NACIONALNI STOŽER KALKULIRA

Ako se u deset dana situacija ne promijeni, moguće je ponovo uvođenje propusnica za kretanje

Režim prelaska iz jedne u drugu županiju samo uz posebnu propusnicu imali smo i tijekom prvog vala, tako da se i za Uskrs nije moglo putovati u druge županije.

12:03h
0
Davor Božinović, Ministar unutarnjih poslova // Screenshot index.hr
Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova // Screenshot

Ako se do 21. prosinca, do kada su izrečene postojeće epidemiološke mjere, situacija dramatično ne promijeni Nacionalni stožer mogao bi opet vratiti propusnice za kretanje u državi, piše u subotu Jutarnji list.

Ni dva tjedna nakon uvođenja novih, rigoroznijih mjera, koje podrazumijevaju zatvorene kafiće, teretane, škole stranih jezika, dječje igraonice, u Hrvatskoj nema poboljšanja epidemiološke situacije.

MARKETING EPODRAVINA.HR

Apsolutni dnevni brojevi novozaraženih veći su nego u tjednu prije uvođenja mjera, a udjeli pozitivnih među svim testiranima gotovo su nepromijenjeni i iznose visokih 35 do 40 posto.

U Stožeru smatraju da je odluka dobra
Ako se do 21. prosinca situacija drastično ne promijeni – a šanse za to su, kažu Vladini sugovornici Jutarnjeg, minimalne – mjere bi se, uoči blagdana mogle dodatno postrožiti.

Kako se neslužbeno doznaje, najozbiljnije se razmatra ponovno uvođenje propusnica za međužupanijsko kretanje, kako bi se tijekom Božića i tradicionalnih obiteljskih okupljanja spriječilo dodatno rasplamsavanje epidemije.

Režim prelaska iz jedne u drugu županiju samo uz posebnu propusnicu imali smo i tijekom prvog vala, tako da se i za Uskrs nije moglo putovati u druge županije. U Stožeru smatraju da bi takva odluka bila dobra, ali će s donošenjem čekati zadnji trenutak.

čitam...