danas odlučeno

Amaterski nogomet kreće ovog vikenda, klubovi dobili znak da se spreme, čeka se da Stožer sutra objavi odluku!

Brojna prvenstva imaju zaostalih utakmica iz jesenskog dijela i mnogi su ih planirali odigrati već ovog nadolazećeg vikenda, no dopuštenja nije bilo. 

18:49h
0
Foto: Ivan Balija
Ilustracija // Foto: Ivan Balija

Nacionalni Stožer civilne zaštite nedavno je produžio sve postojeće epidemiološke mjere do najkasnije 15. ožujka. Dakle, nema natjecanja osim za Prvu i Drugu HNL, a to je izazvalo brojne upitnike za sve klubove iz trećeg i četvrtog ranga, kao i one u županijskim klubovima.

Trenirati se smije, no ne smiju se koristiti svlačionice, ne smiju se igrati prijateljske utakmice, ali trening utakmice se mogu igrati. Svi željno iščekuju novu odluku Stožera i Vlade. Brojna prvenstva imaju zaostalih utakmica iz jesenskog dijela i mnogi su ih planirali odigrati prijašnjeg vikenda, no dopuštenja nije bilo.

Na zadovoljstvo mnogih danas je na sastanku HNS-a objavljeno kako se amaterski klubovi, suci i delegati mogu početi pripremati da će natjecanja krenuti ovog vikenda koji je pred nama! Objavio je to portal Sportalo, a navode kako je odluka HNS-a takva da u dogovoru sa Stožerom natjecanja krenu u subotu i nedjelju.

– Napravit će se sve potrebne predradnje ta sve konačno krene, međutim Stožer još uvijek nije odluku napisao pa ćemo morati sačekati još malo dok odluka ne ugleda svjetlo dana.

Ukoliko se do sutra drastično ne pogorša situacija očekujemo nastavak natjecanja Treće HNL i svih nižih liga te kup natjecanja na nivou županija. Dakle pripremamo se i očekujemo sutrašnju potvrdu koja bi trebala stići tamo negdje iza podneva. Ukoliko ta konačna odluka ne bude pozitivna obavijestit ćemo klubove i sve involvirane u sama natjecanja i vidjet ćemo šta i kako dalje – rekao je za Sportalo tajnik HNS Središte Željko Bel.