Prijam kod Jakšića

Američki studenti u posjetu Koprivnici obišli Inkubator, Eurospužvu te vinariju Kostanjevec

12:43h
0
Foto: Koprivnica.hr

Studenti preddiplomskog studija, smjer Buisness Administration Ross School of Buissnes prestižnog Sveučilišta u Michiganu, posjetili su Grad Koprivnicu. Dobrodošlicu su im zaželjeli gradonačelnik Mišel Jakšić, njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jebrek.

– Drago nam je što smo danas, u sklopu međunarodne škole Zagrebačke škole ekonomije i managementa i studenata iz Michigana, imali posjet studenata iz Michigana iz Sjedinjenih Američkih Država koji su primarno došli u Koprivnicu da se upoznaju s primjerima naše pozitivne i dobre prakse iz smjera održivog razvoja i energetske učinkovitosti, ali i svega onoga što radimo kad pričamo o poticanju poduzetništva, sve one naše projekte koje smo pokrenuli i koje ćemo pokrenuti. Naravno da je tu perjanica Inkubator kreativnih industrija i ono što moram reći da nam je izuzetno drago kad dođu ljudi iz Amerike i kad na kraju kažu da su izuzetno zadovoljni s iskoracima koje ovaj naš mali grad radi – istaknuo je nakon prijema gradonačelnik Mišel Jakšić.

Zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž gostima iz Sjedinjenih Država ukratko je predstavila Koprivnicu, njenu povijest i tradiciju te kompanije koje posluju u gradu.  Nebojša Kalanj, viši stručni suradnik za održivi razvoj i europske poslove, gostima je detaljnije predstavio najvažnije održive razvojne projekte i uspjehe Grada Koprivnice u posljednjih godina- Civitas Dyn@mo, Cycle in a network, Let’s move, Enerman, RefurbeCulture. Kalanj je studentima približio i koncept prvog zelenog kvarta „Lenišće-istok“ te zelenog javnog kompleksa „Kampus“ kao i novi smjer na Sveučilištu Sjever Održiva mobilnost i logistika.

Nakon prijema u gradskoj upravi, američki gosti posjetili su Koprivnički poduzetnik gdje su im predstavljeni projekti Europske unije te rad Poduzetnika. Također, predstavnici startupa Nanody i Codebox ukratko su predstavili kompanije a potom su gosti s domaćinima obišli i pogone tvrtke Eurospužva te vinarije Kostanjevec.

Studenti Ross School of Biusness u sklopu kolegija Cross-Cultural Negotiation and Dispute Resolution borave u Hrvatskoj na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, a u Hrvatskoj će boraviti do nedjelje, 4. ožujka.

čitam...