Alkohol uzrok trećine prometnih nesreća

13:53h
0
120203_prometna-Bjelovarska
Ilustracija // Foto: arhiva ePodravina.hr

Statistika pokazuje kako podravsko-prigorski vozači teško odustaju od navike sjedanja za volan nakon čašice previše. Alkohol je uzrok trećine prometnih nesreća koje su se dogodile u prva tri mjeseca ove godine, a zabrinjavajući rezultat ovakvog ponašanja je dvoje mrtvih.

Od 158 prometnih nesreća na području Policijske uprave koprivničko-križevačke, u čak 53 sudionici su bili pod utjecajem alkohola, a u 47 su nesreću i prouzročili. Iako je ta brojka 16% manja nego u isto vrijeme prošle godine, zabrinjava podatak kako je 61% vozača koji su sudjelovali u prometnim nesrećama imalo više od 1,50 promila alkohola u krvi.

Crne točke na kojima se dogodilo najviše prometnih nesreća u kojima su sudionici bili alkoholizirani su Vinogradska ulica u Đurđevcu i Ulica Stjepana Pašice u Drnju. Neodgovorni vozači državni su proračun obogatili za više od 180 tisuća kuna, a 17 ih je završilo u zatvoru.

Iz policije najavljuju kako će se i nadalje pojačano vršiti nadzor alkoholiziranosti svih sudionika u prometu, a posebno vozača.

čitam...