišnjak je u Fordu pod utjecajem 0,88 promila oduzeo prednost 26-godišnjaku koji je vozio Škodu u smjeru zaobilazne ceste.

Protiv 25-godišnjaka će biti pokrenut prekršajni postupak.

 

Nezavisni s Podolica novim nadvožnjakom žele riješiti problem odvojenosti od centra, S. Paša: Sada se ne osjećamo kao dio grada

0
Podolice
Ilustracija // Foto: Ivan Brkić

Poveće količine kiše u prošlom tjednu ponovno su izazvale već poznate probleme s potapanjem podvožnjaka kod Podravke. Taj segment većeg problema prometne povezanosti Podolica i Vinice s centrom grada potaknuo je Nezavisne predvođene vijećnikom Antonijem Grgićem da pokrenu inicijativu za rješavanje problematike izolacije Podolica od centra grada.

Podvožnjak je bio preplavljen i Podolice su po tko zna koji put bile izolirane od grada. No, to se događa i dok ne pada kiša, navodi Grgić. Već 10 godina traži se rješenje kojeg nema.

– Mi predlažemo da se napravi novi nadvožnjak za Podolice. Nekad je tu postojao prijelaz, naša ideja je da se Podolice povežu još jednim nadvožnjakom Dubovec-Podolice. Prvo, riješili bi problem izolacije i loše riješenog križanja za koje još ne postoji dobro rješenje. Najbolje je napraviti novi nadvožnjak. Drugo, dobili bi novi simbol grada, ako bi taj nadvožnjak arhitektonski i urbanistički bio dobro oblikovan, to bi bio novi ulaz u grad – kazao je koprivnički gradski vijećnik.

Uz Grgića su bili i stanovnici Podolica koji su kazali da već godinama traje potpuna odsječenost Podolica od grada. Posebno se to osjeti kad su u pitanju hitne intervencije. Alternativa da se oživi taj dio grada definitivno stoji u jednom kvalitetnom nadvožnjaku. Želja je mještana Podolica da budu povezani s centrom grada. Jedna od njih je i Snježana Paša koja od malena živi u tom dijelu grada

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Kao dijete sjećam se prijelaza koji je postojao, prolazili smo tim putem. U tom slučaju svi koji smo bili doma na Podolicama osjećali smo se kao dio toga grada jer smo bili direktno povezani s gradom. Sad smo odsječeni, ne osjećamo se kao dio grada, osjećamo se kao građani drugog reda. Jako dobro bi se osjećali da se tu napravi jedan dobar nadvožnjak kojem bi se prometovalo i automobilima i biciklima, kao i pješice. Djeca bi bila sigurnija, nemamo školu na ovoj strani – rekla je Snježana Paša kojoj se u razmišljanju pridružio i Zoran Paša.

– Znamo da se radi rekonstrukcija druge pruge do Botova vrijedna milijardu i 260 milijuna kuna u koju spada i izgradnja lokalne infrastrukture za lokalne zajednice da pruga može proći. Naš prijedlog je da se sada počne planirati rekonstrukcija kako bi za nekoliko godina, kad pruga dođe do Koprivnice, moglo dogovarati izgradnja novog nadvožnjaka koji bi mogao u potpunosti biti izgrađen državnim novcem, uz dobro, vrijedno lobiranje – izjavio je Grgić i pozvao sve koprivničke stranke da počnu lobirati prema državi da se to izgradi. Sad je prilika.

Nisu točno precizirali gdje bi se taj nadvožnjak trebao nalaziti, no navode kako žele da se kvart Dubovec poveže s njihovim dijelom grada. Što se tiče podvožnjaka i poplavljivanja istog, taj problem trebao bi biti riješen Aglomeracijom, najavio je gradonačelnik Jakšić još ranije.