A-HSP: „Stalnim napadima na Helgu Jug krše se njezina ljudska prava“

09:27h
0
Bingula i Keleminec // foto: Radio Koprivnica

Nakon što je dobila posao stalno se napada bivšu SDP-ovu županijsku vijećnicu Helgu Jug, dok vijećnika Vladu Miklobušca iz HDSS-a koji je kao član vladajuće koalicije ipak glasovao protiv proračuna, sada nitko ne spominje, upozorili su čelnici A-HSP-a – predsjednik Dražen Keleminec i županijski vijećnik Milan Bingula. A-HSP predvodi koaliciju pet desnih stranaka, koja podupire županijsku većinu, a Bingula očekuje da će im Miklobušec vratiti mandat.

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Mi ga više ne smatramo članom te koalicije i očekujemo da će mu možda proraditi moral pa će se odreći mjesta dopredsjednika Skupštine i vratiti ga nama, kao koaliciji – rekao je M. Bingula.

 

Ustvrdivši da se Miklobušcu nudilo svašta kako bi glasovao protiv županijskog proračuna, Keleminec je upozorio da ‘nitko ne govori da je taj Vlado Miklobušec bio kupljen od SDP-a, da su trebali imati feštu nakon Županijske skupštine i zašto ga se kupovalo.

– I nitko ne pita zašto je Helena Jug glasala za proračun. Pa to je njezino moralno pravo -dodao je D. Keleminec.

Smatra da je ona podržala proračun kako ne bi propalo niz projekata, a mogući razlog vidi i u njezinom revoltu.

– 11 godina traži posao ovdje u Koprivnici, ne može ga dobiti, a istovremeno u gradu Koprivnici se zaposlio cijeli vrh SDP-a – ustvrdio je šef A-HSP-a.

U svemu što se događalo nakon zapošljavanja Helge Jug u Srednjoj školi Koprivnica Keleminec smatra da se krše njezina ljudska prava te je poručio SDP-u da prekine progon svih koji nisu u SDP-u i praksu da se ne mogu zaposliti u Koprivnici. 
Ističe i da se stranačka pripadnost gleda pri zapošljavanju samo s jedne strane, dok u Županiji i ustanovama kojima je ona osnivač posao mogu dobiti i članovi druge političke opcije.

Izvor: Radio Koprivnica

čitam...