projekt zaštite

Ako na kući imate gnijezdo rode, dobijete 700 kuna

Naknada služi za očuvanje gnijezda bijele rode na građevinskim objektima u Koprivničko-križevačkoj županiji na kojima se gnijezdo nalazi.

12:58h
0
Foto: Sanjin Bojić

Koprivničko-križevačka županija se i ove godine preko svoje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode uključila u provođenje projekta Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia) u 2021. godini.

Svim vlasnicima ili korisnicima stambenih ili gospodarskih ili drugih građevinskih objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode poručuje da se uključe u projekt zaštite i očuvanja biološke i krajobrazne raznolikosti i ostvare naknadu od 700 kuna po gnijezdu rode. Naknada služi za očuvanje gnijezda bijele rode na građevinskim objektima u Koprivničko-križevačkoj županiji na kojima se to gnijezdo nalazi.

Bijela roda je europska gnjezdarica te je strogo zaštićena vrsta Zakonom o zaštiti prirode („Narodne novine” broj 80/13 i 15/18) i Pravilnikom o strogo zaštićenim vrstama („Narodne novine” broj 144/13 i 73/16).

Vlasnici ili korisnici stambenih ili gospodarskih ili drugih građevinskih objekata na kojima se nalazi gnijezdo bijele rode da bi ga očuvali mogu dobiti naknadu u iznosu od 700 kuna po gnijezdu ukoliko se najkasnije do 15. rujna 2021. godine jave na broj telefona 048/621-790 ili na e-mail info@zastita-prirode-kckzz.hr ili da potrebnu dokumentaciju za ostvarivanje naknade pošalju ili osobno dostave na adresu: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije, Florijanski trg 4/II, 48000 Koprivnica.

Detaljne informacije o projektu Zaštita i očuvanje bijele rode (Ciconia ciconia) na području Koprivničko križevačke županije u 2021. godini kao i popis potrebne dokumentacije za ostvarivanje naknade možete pogledati na Internet stranici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije www.zastita-prirode-kckzz.hr.