Andrea Penezić zbog ozljede ramena upitna za nastup protiv Byasena

21:37h
0
penezic

Andrea Penezić, vanjska igračica Podravke Veg091112-penezic-mete i vodeći strijelac Lige prvakinja, ozlijedila je rame na utakmici s Viborgom i zbog toga je propustila gostovanje u Varaždinu, a pod upitnikom je i njen nedjeljni nastup u Norveškoj.

Trener Zdravko Zovko nada se da će Penezić ipak biti spremna za ogled 4. kola Lige prvakinja s Byasenom. Treninzima se priključila i oporavljena Anita Gaće, ali i njen nastup u Trondheimu još nije siguran.

Većina Podravkinih igračica nakon povratka s gostovanja u Norveškoj opet će se uputiti u Trondheim, her hrvatsku žensku reprezentaciju od 20. do 22. studenoga očekuje nastup na vrlo jakom Mobelringen cupu. Osim domaćina i Hrvatske, sudjeluju i Rusija i Rumunjska.

Izbornik reprezentacije Zdravko Zovko objavio je popis igračica: vratarke Jelena Grubišić (Krim Mercator) i Ivana Jelčić (Podravka Vegeta), lijeva krila Nikica Pušić (Lokomotiva), Katja Nemaškalo (Izgradnja Zaprešić) i Ana Lovrak (Podravka Vegeta), desna krila: Anita Gaće (Podravka Vegeta) i Dijana Golubić (TEAM Esbjerg), pivoti Vesna Milanović-Litre (Lokomotiva) i Andrea Šerić (Podravka Vegeta), vanjske igračice: Kristina Franić (Metz), Lidija Horvat (Budućnost T-Mobile), Maja Kožnjak (Podravka Vegeta), Andrea Penezić (Podravka Vegeta), Ivana Petković (Podravka Vegeta), Miranda Tatari (Podravka Vegeta), Teodora Tomac (Ranfeim) i Marta Tomac (REPT).

U slučaju nakonadnog poziva spremne će biti golmanice Marta Žderić (Podravka Vegeta) i Marija Zeljko (Lokomotiva) te igračice Aneta Peraica (Lokomotiva), Maja Zebić (Podravka Vegeta), Ivana Vuković (Zamet), Petra Vrdoljak (Lokomotiva), Nina Jukopila (Trešnjevka), Tanja Kiridžić (Arena) i Renata Knježević (Lokomotiva).

Reprezentacija se okuplja u srijedu, 18. studenoga u hotelu Four points by Sheraton Panorama u Zagrebu. U Norvešku lete u četvrtak 19. studenoga, a raspored turnira je slijedeći: 1. kolo u petak, 20.studenoga Norveška – Hrvatska i Rusija – Rumunjska, 2. kolo u subotu 21. studenoga Hrvatska – Rusija i Norveška – Rumunjska i 3. kolo u nedjelju 22. studenoga Hrvatska – Rumunjska i Norveška – Rusija.