SOLIDARNOST NA DJELU

Akcijom Crvenog križa prikupljeno 80.000 kuna, brojni će podravski učenici dobiti tenisice

Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati svoju humanost i solidarnost kako bi na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi, poručuju iz Crvenog križa.

15:28h
0
solidarnost
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica zaključio je 48. akciju Solidarnost na djelu 2020. naziva Ne dvoji. Za drugog izdvoji provedenu od 8. do 31. listopada u Koprivnici te na području 11 općina. Prikupljeno je 80.203,60 kuna, što je pet tisuća kuna više no prošle godine.

Inače, riječ je o akciji svih društava nacionalnog Crvenog križa. Prikupljenim sredstvima podmirit će se troškovi akcije, pet posto uplatit će se u fond solidarnosti Crvenoga križa, dok će za 73.266,29 kuna biti kupljeno i podijeljeno više od 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

S obzirom na epidemiološku situaciju, nije bilo tradicionalnog obilaženja kućanstava, već su aktivisti i volonteri prikupljali sredstva prodajom bonova u školama, tvrtkama, na trgu. Građani su, također, imali mogućnost uplate na žiro račun putem barkoda.

– Zahvaljujemo svim ljudima dobre volje koji su i ove godine iskazati svoju humanost i solidarnost kako bi na taj način pomogli našim najmlađima u socijalnoj potrebi – poručuju iz Crvenog križa.