Antolić: S prosvjedom seljaka ipak je trebalo pričekati

07:55h
0
Stjepan Antolić // foto: RKC

Više stotina traktora našlo se u seljačkom prosvjedu zbog neisplaćenih poticaja za 2008. na prometnicama kod Vinkovaca i Virovitice, a kako se prema buntu određuje Hrvatski seljački savez Koprivničko-križevačke županije pitali smo njegovog čelnika Stjepana Antolića.

– Kad su problemi seljaka u pitanju, jer svi ih mi imamo, Seljački savez naše županije apsolutno daje podršku tim ljudima da se izbore za svoja prava. No mislim da je trebalo pričekati još jedno vrijeme s prosvjedima. Rok je do kraja ovog mjeseca za ispoštivanje onoga što je bilo potpisano tzv. Đakovačkim sporazumom, rekao je S. Antolić. 

Čelnik županijskog Seljačkog saveza smatra da je tek po isteku roka trebalo razmotriti kako dalje i treba li voziti traktore u prosvjede. No, osim mjenica za naplatu duga od predlanjskih poticaja uskoro stiže, kao i svakog ljeta, još jedan vrući problem u obliku cijene pšenice novoga roda. 

 

– Još prošle godine je bilo obznanjeno da cijenu pšenice neće određivati Ministarstvo, nego će se dogovarati cijena pšenice s otkupljivačima, kaže Stjepan Antolić.

Stoga su u Seljačkom savezu već ušli u pregovore s najvećim otkupljivačem, Podravkom, a Stjepan Antolić misli da će biti postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Izvor: Radio Koprivnica