tržnica

Anka svojim kupcima na tržnici nudi potočarku koju obožava na pizzi: Puna je vitamina i dobra za imunitet

Ljudima preporučujem da jedu više povrća, kelj pupčar koji jako zdrav, potočarku, mladi špinat, mrkvicu, kelj, domaće povrće. Moje povrće je puno vitamina, ističe Anka.

16:00h
0
OPG Popović // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Tjedan je počeo s toplim, ali tmurnim i kišovitim vremenom, no već sutra bi nas mogao zabijeliti snježni pokrivač, a temperature se spustiti ispod ništice. Varljivo vrijeme lako nam može uzrokovati pad imuniteta, pa smo se u potragu za C vitaminom uputili na koprivničku tržnicu.


Susreli smo tamo veselu prodavačicu Anku Popović iz Herešina koja uz raznovrsno povrće i nezaobilazni ‘grincajg’, kupcima nudi i najzdraviju salatu koju nam priroda pruža na dlanu: potočarku.

– Ovo čudesno lišće sadrži više C vitamina od naranče i željeza od špinata, pomalo je gorkasta. Sačinjava se s uljem, octom, može se pomiješati sa špinatom, rikolom i kristalkom, ali i sama. To je jako zdrava mlada salata: prava domaća salata iz mog OPG-a – kaže nam Anka.

Iako potočarka svojim izgledom upućuje na nježnu biljku, ona je zapravo snažno čudo koje spada u najljekovitije biljke svijeta.

–  Ljudima preporučujem da sada, u ovom čudnom vremenu, jedu više povrća: kelj pupčar, mladi špinat, mrkvicu, kelj, domaće povrće koje je puno vitamina. Potočarka je blagog okusa, volim ju i na pizzi, jer je prava vitaminska bomba – otkriva.

Kad je Anka toliko nahvalila potočarku, upitali smo ju: Je li potočarka i lijek za koronu?

– Dušo, nisam doktor, ali je dobra za imunitet. Budeš ju probala, napraviš ju s octom, uljem, posoliš… Mi si doma znamo speći i pucance, kuruzicu kad gledamo utakmice. Veselje je najbolji imunitet! – poručila nam je simpatična gospođa i udijelila vrećicu svoje ljekovite salate.

OPG Popović // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
OPG Popović // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
OPG Popović // Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

čitam...