1. KOPRIVNIČKI POLUMARATON

AK Koprivnica organizira prvi gradski polumaraton, Sonja Rušak: Odluka nije došla preko noći, prolazit će se pokraj najvećih gradskih znamenitosti

Točan datum je 18. svibanj, a trčat će se dvije utrke dužine 21 kilometara, te jedna od pet kilometara za građane. Fokus je stavljen na prolazak pokraj najvažnijih gradskih objekata, s ciljem promocije gradskih objekata.

10:06h
0
Koprivnička je utrka privukla više od 800 natjecatelja // Foto: www.koprivnica.hr

Koprivničanke i Koprivničanci u svibnju će se okušati u premijernom cestovnom natjecanju, prvom Koprivničkom polumaratonu, organiziranom od strane Atletskog kluba Koprivnica.

– Odluka nije došla preko noći. Razmišljali smo godinu dana, nakon što smo odlično organizirali kros natjecanje. Razmotrivši kako bismo organizirali polumaraton, shvatili smo kako se radi o iznimno zahtjevnom projektu – započinje Sonja Rušak, predsjednica AK Koprivnice.

Prije samog održavanja, potrebno je ishoditi potrebne dozvole jer će pojedine gradske ceste biti zatvorene otprilike tri sata. Kako kaže predsjednica, usmena potvrda je tu.

Točan datum je 18. svibanj, a trčat će se dvije utrke dužine 21 kilometara, te jedna od pet kilometara za građane. Fokus je stavljen na prolazak pokraj najvažnijih gradskih objekata, s ciljem promocije gradskih objekata. Start će biti na Zrinskom trgu, dok će u nastavku natjecatelji, među ostalim, protrčati pametnom ulicom, Basaričekovom, pokraj Podravke i kolodvora, pa natrag do Trga. Polumaraton će, zatim, produžiti prema Gimnaziji Frana Galovića, bazenima i Bregima.

– Ponajprije imamo očekivanja od samih sebe gledajući organizaciju. Vjerujemo da će doći zapaženi broj natjecatelja, iako se održava mnogo utrka zbog čega će, možda, biti teško dobiti trkače – objašnjava Rušak.

Dakako, fokus je na popularizaciji atletike, ali i sporta općenito.

– Dodatan broj djece prijavio nam se nakon kros natjecanja. Nadamo se kako će rekreativna utrka od pet kilometara na identičan način potaknuti građane – tvrdi predsjednica.

S obzirom na pozitivna predviđanja, Rušak kaže kako će utrke biti organizirane svake godine u istome terminu.

Prijave se vrše na stranicama stotinka.hr.

Sonja Rušak, predsjednica AK Koprivnice // Foto: Matija Gudlin

čitam...