IZBORI ZA PREDSJEDNIKA

ANKETA Građani dali svoj glas, no mnogi su nezadovoljni: Biramo manje zlo između dva, izbori su sprdačina, opet će presuditi mrtvi

Na izbore je ukupno izašlo 51,20 posto birača, dok je taj postotak u Koprivničko-križevačkoj mrvicu niži, iznosi 50,08 posto.

14:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nakon što su u drugi izborni krug ušli Zoran Milanović i Kolinda Grabar Kitarović, društvene mreže prepune su komentara korisnika koji govore o izborima, a neki otkrivaju  i za koga će glasati u drugom krug. Mi smo odlučili upitati naše sugrađane kako oni razmišljaju.

Koliko su zadovoljni, što očekuju u drugom krugu predsjedničkih izbora koji će se održati 5. siječnja 2020. godine, pročitajte u nastavku.

Foto: Ivan Balija
Viktor // Foto: Ivan Balija

– Žao mi je što Škoro nije ušao u drugi krug. Ali dobro, otići će njegovi glasovi Kolindi, tako i treba – rekao je, kako sam za sebe kaže, pobjednik Viktor.

Foto: Ivan Balija
Mladen // Foto: Ivan Balija

Mnogima poznat, Koprivničanac Mladen dosta je oštro i jasno izrazio svoj stav.

– Bilo bi dobro kad bi postojala kutija na kojoj bi pisalo da neću za nikoga glasati. Posebna kutija, a ne da ja tamo prekrižim cijeli papir. Ja ne želim za nikoga od njih glasati jer oni nisu uopće dostojni da bi bili ikaj i tu je kraj priče – oštar je Mladen.

Naišli smo i na nešto mlađu populaciju, možda čak očekivajući da će nam reći da nisu izašli na izbore, no ugodno smo se iznenadili.

Foto: Ivan Balija
Filip // Foto: Ivan Balija

– Zadovoljan sam, glasao sam za Milanovića i imam osjećaj da će i u drugom krugu pobijediti – rekao je Filip.

Većina Koprivničanaca odradila je svoju dužnost, a napravila je to i sugrađanka Nada.

Foto: Ivan Balija
Nada // Foto: Ivan Balija

Izašla sam na izbore, to nam je dužnost. I glasala sam za Milanovića, zato je i prošel. No, Škorini budu glasali za Kolindu u drugom krugu, tako da teško da će Milanović pobijediti – rekla je Nada.

Foto: Ivan Balija
Dalibor // Foto: Ivan Balija

– Na izbore sam izašao, ali s ishodom nisam zadovoljan. Kako bi i bio, u mirovini sam, a radim i to u Njemačkoj. Za mene su ovi izbori sprdačina, bitniji su parlamentarni. Ako Kolinda i ne bude imala dosta glasova, glasat će opet ovi mrtvi pa će ona opet pobijediti. Sve je to prevara – oštar je Dalibor.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

– Nikome ne vjerujem i neće nam biti bolje, zato i nisam izašla na izbore – kratko i jasno odgovara nam još jedna Koprivničanka.

Foto: Ivan Balija
Petar // Foto: Ivan Balija

– Ishodom nisam zadovoljan, od dva zla ću u drugom krugu birati manje. No, oni moji favoriti nisu. Smatram da glasati treba i jedino tako možemo napraviti promjene – govori Petar te napominje kako smatra da će Kolinda “pobrati” Škorine glasove.

Foto: Ivan Balija
Ana // Foto: Ivan Balija

– Glasala sam za Milana Bandića (Darija Juričana, op.a.) jer mi se najviše svidio njegov program, zapravo, mislim da je dosta dobro i prošao. Mislim da je kroz čitavo ovo vrijeme predsjedničke utrke postavio jako dobra pitanja – rekla je Ana te napomenula kako će u drugom krugu glasati za Milanovića, a ako se nju pita, utrka će biti tijesna.

Podsjetimo, na izbore je ukupno izašlo 51,20 posto birača, dok je taj postotak u Koprivničko-križevačkoj mrvicu niži, iznosi 50,08 posto, a ovdje pročitajte kako dišu sela u našoj županiji.

čitam...
Loading...