lokalni izbori na vratima

ANKETA EPODRAVINE Više od dvije tisuće čitatelja izjasnilo se koga žele za župana

U svibnju nas čekaju burni izbori na kojima će se kandidati boriti za svaki glas, a predizborna prepucavanja već su počela. 

12:59h
0
Ilustracija Lokalniizbori.
Ilustracija - Lokalni izbori 2021.

U anketi epodravine pitali smo vas kome biste dali svoj glas na izborima za župana Koprivničko-križevačke županije.

U anketi je sudjelovao reprezentativan broj od 2016 naših čitatelja, a svatko je mogao glasovati jednom s jedne IP adrese.

Kako smo već i napomenuli, u izboru su bili mogući kandidati, a do svibnja sve opcije ostaju otvorene.

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a i načelnik Kalnika najavio je da ide u utrku za župana, a u našoj je anketi dobio najviše glasova. Osvojio je 27,28 posto, odnosno 550 glasova.

U stopu ga prati ga HDZ-ov Ratimir Ljubić, dožupan i novi šef gradskog HDZ-a, koji ima povjerenje 26,49 posto sudionika, a izabralo ga je njih 534.

Dvije najjače opcije slijedi nezavisni Željko Lacković, predsjednik đurđevačkog Gradskog vijeća, koji je odnio 22,02 posto, odnosno 444 glasa.

Najmanje je glasova osvojio aktualni Mrežin župan Darko Koren s 260 glasova, što iznosi 12,90 posto. Sudeći prema tome, Korenu je za uspjeh nužna HDZ-ova glasačka mašinerija, uz čiju podršku izlazi na izbore, a kako smo u anketi imali HDZ-ovog kandidata Ljubića, taj mu je dio glasova otpao.

Vas 121 ne zna kome bi dao svoj glas, dok se 107 sudionika izjasnilo da neće izaći na izbore.

Koliko god kalkulirali, u svibnju nas čekaju burni izbori na kojima će se kandidati boriti za svaki glas, a predizborna prepucavanja već su počela.

Napominjemo da je riječ anketi koja odražava stavove dijela čitatelja portala i ni na koji način time ne indiciramo, prognoziramo rezultate ili nagovaramo birače na glasovanje za određenog kandidata ili kandidatkinju.

Read more at: https://epodravina.hr/anketa-epodravine-kome-bi-dali-svoj-glas-na-izborima-za-zupana-koprivnicko-krizevacke-zupanije/

Predizbornu kampanju i sva politička događanja pratite na portalu epodravina.hr

Lokalni izbori 2021

Koga vidite kao župana Koprivničko-križevačke županije u narednom mandatu?

Mladen Kešer (SDP)
27.28%
Ratimir Ljubić (HDZ)
26.49%
Željko Lacković (Nezavisni)
22.02%
Darko Koren (Mreža)
12.90%
Ne znam
6.00%
Neću izaći na izbore
5.31%

* Glasati možete samo jednom. Ako vidite samo rezultat, znači da ste svoj glas već ostavili.