Visoko gospodarsko učilište

Akademski konjički klub, sport i konjogojstvo u Križevcima obilježili svoje obljetnice

O 40 godina športskog djelovanja Kluba i 41 godini konjogojstva i konjičkog sporta u okviru znanstvenog i nastavnog djelovanja Učilišta, govorili su i domaćini dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima.

14:20h
0
Foto: Grad Križevci

Visoko gospodarsko učilište u Križevcima i Akademski konjički klub obilježili su značajne obljetnice svojeg djelovanja, a tim povodom, u svojim prostorima na Ratarni, okupili su goste među kojima je bio gradonačelnik Mario Rajn te prof.dr. sc. Mirjana Baban iz Agrobiotehničkog fakulteta iz Osijeka.

O 40 godina športskog djelovanja Kluba i 41 godini konjogojstva i konjičkog sporta u okviru znanstvenog i nastavnog djelovanja Učilišta, govorili su i domaćini dekanica Visokoga gospodarskog učilišta u Križevcima dr.sc. Marijana Ivanek-Martinčić, dr.sc. Damir Alagić te Željko Gagro.

Dekanica je istaknula dobar suživot i suradnju Učilišta i Konjičkog kluba, rekavši kako je pokrenut projekt s mađarskim partnerima čiji je cilj upravo oživljavanje konjogojstva i njegovo populariziranje te time i privlačenje mladih ljudi na studijske programe Učilišta.

Gradonačelnik Rajn upućujući čestitke rekao je da je upravo konjogojstvo ono po čemu su Križevci nekada bili poznati te kako se i danas konjički sport i konjogojstvo povezuje s najuspješnijim gradovima, iskazavši vjeru i želju da se i Križevci vrate na tu kartu prestižnosti. Istaknuo je i podršku Grada u realizaciji programa te daljnjem radu ove ustanove, kao i Kluba.

Nakon uvodnih pozdrava, Damir Alagić dao je kratki povijesni pregled konjogojstva i uzgoja športskih konja na Učilištu od 1980. do danas, dok je osvrt na konjički sport u sklopu Učilišta i Akademskog konjičkog kluba predočio Željko Gagro.

 

Foto: Grad Križevci
Foto: Grad Križevci