Radovi traju osam mjeseci

A JE TO MAJSTORI Kad smo mislili da će Pametna ulica konačno biti i službeno otvorena, novi šok – trga se asfalt jer nisu postavili slivnike

Sanacija nedostataka napravit će se ugradnjom dodatna dva cestovna slivnika. Bit će ugrađeni na ulazu na parkirališnu površinu ispred zgrade Porezne uprave te na raskrižju Ulice hrvatske državnosti i Ulice Taraščice, rekli su nam u Gradu.

13:55h
0
Hrvatske državnosti
Foto: Ivan Brkić

I kad smo mislili da su radovi napokon gotovi i da će toliko čekana Ulica hrvatske državnosti u Koprivnici uskoro biti i službeno otvorena, od toga, izgleda, ipak ništa.

Naime, danas smo tamo zatekli majstore koji trgaju asfalt i i dijelove pješačke staze, odnosno tlakavaca, jer su, vjerovali ili ne, zaboravili postaviti slivnike.

Tako radovi na Pametnoj ulici sada traju već osam mjeseci i nema naznaka kada će završiti.

Podsjetimo, radovi su počeli sredinom veljače ove godine, a ulica je trebala biti dovršena do kraja lipnja. Najavljivano je da kako će ova, najfrekventnija, biti prva smart ulica u gradu sa smart city rješenjima i aplikacijama. Tako na primjer pješački prijelazi imaju senzore koji upozoravaju na nailazak pješaka LED bljeskalicama.

No u srpnju je utvrđeno da je završni sloj asfalta podignut iznad visine rubnika i nogostupa. Onda je pak u početnoj fazi izvođenja radova bila usporena dinamika od strane izvođača koji je radio na rekonstrukciji kanalizacijske mreže za Koprivničke vode. Kada se i to riješilo, onda se tempo ponovo smanjio zbog nedostatka radne snage.

Hrvatske državnosti
Trganje asfalta // Foto: Ivan Brkić

Iz grada su tada poručili da će izvođač radova Pavlic-Asfalt-Beton iz Donjeg Kraljevca zbog toga morati snositi posljedice i platiti kaznu zbog kašnjenja radova. Maksimalni iznos kazne je 100 tisuća kuna. Otvorenje je onda najavljeno za kraj rujna, no rujan je iza nas, a otvorenje nije ni blizu.

Nedavno se ulicom počelo prometovati i izgledalo je kao da je sve iza nas, no uslijedio je novi šok.

U Gradu su nam rekli da je nadzorni inženjer utvrdio nedostatke koje je radi osiguravanja odgovarajuće odvodnje oborinskih voda na spojevima Ulice hrvatske državnosti i ostalih prometnih površina, potrebno otkloniti.

– Sanacija nedostataka napravit će se ugradnjom dodatna dva cestovna slivnika. Bit će ugrađeni na ulazu na parkirališnu površinu ispred zgrade Porezne uprave te na raskrižju Ulice hrvatske državnosti i Ulice Taraščice – rekli su nam u Gradu.

Kažu da bi radovi na ovim korekcijama trebali završiti do kraja ovog tjedna.

Što nas čeka dalje, tek ostaje za vidjeti.