"ZOKIJEVI" PRUŽILI RUKU

Androlić: Nadam se da će volju većine prihvatiti i oni koji su htjeli promjene

06:30h
0
Milivoj Androlić // Foto: Arhiva
Milivoj Androlić // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Androlić izbornim uspjehom smatra i rezultat u Koprivnici, gdje je Milanović dobio samo 39 glasova manje od Komadine za koga se opredijelilo cijelo vodstvo uključujući sve predstavnike gradske vlasti, što dovoljno govori kako “dišu” članovi stranke.

Protekle subote održan je i drugi dio unutarstranačkih izbora u SDP-u na nacionalnoj razini, na kojem je predsjednik Zoran Milanović dodatno učvrstio svoju poziciju. Naime, među 103 člana Glavnog odbora i 17 članova Predsjedništva uglavnom su “njegovi” ljudi, čime je frakcija koja je podržavala Komadinu doživjela potpuni neuspjeh.

Od SDP-ovaca s područja Koprivničko-križevačke županije u Glavni odbor ušli su Dražen Pros i Milivoj Androlić iz Koprivnice te Branko Cestar iz Đurđevca. Poznato je da su sva trojica podržavala Milanovića, što će dobro doći upravo Androliću, čiju smjenu s čelnog mjesta županijskog SDP-a priželjkuje “Komadinina frakcija”, odnosno aktualno vodstvo koprivničkog SDP-a.

– Izbori su poslali jasnu poruku u kojem će smjeru SDP u idućem razdoblju ići. Nadam se da će taj pravac, odnosno volju većine, prihvatiti i oni koji su se zalagali za promjene i drugačije razmišljali, što je bilo njihovo pravo – rekao je šef županijskog SDP-a Milivoj Androlić.

Dodao je da je Komadininoj frakciji pružena ruka te kako se nada da će biti prihvaćena jer za daljnje “nadjačavanje” nema potrebe.
Androlić izbornim uspjehom smatra i rezultat u Koprivnici, gdje je Milanović dobio samo 39 glasova manje od Komadine za koga se opredijelilo cijelo vodstvo uključujući sve predstavnike gradske vlasti, što dovoljno govori kako “dišu” članovi stranke te da, kako kaže, nije sve baš onako kako se prikazuje u javnosti.
Dodajmo kako u samo Predsjedništvo stranke nitko s područja županije nije uspio ući. Kandidirani dopredsjednik koprivničkog SDP-a Mišel Jakšić od stranačkih kolega nije dobio dovoljnu podršku, dok je Mladen Kešer iz Kalnika svoju kanditaturu povukao.

Izbore odradili Laburisti, HNS i HDZ

Darko Tetec, član Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin
Darko Tetec, član Gradskog vijeća // Foto: Matija Gudlin

Izbore su održali i Hrvatski laburisti. Darko Tetec iz Koprivnice postao je predsjednik Nacionalnog vijeća te po toj funkciji i član Predsjedništva stranke.

– Ovo je izuzetno važna funkcija u tijelu koje zapravo kreira politiku cijele stranke. Sad sam u poziciji na najvišoj razini inicirati rasprave i izlagati probleme lokalne zajednice odnosno Koprivnice, županije i regije – rekao je Tetec.

Na unutarstranačkim izborima Hrvatske Narodne stranke, na kojima je predsjednikom postao Ivan Vrdoljak, šefica županijskog HNS-a Melita Samoborec postala je članicom Nadzornog odbora dok je predsjednica koprivničke organizacije Andreja Horvat Friščić zamjenica člana stranačog Suda časti. U Savjet stranke izabran je bivši koprivnički gradonačelnik i saborski zastupnik Mladen Godek.
Članovi HDZ-a u nedjelju su povjerenje ponovo dali dosadašnjem predsjedniku Tomislavu Karamarku.