Čak 51 gol Podravke protiv Izgradnje Zaprešić

19:41h
0

091128-podravka-mPodravka Vegeta upisala je novu visoku pobjedu u domaćem prvenstvu. U subotu je u Koprivnici teško stradao novi prvoligaš Izgradnja Zaprešić, hrvatske prvakinje potvrdile su veliku razliku u kvaliteti i pobijedile sa čak 51:13.

Najefikasnije su kod Podravke bile mlada Andrea Čović sa 9 i Maja Kožnjak sa 8 postignutih pogodaka, no ipak je više pokazala Kožnjak, koja je dobila priliku na lijevom vanjskom od početka utakmice, a u obrani je zaigrala na prednjem u sustavu 5-1. Valja pohvaliti i golmanicu Ivanu Jelčić, koja je u prvom poluvremenu branila na visokoj razini.

Prije početka utakmice direktor Podravke Vegete Marijan Domović cvijećem je darivao Andreju Penezić, koja je u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza drugu godinu zaredom proglašena najboljom hrvatskom rukometašicom. Penezić je imala skromnu minutažu, nije ni bilo potrebe za forsiranjem protiv skromnog suparnika, jer se tek nedavno oporavila od ozljede ramena.

DUKAT 1. HRL, 10. KOLO

PODRAVKA VEGETA – IZGRADNJA ZAPREŠIĆ 51:13 (25:4)

KOPRIVNICA – Sportska dvorana Gimnazije Frana Galovića. Gledatelja 100. Sutkinje: Blažević (Zaprešić) i Vajdić (Koprivnica).

PODRAVKA VEGETA: Žderić (7), Jelčić (16); A. Čović 9, Vukojević 4, Kožnjak 8, Vidak 2, Petković 4, Lovrak 5, Zebić 4, Gaće 1, Poljak 6(2), Šerić 3, Pasičnik 4(1), Penezić 1(1). TRENER: Zdravko Zovko.

IZGRADNJA ZAPREŠIĆ: Bukovina (7), I. Čović (1); Vulić 1, Leljak, Gojavić, Jagić 1, Kosanović 1, Benko, Vugec 2, Mušanović, Brčić, Bazzeo 3(3), Pešić 4, Pejčić 1, Džepina. TRENER: Dario Zrnić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 4(4), Izgradnja Zaprešić 4(3).

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 6 min. (Poljak 2+2, Vidak), Izgradnja Zaprešić 2 min. (Leljak).

IGRAČICA UTAKMICE: Maja Kožnjak (Podravka Vegeta).

čitam...