Afera Danica: podignute optužnice

08:50h
0
Logotip

Podignute su optužnice protiv četvero optuženika zbog nestanka 800 bikova iz Podravkine mesne industrije Danica.

Kako prenosi Podravski list, optuženi su bivša direktorica Danice, Slavica Kolesar, direktorica nabave Valentina Sminderovac, voditelji nabave Ivica Bezić i Siniša Levak. Sve to potvrdila je općinska državna odvjetnica Dijana Sabolić Harambaša.

Sudit će im se zbog kaznenih djela sklapanja štetnih ugovora, nesavjesnog gospodarskog poslovanja i krivotvorenja službene isprave. Osuđenicama se sudi, kako se navodi, po “zapovjednoj” odgovornosti, zbog sklapanja štetnih ugovora i nesavjesnog gospodarskog poslovanja, a osuđenicima, Beziću i Levaku,  za krivotvorenje službenih isprava. 

Šteta milijun eura

Sumnje u krađu bikova javile su se nakon interne Podravkine revizije 2008. godine te je Podravkina pravna služba cijeli slučaj proslijedila Općinskom državnom odvjetništvu, a oni policiji. Šteta je procijenjena na milijun eura.

Nakon nastale situacije, Slavica Kolesar opozvana je s dužnosti direktorice Danice, ali je prebačena za direktoricu Podravkine tvornice povrća Kalnik u Varaždinu. Valentina Sminderovac je prešla u Podravku.