Šef HDZ-a na Renesansnom festivalu

Andrej Plenković istaknuo da očekuje pobjedu u cijeloj županiji te komentirao Milanovićeve izjave o njegovoj majci

19:10h
0
Andrej Plenković na Renesansnom festivalu
Andrej Plenković na Renesansnom Festivalu // Foto: Ivan Brkić

Kao i lani, očekujem snažan angažman naših kolega, mislim da imamo izuzetno kvalitetnu listu, od 1. o 14. mjesta. Apelirali smo na kandidate da se bore i za preferencijalne glasove, očekujemo sinergiju broja glasova koji će donijeti još bolji rezultat nego prije, rekao je Plenković.

Andrej Plenković, predsjednik HDZ-a, danas je posjetio Renesansni festival u Koprivnici te tom prilikom istaknuo da mu je veliko zadovoljstvo biti ovdje, s dožupanom Darkom Sobotom te Damirom Felakom, prijateljima i kolegama te članovima iz Koprivnice i županije.

– Ovo je krasan festival koji 11. godinu za redom privlači sve više posjetitelja i partnera. Msilim da je jedan lijepi doprinos turističkoj ponudi sjevera Hrvatske koji na svaki način oplemenjuje sve ono što se inače radi u Koprivnici i županiji – rekao je Plenković.

Dodao je kako podržava ovakve aktivnosti koje obogaćuju sadržaje tijekom ljetnih mjeseci te da će mu biti zadovoljstvo vidjeti sve što se zbiva na festivalu.

Andrej Plenković na Renesansnom festivalu
Andrej Plenković i Darko Sobota // Foto: Ivan Brkić

Na novinarsko pitanje, Plenković se osvrnuo i na današnje izjave Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a, na konfrenciji za novinare, gdje je rekao kako nije mislio ništa uvredljivo kada je govorio o Plenkovićevoj majci.

Podsjetimo, nedavno je izjavio da je Plenkovićeva majka bila ‘vojni lekar.’

Milanović je kazao i kako je Plenković počeo karijeru s 42 godine kao veliki Hrvat, što drži da je smiješno, dok je HDZ-ovu listu nazvao izdajničkom, jer su na njoj i ljudi koji su prodali INA-u.

– Vidim da se kandidat opozicije izmotava od svojih izjava koje je dao prije nekoliko dana, bez imalo etičke hrabrosti da se ispriča – rekao je Plenković o izjavama o njegovoj majci.

Andrej Plenković na Renesansnom festivalu
Druženje s građanima // Foto: Ivan Brkić

Napomenuo je kako je državništvo daleko od onoga što on izgovara u kampanji.

– Što se mene tiče, moja politička vjerodostojnost, domoljublje, politički program. obećanja i djela – o tome govori moja cijela karijera. Vodio sam predsjedničku kampanju HDZ-a kad nisam imao ni 30 godina, Milanović se tek u to vrijeme prepoznao kao SDP-ovac. Bilo bi mu dobro da koristi malo introspkecije i skromnosti kada komentira o drugim ljudima – odgovorio mu je Plenković.

Doadao je da u kampanju ide pobjednički, vjerodostojno, odgovorno, odvažno, državnički te sa željom da imamo stabilne odnose sa svim susjedima i da se ponašamo odgovorno i sukladno europskim vrijednostima.

Andrej Plenković // Foto: Valentina Blažek
Andrej Plenković // Foto: Valentina Blažek

– A ne da dva dana prije članstva u EU donosimo zakone koji ruše povjerenje Hrvatske u EU, kada zbog njegovih poteza Angela Merkel otkazuje dolazak u Hrvatsku 2013. godine. Hrvatski birači to jako dobro vide, HDZ će nastaviti konstruktivnu kampanju usmjerenu na program, na ono što je bitno, gospodarski boljitak, društvenu uključenost, socijalnu pravdu i sa tim je ova epizoda, za mene, što se tiče njegovih izjava, zaključena – rekao je Plenković.

U Koprivnici, cijeloj Koprivničko-križevačkoj županiji i drugoj izbornoj jednici očekuje pobjedu.

Gordan Jandroković // Foto: Valentina Blažek
Gordan Jandroković // Foto: Valentina Blažek

– Kao i lani očekujem pobjedu, snažan angažman naših kolega, mislim da imamo izuzetno kvalitetnu listu, od 1. o 14. mjesta. Apelirali smo na kandidate da se bore i za preferencijalne glasove, očekujemo sinergiju broja glasova koji će donijeti još bolji rezultat nego prije – istaknuo je on.

Što se tiče gospodarskog pojasa, naglasio je da će zaštititi hrvatske interese u svakom vanjskopolitičkom pitanju u čemu, tvrdi, ima puno iskustva.

– Pričekajmo da vidimo što Most ima na dnevnom redu pa ćemo o tome razgovarati. HDZ će ostvariti najveći broj mandata, nakon toga ćemo slagati parlamentarnu većinu, koja će omogućiti učinkovitost i funkcionalnost izvršne vlasti u Hrvatskoj. Za mene je dosta eksperimenata, a to znači da HDZ odustaje od eksperimenata – zaključio je Plenković.

čitam...
Loading...