Akcija “Kupujmo hrvatsko” i “Vrijedne ruke” ove subote na Zrinskome trgu

13:33h
0
kupujmo-hrvatsko

Hrvatska gospodarska komora i ove godine nastavlja najveću i već općepoznatu nacionalnu akciju „Kupujmo hrvatsko“ kojoj se prošle godine pridružila i zajednička akcija MINGORP-a, HGK i HOK-a “Vrijedne ruke“, a održava se od svibnja do rujna u 21 gradu diljem Hrvatske. 

Putem akcije “Kupujmo hrvatsko” Hrvatska gospodarska komora i dalje nastoji promovirati kvalitetne domaće proizvode, nosioce znakova “Izvorno hrvatsko” i “Hrvatska kvaliteta” s ciljem osvješćivanja važnosti kupovine takvih proizvoda kako bi se pridonijelo povećanju ukupne konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva, ali i očuvanju našeg nacionalnog identiteta. Znakovi kvalitete jamče kvalitetu proizvoda, osiguravaju im lakši proboj na svjetska tržišta te ulijevaju povjerenje potrošačima. Znak “Hrvatska kvaliteta” do sada je dobilo 235 proizvoda, dok znak “Izvorno hrvatsko” nosi 116 proizvoda.

Akcija “Vrijedne ruke” promovira marljive ljude koji svojim umijećem, znanjem i skromnošću proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine, tradicijske proizvode nastale u malim obrtima, zadrugama, obiteljskim gospodarstvima i malom poduzetništvu kako bi takvi proizvodi doprli do potrošača. Hrvatska gospodarska komora započela je projekt “Vrijedne ruke” 2009. godine putem svojih županijskih komora koje su izradile popis proizvoda i proizvođača u obliku 20 kataloga. U kolovozu su tiskana nova izdanje kataloga Vrijedne ruke  te je u katalogu naše Županije popisan 71 proizvođača, od kojih se njih dvadesetak priključilo našoj akciji te su svoje tradicijske proizvode predstavili na akcijama diljem naše zemlje.

 

U Koprivnici će se akcija održati 03.09. subota na Zrinskom trgu u vremenu od 9.00 do 13.00 sati. Na akciji u Koprivnici očekuje se oko 160 proizvođača iz cijele Hrvatske koji će prodavati svoje proizvode. Iz Koprivničko – križevačke županije svoje proizvode će predstaviti 25 proizvođača. Prema najavama predstavnika gospodarstva organizirati će se različite promotivne prodaje te će u ulozi prodavača biti osobe iz javnog i političkog života. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Koprivnica organizira će se dolazak kralja Ludovika Anžuvinca u pratnji gradskog sodca, gradske garde mušketira i haramija, dvorske lude i kraljevske svite na akciju Kupujmo hrvatsko.

Iz HGK pozivaju građane da im se pridruže u subotu na gradskom trgu i pogledaju ponudu kvalitetnih hrvatskih proizvoda. Kupovati domaće kvalitetne proizvode je važno, posebice u vrijeme gospodarske krize kad odabirom takvih proizvoda štitimo svoje radno mjesto, pomažemo svojoj i drugim obiteljima, razvijamo domaće gospodarstvo, osiguravamo sadašnje i buduće mirovine te prosperitet budućih generacija, a ponajprije budućnost našoj djeci.