sjednica gradskog vijeća

Aglomeracija Križevci uskoro kreće s provedbom, Rajn: Krenut ćemo u javnu nabavu bez ugovora o bespovratnim sredstvima

Oporba je imala puno pitanja i prijedloga, a SDP-ovog Pernjaka je zanimalo u kojoj je fazi Aglomeracija, što je s atletskom stazom i pomoćnim igralištem, a apelirao je i na postavljanje kontejnera kod Gradskog stadiona. 

16:00h
0
Foto: Ivan Balija
Gradonačelnik Mario Rajn // Foto: Ivan Balija

Održana je 17. sjednica križevačkog Gradskog vijeća s 19 točaka Dnevnog reda, a  sjednici je pristupilo 20 članova Vijeća. Oporba je imala puno pitanja i prijedloga, a SDP-ovog Pernjaka je zanimalo u kojoj je fazi Aglomeracija, što je s atletskom stazom i pomoćnim igralištem, a apelirao je i na postavljanje kontejnera kod Gradskog stadiona. 

– Zanima me postoji li mogućnost da se u Ulici kralja Petra Krešimira i Nikole Tesle pročiste vodolovke i molio bih gradonačelnika da nam kaže što je s uređenjem pročelja zgrade Suda – nabrojao je Pernjak.

Gradonačelnik Rajn odgovorio mu je da su po pitanju Aglomeracije trenutno na savjetovanju dokumentacija nabave za grupe nabave, vođenja projekta, naziv projekta, vidljivost i promidžbu te izgradnju mreže.

Idemo u smjeru odluke Vlade Republike Hrvatske iz 2016. godine kojom kad dobijemo mišljenje nadležnog Ministarstva  na dokumentaciju možemo ići u provedbu javne nabave, iako nemamo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava koje dodjeljuje Europska komisija. Ona je u ovom trenutku podijeljena. Mislim da je 100% ukupnog iznosa podijeljeno, dok je realno isplaćeno na svim projektima Aglomeracije 10 do 15%. Hoću reći da naš projekt, u smislu projektnih aktivnosti napreduje. Vrlo vjerojatno ćemo ići u javnu nabavu bez ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, osim ako se u rujnu dopusti ono što se zove ‘overbooking’ pa dobijemo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava – rekao je Rajn.

Kako kaže, drago mu je što dokumentacija ne stoji.

Što se tiče atletske staze i pomoćnog igrališta, radi se o ulaganju koje je na jednom mjestu pa ide ujedinjena nabava kojoj je procijenjena vrijednost 1,8 milijuna kuna od čega se 1,4 milijuna odnosi na atletsku stazu, a ostatak na pomoćno igralište. Kontejner kod stadiona će se nadam se realizirati, a isto tako je i s vodolovkama – rekao je Rajn.

 

čitam...
Loading...