IMATE ZANIMLJIVU PRIČU? ☎ 048-626846
19.3 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 03. kolovoza, 2020.

KAO IZ BAJKE Tri plavokose djevojke, sve u bijelom, špicu ovile čarolijom subotnjeg jutra

0

Kad su njih tri prošetale subotnjom špicom, unijele su dašak čarolije i donijele svježinu vrućem, sunčanom danu.

Kao da su plavokose vile, ispale iz neke bajke, sve tri obukle su bijele, prozračne haljine-košulje, neke dulje, a neke kraće, no sve su izgledale predivno i modno usklađeno.

Haljine su naglasile smeđim i zlatnim nijansama, dok je djevojka u najkraćoj odabrala crvenu torbicu.

Nabacile su i isti model sunčanih naočala i izgledale jednostavno – čarobno!

 

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

FOTO I ljepši spol jedva dočekao povratak nogometa! Prave ljepotice pratile su županijske terene, evo koga smo “ulovili”

0

Četvrtfinalnim susretima Županijskog kupa vratio se dugo iščekivani nogomet.

Dok je na terenima bilo vrhunskih poteza, pogodaka i borbe, pa i visokih tenzija, pored je bilo puno navijača. I navijačica!

Dakle, nogomet nije najvažnija sporedna stvar samo muškarcima, već i – što se konačno pokazuje te dobiva zasluženo priznanje javnosti – ženama. Evo koga smo sve “ulovili” kako prati događaje na županijskim terenima.

Udruga Mali princ dobit će novu zgradu! Potpisan 14 milijuna kuna težak ugovor, djecu i odrasle s teškoćama očekuje dodatna podrška

0
Foto: Udruga Mali princ

Predsjednica Udruge Mali princ Kristinka Štefan potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Kuća podrške Mali princ vrijedan 14.197.233,46 kuna te potpuno financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Izgradit će se i opremiti zgrada neto površine 565 metara kvadratnih, urediti pomoćni prostor i dvorište te nabaviti kombi.

– Ovim ulaganjem u socijalnu infrastrukturu prevenirat će se institucijska skrb, a osobama s intelektualnim teškoćama omogućiti ostanak i kvalitetan život u zajednici razvojem mreže izvaninstitucijskih usluga i službi podrške u zajednici, odnosno daljnjem pružanju usluga boravka i pomoći u kući kroz osobnu asistenciju te uvođenju usluge organiziranog stanovanja, odnosno stanovanja uz podršku – poručuju iz Udruge.

Prvi koraci projekta sežu u 2016. godinu kada je Grad Đurđevac kupio zemljište, srušio staru nekretninu, financirao izradu glavnoga projekta i ishodio građevinsku dozvolu. Prijava je obavljena 15. listopada 2019. godine. Udruga će novi prostor, dakle, dobiti u Ulici kralja Tomislava uz Odjele za djecu s teškoćama u razvoju (Bazijančeva vila), što će, navode, doprinijeti suradnji s ciljem poboljšanja kvalitete života djece i odraslih osoba s intelektualnim teškoćama.

– Iznimno smo ponosni što smo u suradnji s Gradom Đurđevcom uspjeli pripremiti kvalitetan projektni prijedlog te zahvalni što je ovaj ugovor rezultat višegodišnjeg rada i ulaganja grada Đurđevca u stvaranje preduvjeta za uspješnu prijavu na natječaj, izgradnju prostora i proširenje socijalnih usluga, a time i prevenciju institucionalizacije naših članova – dodaju iz Maloga princa.

Foto: Udruga Mali princ
Foto: djurdjevac.hr
Foto: Udruga Mali princ

FOTO U Štaglincu prilikom sudara ozlijeđeno dijete, hitna i policija su na terenu

0
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

U Štaglincu kraj Koprivnice upravo se dogodila prometna nesreća, u kojoj je, kako neslužbeno doznajemo, ozlijeđeno dijete.

Nama se javio čitatelj koji je vozio iza automobila zagrebačkih registracija.

Prema informacijama s terena, Peugeot zagrebačkih registracija vozio je iz smjera Đurđevca prema Koprivnici, a žena u Ford Focusu automobilu je vozila u suprotnom smjeru i skretala u dvorište.

–  U automobilu su bile dvije gospođe s djetetom, koje je sjedilo otraga i ozlijeđeno je – priča nam očevidac koji je vozio iza Peugeota.

Kaže da je stariji vozač Peugeotom udario u njihov zadnji bočni kraj te ih zbacio s ceste.

– Dijete su krvava lica i uplakano izvadili iz automobila, nadam se da je dobro  – kazuje nam on.

Vozačicu, koja izgleda prilično šokirano, trenutno zbrinjavaju djelatnici hitne pomoći.

Policija vrši očevid, nakon kojeg će biti poznato više informacija.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin
Prometna nesreća, Štaglinec // Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

FOTO U bizarnoj nesreći upravo su se sudarila dva teretna vozila i potpuno zakrčila promet

0

Nesvakidašnja prometna nesreća dogodila se maloprije u Svetom Ivanu Žabnu u blizini Križevaca.

Scene su prilično nerealne jer su se, ni manje ni više, nego sudarila dva vozila. Kako su nam potvrdili iz policije, ozlijeđenih nema.

Kako je došlo do sudara, tek se treba utvrditi, cisterna je okrenuta u jednom, a kamion u drugom smjeru i potpuno su zakrčili promet.

Policija na licu mjesta vrši očevid, nakon kojeg će biti poznato više informacija.

 

Kubanci kombinacijom lijekova izliječili sve pacijente inficirane koronom

0
Ilustracija // twenty20

Velika grupa kubanskih znanstvenika i liječnika objavila je istraživanje koje je još uvijek preprint (nije prošlo tzv. peer review) koje ukazuje na vrlo obećavajuće rezultate liječenja inficiranih SARS-CoV-2 virusom pomoću kombinacije interferona alfa-2b i gama te interferona alfa-2b, piše Jutarnji.

Interferonska terapija prema nalazima kubanskih znanstvenika „negativizira“ viralnost RNA kod virusa. Postotci uspješnosti brzog rješavanja infekcije SARS-CoV-2 virusom doista su impresivni, ali radi se o relativno malom istraživanju koje je obuhvatilo 79 pacijenata starih 19 do 82 godine zaraženih coronavirusom. U jednoj grupi ispitanici su primali kombinaciju 3.0 interferona alfa-2b i 0,5 interferona gama dva puta tjedno. U drugoj su primali tri puta tjedno injekciju 3.0 interfereona alfa-2b. Uz to pacijenti su dobivali standardnu kubansku terapiju lopinavira-ritoavira uz klorokin.

U prvoj je grupi virus je „negativiziran“ kod 78,6 posto pacijenata u samo 4 dana, a u drugoj kod 40,6 posto pacijenata. Za provjeru su korišteni RT-PCR testovi te je utvrđeno da je vrijeme potrebno za negativizaciju viralnosti između tri do pet dana.

Pogoršanje respiratornih simptoma primijećeno je kod 6,6 posto pacijenata (dvoje) u prvoj grupi i 3,3 posto pacijenata (jedan) u drugoj grupi. Kod niti jednog pacijenta nije se razvio težak oblik bolesti.

Nakon 14 dana tretmana RT-PCR testovi pokazali su u jednoj grupi negativni rezultat kod 100 posto pacijenata i 91 posto u drugoj. Impresivan rezultat, dakle, donijele su obje kombinacije lijekova.

Uspješnu negativizaciju viralnosti Kubanci pripisuju značajnom povećanju broja limfocita kao i bitnom smanjenju CRP-a u roku sedam dana.

U obje grupe svi pacijenti su se oporavili u 14 dana te su im se laboratorijski nalazi vratili u normalne vrijednosti.

Najčešće nuspojave kod ovog tretmana bile su glavobolje, a primijećene su kod obje grupe u oko 30 posto slučajeva.

U Hrvatskoj 34 nova slučaja zaraze, i danas su preminule čak četiri osobe

0
Ilustracija // Foto: Sanjin Bojić

Stožer civilne zaštite RH objavio je podatke o broju zaraženih u Hrvatskoj, u kontekstu posljednja 24 sata. Novooboljelih je 34, preminulih ponovno četvero. Ukupno su aktivna 703 slučaja.

– Među njima je 130 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru šest pacijenata. Četiri su osobe preminule. Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas su ukupno zabilježene 5294 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 153 preminulo, a 4438 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 2520 osoba. Do danas su ukupno testirane 122 083 osobe, od toga 763 u posljednja 24 sata – stoji u priopćenju.

Podsjetimo, jučer su zabilježena četiri smrtna slučaja povezana s koronavirusom.

Gdje će lokalni dužnosnici dobiti otkaze i koje se općine spajaju? Evo kako će izgledati reforma javne uprave!

0

Nakon što je novi ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica za RTL Danas iz samoizolacije otkrio kako planira prepoloviti broj lokalnih dužnosnika, donosimo detalje tog plana:

Kako će izgledati teritorijalni preustroj Hrvatske, koje će se općine spajati, ali i tko ostaje bez svojih fotelja istražila je naša reporterka Ivana Ivanda Rožić.

Općina Pirovac od ukidanja ne mora strahovati, 40 posto proračuna dolazi im iz EU fondova. Na plaće su 2013. potrošili 19 posto, prošle godine devet posto. Od instituta za javne financije po transparentnosti su dobili čistu peticu.

– Ukoliko dođe do smanjenja odnosno ukidanja zamjenika vjerujem da mi kao općina ćemo i dalje nastaviti i po pitanju financijske održivosti i po pitanju povlačenja EU fondova i transparentnosti biti u vrhu lokalne samouprave – rekao je Ivan Gulam, načelnik općine Pirovac.

No, nisu svi tako svijetli primjeri, pa je ministar Malenica jučer za RTL potvrdio kako će se broj lokalnih dužnosnika – prepoloviti!

“Prepolovio bi se broj lokalnih dužnosnika, mislim da je 634.”

Sadašnje stanje, prema svemu sudeći, je neodrživo.

Hrvatska ima 20 županija. U njima je 20 župana i 52 zamjenika. Uz to, tu je  i 127 gradova, što znači isto toliko gradonačelnika, ali i 197 zamjenika i 16 zamjenika iz redova nacionalnih manjina. Hrvatska ima i 428 općina. Isto toliko načelnika, 434 zamjenika i 47 zamjenika iz redova nacionalne manjine. Kad se sve zbroji to je 576 jedinica lokalne i regionalne samouprave i 1321 lokalni dužnosnik. Smanjenjem za 634 – dolazi se do brojke od 687.

Foto: Ivan Balija
Ministar Ivan Malenica Foto: Ivan Balija

Po planu Vlade, kako doznajemo, do 2021. načelnici općina više ne bi imali zamjenike. Ostali bi samo u gradovima od 30.000 stanovnika i u županijama. Bivša ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović pozdravlja novi prijedlog, ali upozorava:

“Treba razmišljati i o promjenama na lokalnoj i regionalno razini, ali i na državnoj kako bi reforma javne uprave bila učinkovitija i pružila bolje usluge građanima.”

Zakon bi trebao biti donesen do izbora slijedeće godine.

– I sam sam pobornik toga iako sam do jučer bio zamjenik župana Osječko-baranjske županije, stvarno je nelogično da imamo općina koje imaju 1300-1400 stanovnika, a imaju četiri zamjenika načelnika, imamo gradova koji su manji od 120.000 stanovnika, imaju dva zamjenika, dva obavezno – to se mora odrezati – izjavio je Goran Ivanović, bivši zamjenik župana Osječko-baranjskog.

Vlada, kako doznajemo, planira i spajanje općina i to po principu – one koje imaju manjak fiskalnog kapaciteta i one koje ne mogu obnašati svoje dužnosti – spojit će se drugima. No, s tim bi se išlo nakon lokalnih izbora.

 

Stožer objavio kako u županiji osmi dan zaredom nema novih slučajeva, tri su osobe ozdravile

0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije poslao je priopćenje o situaciji s koronavirusom za posljednja 24 sata. Osmi dan zaredom u našoj županiji nema novih slučajeva zaraze.

– Tri osobe su ozdravile, a na kućnom liječenju su još dva pacijenta s aktivnim pozitivitetom na koronavirus. U samoizolaciji je trenutno šest osoba, a od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106  slučaja oboljenja. Stožer poziva građane da se i dalje odgovorno ponašaju,  primjenjuju socijalnu distancu, održavaju higijenski standard i dezinfekciju, nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana – stoji u priopćenju.

Podsjetimo, jučer je na području cijele Hrvatske zabilježeno 36 novih slučajeva.

FOTO Krenuo je prvi malonogometni turnir đurđevačkih kvartova, evo rezultata

0
Foto: R. Rodman

Prvo kolo premijernog malonogometnog turnira kvartova grada Đurđevca odigrano je u subotu na stadionu u Đurđevcu.

Sudjeluje 11 ekipa, podijeljenih u dvije skupine. Skupinu A čine Peski 3, Ledine 3, Novo selo 1, Peski 1, Ledine 1 i Centar 1, dok su u skupini B Centar 2, Peski 2, Novo selo 2, Peski-Gupčeva i Ledine 2.

Organizatori natjecanja, koje traje do 15. kolovoza, su Turistička zajednica grada Đurđevca, Stari grad d.o.o. i NK Graničar Đurđevac. Želja je da turnir postane dijelom tradicije, a igrat će se radi prestiža, dobrog druženja i prijelaznog pehara.

Malonogometni turnir kvartova grada Đurđevca, 1. kolo, subota 1. kolovoza:

Peski 3 – Centar 1 1-1
Centar 2 – Peski Gupčeva 6-1
Ledine 3 – Ledine 1 1-3
Peski 2 – Novo selo 3-2
Peski 1 – Novo selo 2 4-1

Foto: R. Rodman
Foto: R. Rodman
Foto: R. Rodman
Foto: R. Rodman
Foto: R. Rodman
Foto: R. Rodman
Foto: R. Rodman

FOTO Đurđevčani uživali u ponovno otvorenom kinu, besplatno su pogledali tri filma

0
Foto: Grad Đurđevac

Kino smješteno u Domu kulture u Đurđevcu protekli je vikend ponovno otvorilo svoja vrata nakon duljeg perioda. Opremljeno je modernom audio i video opremom, ugrađene su nove fotelje, a tu su i projektor za kino projekcije.

Kriminalistički triler 21 most bio je na rasporedu u petak. Kino su u nedjelju posjetili oni najmlađi kako bi pogledali 3D animirani film Naprijed, a u večernjim satima pušten je Oscarom nagrađeni film Joker.

Podsjetimo, Dom kulture obnavljan je u dvije faze. Ulaz na spomenute projekcije bio je besplatan za sve građane.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac

Fotka čovjeka s gas maskom ispred Plodina kod nekih izazvala bijes, kod drugih smijeh: Do sada ga nismo vidjeli s nikakvom maskom

0
Foto: Branimir Rak

Fotografirao sam čovjeka s gas maskom u nedjelju navečer ispred Plodina u Ludbregu. Do sada ga nisam vidio ni s tom, ni bilo kakvom drugom maskom pa bih rekao da se šali, ispričao nam je autor fotografije Branimir Rak, dok je Ludbrežanin pod maskom htio ostati anoniman.

Objavom njegove fotografije na Facebooku dobio je brojne lajkove, a dok je jednima smiješno, drugi pak misle da tako nešto nije normalno.

“Sad može napraviti piling lica jer su mu se sve pore otvorile, a po količini u vrećici nije baš bil 5 min. u dućanu”, jedan je od komentara.

Druga pak gospođa piše: “Sramota koliko lajkova je dobila ova fotka. Zar sam zbilja jedina koja tu vidi pravi primjer djelovanja i ponašanja “po preporukama Stožera”, ali zato bez osobne savjesti i poštovanja. (ukoliko je slikano u nedjelju na večer….)”

Taj je pak komentar otvorio brojne rasprave o nošenju ili ne nošenju maski te štetnosti korone.

“Mislim da znam o kome je riječ na ovoj fotografiji, čovjek se sprda iz maski i ne želi ih nositi, pošto ipak mora u dućan, a bez njih nemre, našel je rješenje”, još je jedan u nizu komentara.

Kako god bilo, gas maska je privukla pozornost, a kako je muškarac ispod nje izdržao šoping, dok ostali jedva dišu ispod onih običnih, ne znamo ni mi.

Što je htio poručiti njenim nošenjem, je li riječ o svojevrsnom performansu ili ozbiljnosti nošenja maski, ostavlja na razmišljanje čitateljima.

Automobilom udario autobusno stajalište, ozlijeđeno je pet osoba

0
Ilustracija // Foto: Mateo Alečković

U petak, u 12.35 sati u Šemovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđeno čak pet osoba, javlja varaždinska policija. Mladić (23) upravljao je osobnim vozilom Koprivničkom ulicom iz smjera Ludbrega, u smjeru Varaždina.

Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je prednjim djelom vozila udario u stražnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega u istom smjeru upravljao 24-godišnjak. On se prije toga uključio u promet s parkirališta, te smanjio brzinu kretanja zbog skretanja ulijevo.

Uslijed udara osobno je vozilo u zanošenju udarilo i u metalnu nadstrešnicu autobusnog stajališta. Ozljede su zadobila oba vozača, te putnici u vozilu starosti 23, 27 i 19 godina. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Visoke tenzije, tri isključenja i šest pogodaka u Imbriovcu, Buđa: Nije trebalo biti toliko crvenih, Andrašić: Na revanš idemo hladne glave

0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Prvi susreti četvrtfinala Županijskog kupa odigrani su protekli vikend. Iako je na svim utakmicama bilo lijepih poteza i zanimljivih trenutaka, najviše interesa javnosti izazvao je ogled Borca i križevačkog Radnika odigran u Imbriovcu. Podsjetimo, rezultatom 5-1 pobjeda je pripala domaćinu. Tri pogotka postigao je Bojan Vručina, dok su po jedan dodali Karlo Pjetri i Nikola Krušelj. Jedini pogodak Križevčana djelo je Žarka Bastašića.

Na ishod utakmice, dakako, utjecala su čak tri crvena kartona koja je gostujući sastav dobio u prvome poluvremenu. Glavni sudac utakmice Mario Vecko – čiji su pomoćnici bili Nikola Novak i Dominik Juranić – iz igre je isključio Matiju Petka zbog rušenja protivničkog igrača u izglednoj prilici u kaznenom prostoru te, potom, Mihaela Mačkovića i Mihaela Babića nakon sukoba igrača i naguravanja, odnosno prekršaja s leđa.

Gosti, kako članovi kluba, tako i navijači, spomenutim odlukama nisu bili zadovoljni.

Buđa: “Neću se puno zamarati suđenjem.”
Nk Panonija - Nk Tomislav
Siniša Buđa // Foto: Ivan Brkić

– Utakmica je bila takva kakva je bila. Bilo je previše nervoze, možda je podijeljen koji karton previše. Nakon isključenja više nemam što pametno reći, oni su dali sve od sebe, ali mislim da nije trebalo biti toliko kartona, barem ne svi na našu stranu – rekao je trener Križevaca Siniša Buđa.

Više od toga nije želio komentirati suđenje.

– Neću se puno zamarati suđenjem – istaknuo je Buđa.

Uzvratni susret igrat će se već idući vikend kada će prednost domaćeg terena imati prigorski sastav.

– Poraz je težak. Više od poluvremena igrali smo sa sedam igrača, dobro smo i prošli. Moramo staviti glave na hrpu, odraditi treninge i pripremiti se najbolje što možemo. U nogometu je sve moguće, vidjeli smo to i na višim razinama. Dat ćemo sve od sebe da ulovimo rezultat i prođemo dalje. Uvjeren sam kako smo puno bolja, kvalitetnija ekipa od Borca. Ali, morat ćemo to dokazati na terenu – kazao je Buđa.

Roster Radnika čine 23 igrača. Svi su zamjenjivi, tvrdi trener.

– Konkurencija je dobra, zdrava. Sportaši smo, nadamo se. Ostavit ćemo zadnju kap znoja na terenu kako bismo došli do cilja – zaključio je Buđa, zahvalan navijačima koji su ih pratili u Imbriovcu, a podršku će dati i na vlastitome travnjaku.

Foto: Ivan Balija
Sudac Mario Vecko pokazao je tri crvena kartona u prvome dijelu // Foto: Ivan Balija
Andrašić: “Odigrali smo pametnu i dobru utakmicu.”

Trener Borca Zlatko Andrašić iznimno je zadovoljan nastupom svojih igrača.

– Ušli smo u utakmicu onako kako smo se dogovorili – čvrsto, blizu igrača, brzo smo zabili dva gola. Odigrali smo pametno, iskusno, kao ekipa koja je mnogo puta pokazala da zna odigrati tako velike utakmice. Prezentirali smo ono što smo se dogovorili, rezultat je takav kakav je. Gotovo je prvo poluvrijeme, na revanš u subotu idemo hladne glave, kao da je rezultat 0-0 – rekao je Andrašić, dodajući kako križevački sastav ne želi komentirati.

Foto: Matija Gudlin
Zlatko Andrašić // Foto: Matija Gudlin

Isto je i sa suđenjem. Poput kolege s druge strane, Andrašić kaže kako nije na njemu da iznosi svoje viđenje.

– Gledam našu ekipu, odigrali smo pametnu i dobru utakmicu. U Križevce idemo kao da se prva nije ni igrala. Imamo puno kvalitetnih igrača, čvrsto su na zemlji, psihološki stabilni. Ne bojim se uzvrata. U prvome se susretu nismo prilagođavali njihovoj igri, pa nećemo ni sada. Imaju svoji viziju igre, a mi svoju. Moji su igrači svjesni svojih mogućnosti, idemo zabiti gol više od protivnika – zaključio je Andrašić.

Dodajmo kako je delegat utakmice Zlatko Šimčić u službenom izvješću nakon utakmice naveo kako su sve sudačke odluke ispravno donesene.

Parovi preostalih susreta četvrtfinala Kupa su Ferdinandovac i Graničar Legrad, Tehnika-Koprivnica i Mladost Kloštar Podravski te Tehničar i Bratstvo.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Poznato je kako je došlo do prevrtanja u kojemu je muškarac (61) smrtno stradao, traktor se prepolovio

0
Foto: Matija Gudlin
Ilustracija // Foto: Matija Gudlin

Prometna nesreća sa smrtnim posljedicama dogodila se u subotu u susjednoj Varaždinskoj županiji.

Policijski službenici Policijske uprave proveli su očevid kojim je utvrđeno kako je oko 14 sati na šumskome putu iznad mjesta Ljubelj, u predjelu naziva Baraka, došlo do prevrtanja neregistriranog traktora kojim je upravljao 61-godišnjak. Vozio je nizbrdicom te izgubio kontrolu nad traktorom koji je izašao s puta i udario u stablo, nakon čega se traktor prepolovio i nekontrolirano prevrtao niz padinu.

Vozač je ispao, zadobivši ozljede od kojih je, nažalost, na mjestu preminuo.