dosta je!

ANKETA Ugostitelji i vlasnici teretana spremaju veliku akciju otvaranja u ponedjeljak, hoćete li ih podržati?

Muzika- konobar, dobar dan, izvolite. Kao u dobra stara vremena.

15:45h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Nezadovoljni mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite koje smatraju iracionalnima, ugostitelji diljem zemlje najavili su prosvjedne akcije za prvi dan veljače, piše Jutarnji list.


Franz Letica, predsjednik Udruženja ugostitelja Zagreb otkrio je kako će izgledati ovaj vikend za ugostitelje i što spremaju od 1. veljače.

Prvo sastanak, onda otvaranje kafića i restorana

– Sutra u 11 sati u jednom od shopping centara kolege će imati sastanak, a povod su nelogične postojeće mjere. Škole su bile otvorene, a jedni su od primarnih izvora zaraze, a lokali nisu, to je okupilo akciju koja će ovaj vikend održati sastanak – kazao je Letica.

Sutra će dogovoriti detalje, a Letica je potvrdio da su kolege upoznate s mjerama i kaznama koje ih mogu zadesiti ako 1. veljače na silu otvore svoje lokale.

– Za sad je riječ o 103 lokala u Zagrebu koji su potvrdili otvaranje, a više od 700 ih je u postojećim kolektivima – kazao je Letica.

Bernard Tkalčec // Foto: Facebook
Bernard Tkalčec u ponedjeljak otvara vrata Zlatnog klasa

Podravac Bernard Tkalčec, vlasnik seoskog turizma Zlatni Klas u Otrovancu kraj Pitomače, u sklopu kojega ima restoran i smještajne objekte, za epodravinu je rekao da će biti jedan od onih koji će otvoriti svoja vrata.

– Dio sam inicijative ugostitelja nazvane Dajte nam da radimo u koji je uključeno puno subjekata. Trenutno smo u pregovorima i mogu vam reći da će dobar dio nas 1. veljače otvoriti svoja vrata u znak protesta, po uzoru na Češku i Italiju. Vjerujem da će nas biti oko pet tisuća, a ja ću sigurno biti jedan od njih – najavio je on. Bernard kaže da su ugostitelji na koljenima te da im je država okrenula leđa.

Bit će kao u dobra stara vremena: muzika, konobar, dobar dan, izvolite

Letica je potvrdio je da će sve izgledati kao u dobra stara vremena.

– Muzika- konobar, dobar dan, izvolite. Kao u dobra stara vremena-  kazao je Letica.

Iz Udruge glasa poduzetnika najavili su da se smjera prosvjedna akcija u srijedu.

– Podržavamo sve akcije i nezadovoljstva jer ovo je, nadamo se, postpandemično vrijeme koje bi trebalo donijeti neka otvaranja. Nije normalno da smo skoro dva mjeseca u takvoj karanteni da su nam skoro ograničili kretanje – zaključio je Letica.

Glasanje je završilo (prije 2 months).

Hoćete li podržati ugostitelje i vlasnike teretana?

DA
97.29%
NE
2.71%

Ako hoćete, na koji način?

Otišao bih na kavu i ručak ili odradio trening u teretani
65.42%
Učinio bih sve od navedenog
20.00%
Lajkom na Facebooku
13.33%
Pridružio bih se velikom okupljanju u Zagrebu
1.25%
Otvaraju i vlasnici teretana jer su mjere nelogične, kaznu ionako nemaju čime platiti

A nezadovoljstvo nepopuštanjem mjera iskazuju i brojni vlasnici teretana, a jedan od njih je i Koprivničanac Darko Belušić. Među njima i onih koji sve ozbiljnije misle otvarati svoje objekte u ponedjeljak 1. veljače, usprkos tome što bi za to mogli dobiti i paprene novčane kazne.

Uz to, najavljene su i prosvjedne akcije za srijedu. Kondicijski centar u Dugom Selu ne radi već dva mjeseca, ali svoja vrata za vježbače otvoriti će 1. veljače unatoč zabrani.

– Otvaramo zato što su mjere nelogične, nejednake za sve i tvrdimo da mi u teretanama i fitness centrima, rekreacijskim centrima možemo najviše kontrolirati mjere i naše članove jer nitko nam sa ceste ne može upasti na trening – kazao je vlasnik Kondicijskog centra Spartak u Dugom Selu Alen Preldžić. 

Vlasnik je, kaže, itekako svjestan kazni koje se penju i do 70.000 kuna.

– Svjesni smo drakonskih kazni, ali mislim da druge sad nema. Odakle će se naplatiti kad imamo 0 kuna na računu – kazao je Preldžić.

Hrvoje Bujas // Screenshot Youtube

Na nogama je i dio ugostitelja koji isto tako najavljuju protuodgovor Stožeru s kojim kažu nemaju već mjesecima komunikaciju. Ovaj ugostitelj neće sudjelovati u neposluhu, ali kažu, razumiju kolege.

Bujas pozvao na veliki skup u Zagrebu – Dosta je!

U međuvremenu je i predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas na Facebooku  najavio održavanje velikog skupa u centru Zagreba ove srijede, 3. veljače. Pozvao je svih 15 i pol tisuća članova udruge.

– Dosta je! Sve vas pozivam da dođete u srijedu, 3.2.2021. u Zagreb, u centar, i budete dio najvećeg urlika UGP-a do sada, jer ovo je izgleda jedini način da nas čuju, da nas vide! Sve drugo smo pokušali! Pozivam sve članove UGP-a, njih preko 15.500 da dođu, ali ne samo njih, već sve vas u ovoj grupi, sve poduzetnike i obrtnike, sve zaposlenike u privatnom sektoru i sve građane Republike Hrvatske. Neka se vaš glas čuje, neka se čuje glas razuma, glas naroda! U srijedu će UGP imati najveći meeting do sada jer vrijeme je za akciju. Više detalja uskoro… – napisao je Bujas.

 

čitam...