JUČER U ĐURĐEVCU

Anđela Lenhard Antolin donirala bogat novinarski opus Zavičajnoj zbirci Gradske knjižnice

Anđela je skupljala svoje članke, koje je pisala za različite tiskovine, gdje je progovarala o društvenim, kulturnim i političkim događajima u gradu Đurđevcu od 1969. do 2019. godine

16:04h
0

U Gradskoj knjižnici Đurđevac jučer je, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, održana prezentacija zbirke tiskovina (1969. – 2019.) Anđele Lenhard Antolin.

Na početku ovog važnog kulturnog događaja prisutnima su se obratili gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković i ravnateljica Knjižnice Bernarda Ferderber. Svi oni naglasili su važnost djelovanja i pisanja naše poznate sugrađanke, prof. hrvatskog jezika i književnosti te novinarstva Anđele Lenhard Antolin koja je, skupljajući svoje članke, koje je pisala za različite tiskovine, progovarala o društvenim, kulturnim i političkim događajima u gradu Đurđevcu od 1969. do 2019. godine i na taj način ostavila bogat novinarski opus Zavičajnoj zbirci Gradske knjižnice Đurđevac. O njenom dugogodišnjem radu u ulozi radijske voditeljice i novinarke govorila je ravnateljica Knjižnice Bernarda Ferderber, o značaju autoričine zbirke tiskovina kratko stručno izlaganje održao je dr. sc. Velimir Piškorec. U glazbenom djelu nastupili su Laura Kovačević i Tomislav Zvonar.

– Vrijedna donacija Zavičajnoj zbirci đurđevačke Knjižnice koristit će budućim generacijama koje će, istražujući novinarske članke, moći puno toga saznati o događajima u prošlosti u našem gradu Đurđevcu – poručili su iz Knjižnice.