ŠKOLA ZA UMJETNIKE

Ana Kutleša i Vesna Vuković u AK galeriji predstavit će knjige njihove biblioteke Tendencija

Serija donosi prve prijevode kanonskih autora i autorica te revitalizira zanemarena imena iz domaće povijesti umjetnosti u džepnom formatu, navode iz AK galerije.

09:23h
0
Ustupila AK galerija

Kustoski kolektiv BLOK, odnosno Ana Kutleša i Vesna Vuković u petak će, u 18.30 sati, u koprivničkoj AK galeriji predstaviti knjige izašle u njihovoj biblioteci Tendencija, pokrenutoj 2018. godine u sklopu obrazovnog programa Politička škola za umjetnike (i sve zainteresirane).

– Serija donosi prve prijevode kanonskih autora i autorica te revitalizira zanemarena imena iz domaće povijesti umjetnosti u džepnom formatu. Polaznicima obrazovnog programa i širokoj javnosti izdanja otvaraju materijalističku perspektivu na umjetnost i njezinu specifičnu poziciju u društvu. Namjera je serijom popunjavati prazninu u lokalnoj umjetničkoj kritici i povijesti umjetnosti, koje je restauracija kapitalizma ‘pročistila’ od materijalističkog pristupa i političkih čitanja. Dosad su u njoj objavljena četiri naslova: Umjetnost i vlasništvo danas i drugi eseji Johna Bergera, O umjetnosti i socijalizmu Williama Morrisa, O umjetnosti i književnosti Rose Luxemburg te O građanskoj, socijalnoj i partizanskoj umjetnosti Đure Tiljka – navode iz AK galerije.

Više o izložbi saznajte ovdje.