tomislav drnje

Akassou i Enjo drnjanski su Drogba i Hazard. Dva internacionalca koji nose dres Tomislava otkrili su nam svašta zanimljivog o sebi

Podravci k'o Podravci, kad dođu stranci u njihov kraj, njihovu ligu, onda tog stranca žele malo jače 'oderati' da vidi gdje je stigao. Primijetili su to i dečki iz Drnja na koje se braniči zaletavaju s posebnim žarom.

13:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Znate li za kojeg Japanca da je igrao u našim županijskim ligašima, ili pak Talijana podrijetlom iz Obale Bjelokosti? Upravo dvojac tih nacionalnosti krasi napad drnjanskog Tomislava u tekućoj sezoni Četvrte HNL. Oni su Kensuke Enjo i Eric Akassou.

S njima smo razgovarali na engleskom. Komunikacija nam je išla malo teže, ali nekako smo se uspjeli sporazumjeti.

Kensuke Enjo (27) je Japanac koji je igrao u 2. latvijskoj ligi, 2. poljskoj ligi, 3. slovenskoj ligi te u višim ligama na Tajlandu i svom rodnom Japanu. Igra na poziciji prednjeg veznog i krilnog igrača, može odigrati i na boku.

Njegov partner u napadu Eric Akassou (27) rođeni je Talijan koji korijene vuče iz Obale Bjelokosti. Igrao je u Italiji, Francuskoj, Švicarskoj, redom nižim ligama, a u Drnje je stigao iz Donje Stubice. Zanimalo nas je mogu li usporediti prošla iskustva sa sadašnjom ligom, Četvrtom HNL koju trenutno igraju.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Ima dosta sličnosti usporedno s drugim ligama, a težina igranja ovisi o momčadi s kojom igraš ili protiv koje igraš. Jasno, u Italiji se više gleda taktički dio igre i u sredini se igra agresivnije – kaže nam Eric koji je upravo izašao ispod tuša nakon poraza njegove momčadi. Kakvu takvu utjehu daje mu činjenica da je zabio gol.

– Prvo sam otišao na Tajland gdje me odveo moj trener iz Japana. Nakon nekog vremena želio sam otići igrati u Europu, što sam i napravio – govori nam Kensuke.

Podravci k’o Podravci, kad dođu stranci u njihov kraj, njihovu ligu, onda tog stranca žele malo jače ‘oderati’ da vidi gdje je stigao. Primijetili su to i dečki iz Drnja na koje se braniči zalijeću s posebnim žarom. Ipak, u 13 dosad odigranih utakmica Enjo je zabio šest pogodaka, a Akassou četiri.

Foto: Ivan Balija
Dobro surađuju na terenu // Foto: Ivan Balija

Dečki kažu da im je lijepo živjeti u Koprivnici, a posebno im je drago jer kad ih ljudi vide, svugdje ih zovu te časte jelom i pićem. Mišljenja su da su Koprivničanci gostoljubivi i ljubazni.

Hrvatska je postala poznatija nakon srebra zlatnog sjaja osvojenog na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Kensuke Enjo znao je za Hrvatsku i prije, a jako mu se sviđa Luka Modrić čiji stil igre jako sliči onom koji se njeguje u Japanu. U Japanu se igra brže, jače, više se bori, dok se ovdje lopta više čuva, govori nam Enjo.

Obojica su primarno napadači, a upitani o igračima na koje se ugledaju Kensuke je naveo Hazarda, dok Eric voli Drogbu i Gervinha. A što je s ambicijama, gdje bi željeli igrati?

– Volio bih igrati u Španjolskoj, sviđa mi se tiki-taka stil nogometa, volim kad je lopta na podu, iako sam dobar i u igri glavom – rekao nam je Akassou, dok Enjo cilja na Hrvatsku:

– Prvo bih želio ovdje igrati profesionalno, pokušati učiniti nešto više – kaže.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...