Akcionizam: Građani čupali „koren korupcije“

16:51h
0
Građani čupali „koren korupcije“ // foto: Ivan Brkić

 

Forum mladih SDP-a Koprivnica ove je subote u središtu grada održao akcionizam pod nazivom “Iščupajmo koren korupcije”, kojom prigodom su građanima ponudili da na simboličan način to učine i sami, izvlačeći stabljike s korijenom iz zemlje. Za uspješno “iskorenivanje”, građanima su dijelili mrkvu kako bi, kažu, sa sobom ponijeli barem neki koristan korijen.

Svoj odgovor na pitanje s plakata “Tko je koren korupcije u našoj županiji” prolaznici su mogli izraziti ispisivanjem na papiru, no o rezultatima i odgovorima prvi čovjek županijskog SDP-a nije htio javno govoriti.
– Mogu reći da su nam građani govorili kako će korijenje koje smo donijeli biti puno lakše iščupati nego stvarne “korene korupcije” u našoj županiji – rekao je predsjednik županijskog SDP-a Darko Ledinski te pritom pozvao premijerku Jadranku Kosor da misli ozbiljno kada kaže da nema nedodirljivih, bez obzira odakle dolaze.Ledinski u "akciji" // foto: Ivan Brkić

Očiti primjer političke korupcije u Koprivničko-križevačkoj županiji predvodi HSS kroz župana Darka Korena i njegove suradnike, kaže on.

Akcionizmu je nazočio i predsjednik koprivničkog SDP-a Dražen Pros.

Izvor: Glas Podravine