0.7 C
Koprivnica
Utorak, 5. prosinca 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Potvrdilo gradsko vijeće

Aldijana Matić Horvat zamijenila Martinu Mak na mjestu direktorice poduzeća Enter Koprivnica
A

Gradski vijećnici jednoglasno su podržali prijedlog da se Aldijana Matić-Horvat imenuje novom direktoricom.

Ne propustite

Aldijana Matić Horvat potvrđena je na sjednici gradskog vijeća Grada Koprivnice za novu direktoricu trgovačkog društva Enter Koprivnica.

Dosadašnja direktorica Martina Mak podnijela je nedavno ostavku te su na raspisani natječaj pristigle dvije prijave.

Foto: Sanjin Bojić

– Povjerenstvo za pregled pristiglih prijava i provedbu intervjua utvrdilo je prijedlog u kojem predlaže da se za direktora trgovačkog društva ENTER KOPRIVNICA d.o.o. Koprivnica imenuje Aldijana Matić Horvat, dipl.oec. budući da ispunjava sve uvjete iz natječaja te da je tijekom svog jedanaestogodišnjeg radnog iskustva u trgovačkom društvu Enter Koprivnica d.o.o. radila na različitim projektima visoke važnosti gdje se pokazala kao ključan čimbenik prilikom kreiranja i implementacije istih. U tom periodu dala je izniman doprinos cijeloj organizaciji, istaknuvši se kao profesionalac u radu s klijentima te timski igrač u radu sa suradnicima. U potpunosti je upoznata s radom trgovačkog društva ENTER KOPRIVNICA d.o.o. i svim projektima koje trgovačko društvo provodi te poduzetnicima koji se nalaze u Poduzetničkim inkubatorima – stoji u obrazloženju.

– Martina Mak je podnijela ostavku, Aldijana je cijelo vrijeme bila uz voditelje Koprivničkog poduzetnika i Entera i ako netko poznaje sustav i može osigurati stabilnost i iskorake, onda je to ona. Prevladao je stav da se izabere osoba koja već radi u sustavu, pogotovo zato što ne znamo kako će se kretati kotač svjetske ekonomije – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić na sjednici Gradskog vijeća.

Gradski vijećnici podržali su prijedlog da se Aldijana Matić-Horvat imenuje novom direktoricom većinom od 16 glasova, uz dva suzdržana.

Suzdržani su bili nezavisni vijećnici Marijan Šiško i Nevenko Šimunić, koji su tijekom sjednice imali i još nekoliko pitanja za gradsku vlast.

Šimunić je postavio pitanje što je učinjeno da se zaštiti prolaznike pored zgrade Erste Banke gdje komadi pročelja padaju na nogostup i ugrožavaju prolaznike na što je gradonačelnik odgovorio da se radi o privatnoj imovini te Grad ne može puno učiniti.

Šiško je postavio pitanje zašto se gradnja dvorane OŠ Đuro Ester ne financira iz državnog proračuna nego se financira zaduživanjem te gdje je završio novac od prodaje KC Plina. Također je podsjetio da su građani plaćali priključak 1500DM te su stoga trebali postati dioničari KC Plina. Njegova pitanja izazvala su reakciju gradonačelnika Jakšića, koji mu je odgovorio da je dio sredstava za dvoranu osiguran iz vlastitih sredstava, pa tako i onih od prodaje plina.

Osim toga, Šiško je na točki o darovanju zemljišta Crvenom križu tražio da se uvede red u korištenje javne kuhinje jer, kako je rekao, ima ljudi koji ju koriste, a mogu raditi te nemaju osnovu za to, dok s druge strane imamo puno građana koji rade za minimalac i ne koriste javnu kuhinju nego ju kroz obavezna davanja financiraju.

To je također isprovociralo reakciju i vlasti i oporbe, koji su kritizirali njegov istup te naveli da bi bilo bolje da pohvali veliki projekt Crvenog križa nego da govori o neimenovanim korisnicima pučke kuhinje.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

5. prosinac

Međunarodni je dan volontera, a osjećaj ispunjenosti zajednički je svima, Sonja Rušak: Volontiranje je dio mene, a velika je sreća i zadovoljstvo znati da...

Ujedinjeni narodi 17. prosinca 1985. godine na svojoj su skupštini proglasili Međunarodni dan volontera, pa se od tada svake...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti