novi direktor

Aleksandar Aleksovski ne sumnja u opstanak: ‘Stipić ima moju punu podršku, a u klubu trebamo jasan smjer i organiziranu Školu nogometa’

Viziju dijeli na sportsku i financijsku, a jasno je kako će prvi cilj biti izboriti ostanak u ligi. Svi bi htjeli da Slaven napreduje u svim segmentima jer već nekoliko godina nalaze se u zoni komfora koja je sada narušena. 

09:46h
0
aleksandar aleksovski r
FOTO: aj.hr

Jučer je i službeno potvrđeno iz Slaven Belupa kako će novi direktor kluba biti Aleksandar Aleksovski. Mnogima je to došlo kao iznenađenje jer Aleksovski je 32-godišnji odvjetnik koji nije bio direktno vezan za nogometni svijet. Zamijenit će Zvonimira Šimunovića, a Aleksovski je za Germanijak dao nekoliko izjava.

Kazao je u uvodu kako je Slaven njegov klub, a Koprivnica njegov grad, jer Aleksovski dolazi s Vinice.

– Mnogo me ljudi pitalo što mi je trebalo da si iz mira radim nemir, a naročito vodeći računa o situaciji na ljestvici i poziciji na kojoj se nalazi Slaven Belupo. Osobno držim da sam kao navijač kluba i kao osoba koja je iznimno vezana za Koprivnicu, kao grad u kojem sam odrastao i koji smatram svojim te koji je dio mog identiteta, bio dužan staviti sebe i svoju viziju na raspolaganje klubu – izjavio je Aleksovski u uvodu za Germanijak

Viziju dijeli na sportsku i financijsku, a jasno je kako će prvi cilj biti izboriti ostanak u ligi. Svi bi htjeli da Slaven napreduje u svim segmentima jer već nekoliko godina nalaze se u zoni komfora koja je sada narušena.

– Sportska kratkoročna i trenutno najvažnija je svakako ostanak u ligi. Držim da imamo kvalitetnu momčad i da ćemo već u sljedećem kolu pokazati svoje pravo lice, a uskoro riješiti i pitanje ostanka u ligi. Trebamo jasno definiranu sportsku politiku kluba i u skladu s time organizirati Školu nogometa, a u cilju održivosti poslovanja. Također, u skladu s financijskim mogućnostima držim da bismo trebali formirati skautsku službu, kako bi u mlađim kategorijama privukli talentirane igrače iz krajeva koji nam tradicionalno gravitiraju. Što se, pak, tiče financijskog dijela, potrebno je intenzivno raditi na povećanju prihoda kluba kao i optimizaciji i racionalizaciji poslovanja – ispričao je.

Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo

Danas stiže u klub gdje će se upoznati s novim kolegama.

– Što se tiče bližih suradnika, novih zapošljavanja u klubu neće biti, to nije u planu. Držim da unutar postojećeg sustava imamo iznimno kvalitetna rješenja kako bismo postigli sve postavljene sportske, financijske i organizacijske ciljeve – rekao je.

S vremenom će se razgovarati i o prijeko potrebnom sportskom direktoru.

– To pitanje sportskog direktora strateški je važno pitanje za klub, međutim, isto dolazi na red tek nakon jasnog definiranja sportske politike kluba. S obzirom na važnost navedenih pitanja mišljenja sam da se treba postići konsenzus na razini uprave. Tek nakon toga moći ćemo licitirati s imenima – dodao je.

Jedna od tema svakako je i trener Stipić koji je prvi ‘na tapeti’ kad se gledaju posljednji rezultati, no karizmatični trener ima podršku novog direktora.

– Mišljenja sam da momčad u ovom trenutku igra puno bolje nego što to bodovi pokazuju. Osobno stojim iza trenera Stipića, dojma sam da mu ekipa vjeruje te da on vjeruje u istu. S obzirom na sve to, uvjeren sam da ćemo već u sljedećem kolu kod Varaždina prekinuti krizu rezultata – zaključio je 31-godišnji Aleksovski za Germanijak.