pozitivno

Akcijom Mir i dobro postignut odličan rezultat, samo je jedna osoba prijavljena

Građanima nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

15:16h
0
Razna pirotehnička sredstva // Foto: Sanjin Bojić

Mir i dobro naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije Mir i dobro Policijska uprava koprivničko – križevačka je od 27. prosinca 2018. do 2. siječnja 2019. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana.

U tom razdoblju za jedan počinjen prekršaj nezakonite uporabe pirotehničkog sredstva prijavljena je jedna osoba.

Nisu zabilježena ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.

Dobro je podsjetiti da policija poziva građane na suradnju u provedbi akcije Mir i dobro te na primjereno ponašanje i doprinos svakog pojedinca dostojnoj proslavi božićnih i novogodišnjih blagdana.

Pirotehnička sredstva kategorije F2 i F3, osim petardi i redenika iz kategorije F3 čija je prodaja građanima zabranjena, mogu se prodavati od 15. prosinca do 1. siječnja građanima starijim od 18 godina.

Uporaba navedenih pirotehničkih sredstava dozvoljena je građanima starijim od 18 godina u razdoblju od 27. prosinca do 1. siječnja.

Pirotehnička sredstva kategorije F2, F3, T1 i P1 nije dozvoljeno koristiti u zatvorenim prostorima i na prostoru gdje se okuplja veći broj građana.

Građanima nije dozvoljena nabava niti uporaba petardi i redenika iz kategorije F3, kao ni uporaba pirotehničkih sredstava iz kategorije F4, P1, P2, T1 i T2 za osobne potrebe.

čitam...
Loading...