Culturevive Tour

Kroz ambiciozni projekt prekogranične turističke suradnje do promocije tradicijskih obrta

Njihova promocija obavlja se kroz razne turističke manifestacije, među kojima najznačanije mjesto ima koprivnički Renesansni festival.

09:07h
0

Turizam i kultura ne poznaju granice, a to se sve više potvrđuje i kroz projekt Culturevive Tour, financiran kroz Interreg, program za jačanje prekogranične suradnje Hrvatske i Mađarske.

Zahvaljujući partnerima, među kojima je i Turistička zajednica grada Koprivnice, sustavno se radi na aktivaciji kulturne rute od Zalaegerszega preko Čakovca do Koprivnice. Ovu jedinstvenu rutu kreiraju obrtnici iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i županije Zala koji njeguju stare zanate ili se bave ekološkom proizvodnjom.

Njihova promocija obavlja se kroz razne turističke manifestacije, među kojima najznačanije mjesto ima koprivnički Renesansni festival. Na ovoj TOP manifestaciji ove je godine uz izlagački dio uspješno organizirana i radionica usmjerena marginaliziranim socijalno osjetljivim skupinama (djeca iz Podravskog sunca, članovi kluba Latice i Udruge invalida) kako bi njihovi članovi usvojili znanja starih zanata i naučili izrađivati uporabne predmete na tradicionalan način. Tako se stvara i mogućnost izrade jedinstvenih suvenira za sve probirljivije turističko tržište.

– Projekt Culturevive tour je već šesti po redu u kojemu je Turistička zajednica aktivan partner. Ponosni smo što je kroz godine provođenja projekt pokazao svoju održivost, pa smo čak i u vrijeme kada nismo dobivali novac iz europskih fondova nastavili suradnju. Moram napomenuti da smo jedina turistička zajednica iz naše županije, te jedna od samo pet hrvatskih kojoj su ove godine odobreni projekti prekogranične suradnje s Mađarskom- ističe direktor TZ grada Koprivnice Renato Labazan.

Iz projekta Culturevive tour Turistička zajednica grada Koprivnice financirala je brojne aktivnosti Renesansnog festivala. Budžet TZ Koprivnice iznosi 115.000 €, a projekt traje do 2019. godine.

čitam...