Pod Isusekom

Anegdota

13:30h
0
Pod-Isusekom-header
Hrvoje Šlabek, gost komentator Večernjeg lista // Pod Isusekom

Zgodna priča kruži v zadnje vreme koprivničkim poslovnim nadzemljem, a zvuči ko prava nepatvorena anegdota. Vele dečki da su čuli kak je savetnik onih Čeha kaj su kupili Studenca v tom poslu bila jedna mala lokalna konzalting kuća.

Nisam proveraval, tak da prenosim samo ono kaj sam čul: vele dečki da se ta mala lokalna konzalting kuća zove Irikon.

Za one kojima nije mam zazvonilo jer valjda zadnjih pet let nisu čitali novine rekel bum da je tu zasad malu lokalnu konzalting kuću osnoval Poli dok je još bil v istražnom zatvoru.

Drugim rečima, anegdotalna priča veli da je v prodaji Studenca ključne analize za Čehe delal čovek koji je godinama bil pri vrhu menadžmenta vu firmi koja je Studenca prodala, a posle je suđen za gospodarski kriminal koji je toj firmi donesel velku štetu.

Rekel sam već da nisam proveraval, pak nemam pojma jel tome zbiljam tak, al ak i je, ne vidim baš nikaj spornoga. Prvo, Poli je v prvom stupnju ful oslobođen optužbi, pak nema baš nikakve prepreke da dela kaj god hoće i da savetuje ko god mu plati. Drugo, nema nikaj logičnije z pozicije Čeha da angažiraju nekoga ko se razme v biznis na koji su hitili oko – a pogotovo v konkretni posel kaj bi ga kupili – a retko ko se v to razme više od Polija. Evo, da sam ja išel kupovat Studenca, isto bi angažiral Irikon za konzultanta.

Jedino kaj je cela priča malo smešna, zato sam i rekel da zvuči kak anegdota. Morem si zamislit scenu v kojoj Čehi dolaze v Koprivnicu na pregovore. Kak je i red, na sedmom katu čeka ih najjači sastav. Ulaze pan Jendrejek, pan Beneš i pan Hašek, a za njima se pomalja poznato lice: – To je pan Polančec, naš konzultanček, mu date sve papirovčeke.

Da mi je bilo videti lica s druge strane, ak se tak nekaj odigralo i v stvarnosti, to bi ziher bilo v rangu z Gruntovčanima. Kaj se ne bi krivo shvatilo, ne mislim tu da se neko v biznis razme ko Cinober i Tetec, neg na razinu smeha kaj ju izaziva izmišljena scena.

Kad smo već kod humora, jedan od boljih skečeva v zadnje vreme je i dodela svetskog platinastog certifikata Koprivnici za kvalitetu života. Nemam ništ protiv da si gradski oci kupe takav papir kaj bi se falili po vani, čak i cena od 3500 eura nije bogznakak velka, al z tim papirom mahat pred nama koji tu živimo, i onda se falit kak je sve za deset, fakat je amaterska gluma.

Nego, jen podatak na koji sam naišel kad sam gledal podatke koje su o Koprivnici gradski oci poslali toj nekakvoj svetskoj organizaciji kaj uzima pare za certifikate me je strefil. Znate kaj piše? Da 33,8 Koprivničanaca živi v siromaštvu. Triput sam proveraval brojku. Jedini koji nas šibaju jesu Meksikanci, v gradu Leonu ih je 50 posto siromaha. Čak je i v Haiphongu v jebenom Vijetnamu manje bokcov.

Fakat bi tu temu trebalo det na sednicu gradskog veća, ko drugu točku. Prva bi bila informacija o tome kak smo dobili platinasti certifikat za kvalitetu života v Koprivnici.

Znači, crno na belo, svaki treći Koprivničanec živi v siromaštvu. Kaj vi z toga zaključujete?

čitam...