Andričević: Ministarstvo ne koči projekt Obrtničke škole u Koprivnici

09:32h
0
Idejno rješenje nove Obrtničke škole u Koprivnici // Foto: www.kckzz.hr

U Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta apsolutno nema kočenja projektu izgradnje Obrtničke škole u Koprivnici. No činjenica je da je Ministarstvo još 2012. godine uočilo problem oko 2.700 projektiranih kvadrata koji su u odnosu na postojeće standarde viška.

Rekao je to u programu Radio Drave zamjenik ministra Roko Andričević. Na naš upit je li točno da se pravilnik ne odnosi na strukovne škole zbog specifičnosti obrazovnih programa koje provode, doministar Andričević je rekao:

– Koliko ja imam informaciju iz naše službe koja to vodi već dugi niz godina, mi moramo primjenjivati iste standarde. Ako se radi o nekim specifičnostima i ako postoje načini da se te specifičnosti mogu uzeti u obzir i odustati od te prakse tih normativa prostora i opreme, onda ćemo sigurno to učiniti. Zato sam već dao nalog stručnim službama u našem ministarstvu da obave još jednom razgovore s predstavnicima županije, da sjednu za stol i dogovore točno jesu li te specifičnosti dovoljno jaki razlog da se može odustati od tih normativa prostora i opreme i to će se dogoditi vrlo skoro.

Doministar Andričević se inače vrlo pohvalno izražava o Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji jer su – kako je rekao, napravile vrlo važan iskorak u osmišljavanju ideja i nalaženju rješenja kako realizirati konkretne obrazovne projekte na svom području. Modele izgradnje škola u našem kraju stoga često ističe kao pozitivan primjer drugima, zaključio je Andričević.

Izvor: www.radio-drava.hr 

 

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW