27.6 C
Koprivnica
Petak, 27. rujna 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Za sve nove majke

Mame za mame i ove godine pomažu: “One su uvijek tu, razgovor s njima je kao razgovor s prijateljicama”
M

Grupa će se održavati dva puta mjesečno po sat vremena, u prijepodnevnim satima.

Ne propustite

Nova ste mama i osjećate se zabrinuto, uplašeno, cijeli život se preokrenuo praktički preko noći? Mislite da morate biti savršena majka jer se čini kao da su takve posvuda, a jedino vama ne uspijeva? Ne brinite, niste jedini. Grupa Mame za mame u koprivničkoj Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek i ove godine pruža podršku svim majkama u postporođajnom razdoblju.

Podsjetimo, grupu vode stručnjakinje koje su i same majke i svojim iskustvom i savjetima žele pomoći i drugima. Tim čine psihijatrica dr. Bojana Živanović Đilas, dječja psihijatrica Vanja Raste Sabol i psihologinja Tihana Kosi.

– Pomoć je namijenjena ženama da što lakše prebrode novo razdoblje. Svaki susret bit će jedna određena tema o kojoj ćemo taj dan razgovarati, poput emocionalnih i fizičkih promjena nakon poroda, partnerskih odnosa, zbližavanja s djetetom, postporođajne depresije, osjećaja da je žena “loša majka”… O takvim problemima treba razgovarati, to ne smije biti tabu tema – kažu naše stručnjakinje.

mame za mame
Vanja Raste-Sabol // Foto: Ivan Balija

Jedna od majki koja je prošle godine sudjelovala u grupi podijelila je svoje iskustvo. Kako kaže, grupa joj je itekako pomogla u novoj svakodnevici i ulozi majke.

– Grupa Mame za mame je prekrasan projekt, bila sam dio njega. Doktorice su mi puno pomogle boriti se sa mojom anksioznošću i počecima mog razvitka kao majka. Po prvi put sam postala majka i jako mi je teško to bilo prihvatiti, imala sam jako zahtjevno dijete. U toj sam grupi saznala da nisam sama, bilo nas je više, svaka je imala svoju priču, svaka priča me još više potaknula da se držim i da nisam sama, da je ta faza plača bebe i nespavanja prolazna. Doktorice su u svakom momentu bile tu za nas, sve su predrage i preljubazne, osobe koje ću cijeli život pamtiti. Pomogle su mi psihički u mojoj transformaciji iz žene u majku. Najviše mi je značilo što sam imala podršku od njih, čuli smo i njihove priče, njima također u početku nije baš bilo sjajno i bajno. Tražiti pomoć doktora u situacijama dok misliš da ne možeš više i sram te priznati okolini da ti je potrebna pomoć je jako teško, ali ono najbitnije je da je to zapravo kao neki privatni razgovor u četiri zida, nitko ne zna da idete na te terapije ako vi to ne želite, u radnoj knjižici također je nevidljivo.Svim ženama kojima je potrebna  pomoć ili samo razgovor poručila bih da se prijave se u tu grupu. Vjerujte, puno pomaže, kao razgovor sa prijateljicama – rekla je jedna od majki.

Grupa će se održavati dva puta mjesečno po sat vremena, u prijepodnevnim satima. Mame se mogu javiti na mail mamezamame@obkoprivnica.hr ili se javiti za dodatne informacije na telefon 251-375 radnim danom od 10 do 11 sati. Sve mame beba starih do dvije godine su dobro došle!

mame za mame
Bojana Živanović Đilas // Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Nestvarne brojke

POLICIJA OTKRILA Nova kamera na obilaznici “hvata” bez pauze, dnevno snimi čak 12 prebrzih vozača!

Otkad je postavljena nova kamera za nadzor brzine na koprivničkoj obilaznici u smjeru Štaglinca, odnosno u blizini raskrižja s...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×