ZAGREB RIJEŠIO SLUČAJ

Androlić: Županijski SDP ponovo funkcionira, Jakšić: Raspušteni su na naš zahtjev

14:40h
0
Milivoj Androlić // Foto Matija Gudlin
Milivoj Androlić // Foto Matija Gudlin

Odluci Zagreba prethodile su brojne situacije unutar Županijske organizacije.

– Odlukom Predsjedništva SDP-a na razini Hrvatske onemogućena je daljnja opstrukcija rada Županijske organizacije i njenih organa od strane nezadovoljnika, koje predvode Vesna Želježnjak, Zoran Gošek i Mišel Jakšić – komentirao je za ePodravinu svoje imenovanje povjerenikom Milivoj Androlić, donedavni predsjednik Županijske organizacije SDP-a, objašnjavajući u kojoj se situaciji organizacija trenutno nalazi.

Sukob koji već duže vrijeme traje između koprivničkog i županijskog SDP-a po kratkom je postupku ovih dana prekinuo vrh SDP-a na Iblerobvom trgu u Zagrebu, a Androliću “s puta” maknuo spomenutu struju koja je radila na njegovoj smjeni. U dogovoru s Predsjedništvom stranke, on je na svoju funkciju predsjednika Županijske organizacije dao ostavku kao tehnički preduvjet da bi ga se istoga trenutka moglo vratiti na čelnu poziciju u ulozi povjerenika.

Iako nam je rekao kako će izbore za predsjednika Županijske organizacije, članove Predsjedništva i Županijski odbor provesti u dogledno vrijeme, istina je i da na mjestu povjerenika može dočekati i iduće lokalne izbore odnosno mirno ih pripremiti i voditi, bez uplitanja onih koji su na izborima za predsjednika stranke podržavali Zlatka Komadinu.

– Odluci Zagreba prethodile su brojne situacije unutar Županijske organizacije, od kojih je posljednja bila ona kad je koprivnički SDP donio protustatutarnu odluku o imenovanju ovlaštenog predlagatelja za sazivanje izvanredne konvencije županijskog SDP-a. Statutarna komisija njihovu je odluku poništila, nakon čega je uslijedio odlazak određenog broja nezadovoljnih članova iz Predsjedništva Županijske organizacije, čime je meni i preostalim članovima onemogućeno daljnje djelovanje – rekao je Androlić.

Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin
Mišel Jakšić // Foto: Matija Gudlin

Najbezbolniji izlaz iz ove situacije bila je spomenuta Androlićeva ostavka kao tehnički preduvjet da bi organizacija mogla dobiti povjerenika te nastaviti s radom.

Prozvana strana smatra da je Zagreb, zapravo, išao na ruku upravo njima.

– Zbog pristojnosti prema članicama i članovima SDP-a ne bih se spuštao na tu razinu komunikacije, jer to više govori o onome tko govori, nego o kome se govori. Odluka Predsjedništva SDP-a u Zagrebu u skladu je s onim što smo kao gradska organizacija i zahtijevali, a to je da se preispita rad Županijske organizacije te raspusti jer ne radi dobro. Drago mi je što je to prepoznato, nakon čega je imenovan povjerenik čija uloga se zna, a to je da organizira izbore za tijela županijske organizacije – rekao je Mišel Jakšić, komentirajući Androlićeve navode.