pitali smo vas

ANKETA Da su danas otvorili, većina Podravaca i Prigoraca bi popila kavu u kafiću, no puno manji broj će otići na prosvjed u Zagreb

19:30h
0

Iako se ‘šuškalo’ da će više od 100 ugostitelja u Zagrebu te dio njih u Podravini i Prigorju danas otvoriti svoje objekte, većinom kafiće, ili bar početi s izdavanjem kava i pića za van unatoč zabrani rada, to se izgleda ipak neće dogoditi. Mnogi su se povukli nakon što su sagledali sve posljedice koje bi ih mogle snaći ako to učine, kazao je telefonski za Hinu nakon tog sastanka predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreba, Franz Letica.

Nakon što je za epodravinu najavio da u ponedjeljak otvara vrata Zlatnog klasa u Otrovancu, Bernard Tkalčec ipak se odlučio povući.

– Povlačim se s otvaranjem do 15. veljače. Imamo pozitivne najave od premijera da će, ukoliko bude dobra situacija, promijeniti odluku od lockdownu. Moj nedavni istup nije bio usmjeren na pobunu i anarhiju, nego traženje prava da radimo i živimo, ako nam se ne može pomoći. Idem na prosvjed u srijedu – kazao je Tkalčec.

Koprivničanci su danas pak ispijali kave iz kioska ili pekare u grupicama na gradskom trgu.

Hrvoje Bujas iz Udruge Glas poduzetnika je preko Facebooka najavio veliki prosvjed u Zagrebu u srijedu. U postu na stranici Udruge pozvao je ljude na prosvjed u centru grada.

– Ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide. Sve drugo smo pokušali – napisao je Bujas i pozvao sve članove Udruge Glas poduzetnika, njih 15.500, da dođu, ali poziv je poslao i obrtnicima i svim građanima. Neka se čuje glas razuma, glas naroda – dodao je, navodeći da će uskoro objaviti više detalja o samom prosvjedu.

Mi smo vas u anketi portala epodravina.hr pitali biste li podržali ugostitelji i vlasnike teretana ukoliko bi danas otvorili svoja vrata.

U anketi je sudjelovalo 958 naših čitatelja, a vas 466 se izjasnilo da bi podržalo poduzetnike.

S druge strane, 13 sudionika ne bi dalo svoju podršku otvaranju objekata.

Vas 64, odnosno 13 posto, podržalo bi ih lajkom na Facebooku, a najveću bi podršku dobili u ispijanju kave ili odlaskom na ručak ili pak u teretanu, što bi učinilo 314 naših čitatelja ili 65 posto.

Najmanji bi se dio pridružio prosvjedu u Zagrebu, tek vas šest.

No sve od navedenog bi učinilo 95 čitatelja pa bi vas tako prosvjedovalo oko 100, ali ipak broj je i dalje puno manji od onih koji bi došli popiti kavu.

Hoćete li podržati ugostitelje i vlasnike teretana?

DA
97.29%
NE
2.71%

Ako hoćete, na koji način?

Otišao bih na kavu i ručak ili odradio trening u teretani
65.42%
Učinio bih sve od navedenog
20.00%
Lajkom na Facebooku
13.33%
Pridružio bih se velikom okupljanju u Zagrebu
1.25%