crveni križ

Akcijom Solidarnost na djelu prikupljeno je preko 76 tisuća kuna za učenike slabijeg imovinskog stanja

U sklopu akcije Solidarnost na djelu održano je prikupljanje prehrambenih namirnica u Kauflandu pod nazivom Vaš dar za pravu stvar te je prikupljeno više od 400 kilograma prehrambenih namirnica koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi.

09:12h
0

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica završilo je 46. sabirnu akciju Solidarnost na djelu 2018. pod nazivom Ne dvoji. Za drugog izdvoji.


Osim na području gradskih mjesnih odbora, akcija je provedena i na području prigradskih mjesnih odbora te svih 11 općina i škola. Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica u ovogodišnjoj akciji Solidarnost na djelu 2018. ukupno je prikupilo 76.156,20 kuna.

Akcija Solidarnost na djelu 2018. predviđena je Odlukom o zajedničkim akcijama Hrvatskog Crvenog križa u 2018. godini u četvrtak 11. listopada kao zajednička akcija svih društava Hrvatskog Crvenog križa, a od ukupno prikupljenih sredstava namiruju su troškovi akcije te će 5 posto biti uplaćeno u Fond solidarnosti HCK.

Tako će za 66.176,34 kune biti kupljeno i podijeljeno blizu 500 pari tenisica za učenike slabijeg imovinskog stanja iz ukupno 16 osnovnih i srednjih škola s područja Koprivnice i 11 okolnih općina.

Ujedno, u sklopu akcije Solidarnost na djelu održano je prikupljanje prehrambenih namirnica u Kauflandu pod nazivom Vaš dar za pravu stvar te je prikupljeno više od 400 kilograma prehrambenih namirnica koje su namijenjene Socijalnoj samoposluzi.

Ove godine prikupljala su se novčana sredstva, a za darovani novčani iznos, građanima su se uručivali bonovi zahvalnosti koji su u apoenu od 5 kuna i ovjereni žigom našeg društva. Bonovi zahvalnosti u iznosu od 1 kune bili su namijenjeni školskoj i vrtićkoj djeci.

čitam...