Radni sastanak

Aglomeracija Koprivnica u završnom je stadiju pripreme, Vukmirić: Projekt nije upitan, preostalo je par tehničkih detalja

Projektom je planirano proširenje postojećeg sustava odvodnje na nova naselja i dogradnja u naseljima gdje je već izgrađen sustav odvodnje u Aglomeraciji Koprivnica u koju spadaju grad Koprivnica i osam okolnih općina iz uslužnog područja Koprivničkih voda (Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi).

12:34h
0
Foto: koprivnica.hr

Jučer je održan radni sastanak predstavnika Grada Koprivnice, Koprivničkih voda, Komunalca i Hrvatskih voda na temu projekta Aglomeracije. Ispred Hrvatskih voda sastanku je prisutan bio Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda.


– Projekt Aglomeracija Koprivnica kao takav neupitan je. Postoji nekoliko tehničkih detalja koji se trebaju odraditi s razine konzultanta. Pred nama je još jedan sastanak na kojem će raspraviti o još nekoliko pitanja, s tim da želim naglasiti da to nisu pitanja koja bi projekt dovela u pitanje – nakon sastanka rekao je Vukmirić.

Održanim sastankom zadovoljni su i Koprivničkim vodama.

Foto: koprivnica.hr

– Koprivničke vode su u potpunosti pripremile dokumentaciju vezano za dobivanje suglasnosti od nadležnog Ministarstva da se uđe u sufinanciranje od strane Europske unije. Dokumentacija je predana i čeka se odobrenje Jaspersa – objasnio je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Gradonačelnik Mišel Jakšić na sastanku je posebno istaknuo važnost suradnje i komunikacije Grada, Ministarstva, Hrvatskih voda, ali i saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Posebno je istaknuo doprinos zastupnika Branka Hrga iz Križevaca koji se otvoreno zalagao za realizaciju projekta.

– Riječ je najvećem infrastrukturnom projektu koji je u pripremi i pred provedbom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Smatram da je od velikog značaja ne samo za grad nego i za naše okolne općine – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Foto: koprivnica.hr

Projekt Aglomeracija Koprivnica prema završnoj verziji Studije izvedivosti procijenjen je na iznos investicije od oko 441,9 milijuna kuna od čega će se 68 posto sufinancirati od strane EU i 32 posto od strane nacionalne komponente. Uvođenjem sustava vode i odvodnje u ostale općine stvaraju se uvjeti za mlade obitelji za ostanak u selu. Cilj je prije svega osigurati viši standard kvalitete života, te povećati standard očuvanja okoliša.

Projektom je planirano proširenje postojećeg sustava odvodnje na nova naselja i dogradnja u naseljima gdje je već izgrađen sustav odvodnje u Aglomeraciji Koprivnica u
koju spadaju grad Koprivnica i osam okolnih općina iz uslužnog područja Koprivničkih voda (Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi).

Podsjetimo, dio lokalnih političara, poput nezavisnog vijećnika Marijana Šiška i saborskog zastupnika Željka Lackovića, izrazilo je sumnju u mogućnost izvedbe ovog projekta zbog manjka radne snage i vemenske prednosti drugih aglomeracija u državi.

čitam...