Ako postane šefica đurđevačkog SDP-a, Fuček planira promjene

09:28h
0
Milica Fuček // foto: Mario Kos

Nakon što je Frane Franičević, otišao s mjesta predsjednika Gradskog odbora SDP-a u Đurđevcu, zbog neslaganja s politikom gradonačelnika Slavka Gračana (SDP), na to se mjesto kandidirala Milica Fuček (SDP), predsjednica Županijske skupštine.

  • Evo baš predajem papire. Nisam si to priželjkivala, ali takve su okolnosti i mislim da sam ja trenutno najzrelija kandidatkinja i sumnjam da će se još netko prijaviti, iako bi to htjela – kazala je jučer Fuček.

Što se tiče Gračana, i ona tvrdi da temeljem svih proteklih događanja ima s njim određenih neslaganja, ali vjeruje da će sve sjesti na svoje mjesto.

– Potrebno je više komunikacije i truda te da se promijene neke njegove odluke. Također bi trebao bliže surađivati sa strankom u gradu, što do sada nije bio slučaj – kaže ona.

 

Iako tvrdi da će joj to biti dodatno opterećenje, želja joj je poboljšati odnose i komunikaciju unutar stranke, te preko vijeća jače iznositi u javnost stavove stranke.

  • Imam u planu riješiti probelm s proračunom grada, izaći iz minusa, te da se što prije riješi stanje oko stečaja Nature Agro, što nam je svima rak rana – kazuje ona.

Što se tiče kolodvora, čiji nestanak prijeti Đurđevcu, kaže da će, ako treba, građani prosvjedovati na pruzi.

  • Sve što službe rade u tišini provedu ako svi šute, ali ako ne netko pobuni, onda je to ipak drukčije – kazuje ona.

Za svoju je zamjenicu predložila Anu Siladić, sudenticu iz Đurđevca, koja je tamo članica foruma mladih.

    Kandidature za predsjednika GO SDP-a Đurđevac predaju se do 13. travnja, a konačna će odluka biti donijeta na konvenciji 20. travnja. (kj)