Akciju Titanic uspješno vodila Policijska uprava koprivničko-križevačka

18:44h
0

090429-titanic-mNa današnjoj konferenciji za novinare u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj o rezultatima kriminalističke obrade u operativnoj akciji Titanic, načenik Odjela kriminalističke policije Ivan Bračko i glasnogovornik Policijske uprave Dražen Laljek, priopćili su da su policijski službenici tamošnje uprave dovršili kriminalističku obradu nad 12 hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela primanja i davanja mita. Akcija je početa, vođena i dovršena baš u toj Policijskoj upravi.

Istraživalo se više mjeseci u koordinaciji s USKOK-om i Upravom kriminalističke policije MUP-a, a akcija je bila usmjerena prema nezakonitom djelovanju osoba u postupku izdavanja dozvola za upravljanje brodicama na području Koprivničko-križevačke i drugih županija. Načelnik Odjela Krim-policije Policijske uprave koprivničko-križevačke Ivan Bračko rekao je:

MARKETING EPODRAVINA.HR

– Osnovano se sumnja da su dvojica osumnjičenika sa područja Zagreba (1950. i 1979.), načelnici dvaju Odjela Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i članovi ispitnog povjerenstva za voditelje brodica kategorije A i B, izdavali potrebite potvrde i dozvole za upravljanje brodicama zainteresiranim osobama bez njihovog pristupanja ispitima, za što su primali određene novčane iznose.

Bračko je dodao da je između zainteresiranih osoba i ispitnog povjerenstva posredovao je osumnjičenik (1964.) iz Koprivnice koji je pronalazio zainteresirane kandidate. Od istih je uzimao novčane iznose od 1600 do 2000 kuna, od čega je dio zadržao za sebe, a dio predavao članovima ispitnog povjerenstva.

U pronalasku zainteresiranih kandidata pomagali su mu osumnjičenik iz Koprivnice (1970.) i osumnjičenik iz Međimurske županije (1967.), koji su također uzimali određene novčane iznose.

Takve nezakonite dozvole ishodilo je pet osumnjičenika s područja Međimurske i jedan osumnjičenik iz Koprivničko-križevačke županije te dva s područja Zagreba. Svi osumnjičeni uhićeni su 28. travnja u utorak, dva su uz kaznenu prijavu dovedena Istražnom sucu županijskom suda u Zagrebu u srijedu 29. travnja, dok će protiv 10 osumnjičenika biti podnesena kaznena prijava USKOK-u redovitim putem, Izvidi radi otkrivanja i ostalih nezakonitosti u istom slučaju nastavljaju se.

čitam...