natjecanje u slovačkoj

Antonija Štefotić u prvom meču u karijeri osvojila zlato, Filip Verčević uvjerljivo najbolji, Valent Delimar brončani

Vrlo težak zadatak, odnosno brojna i kvalitetna kategorija bila je ona Valentova do 57 kilograma. Iako je tijekom borbi imao pogrešaka u obrani kod zahvata ''koji mu ne leže'', Valent je na kraju dobro odhrvao i zabilježio dvije pobjede i dva poraza koji su mu na kraju osigurali treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji.

08:35h
0
Foto: HK Podravka
Foto: HK Podravka

Tročlana ekipe Podravke sastavljena od jedne seniorke i dva kadeta i pod vodstvom trenera Ivana Lončarića nastupila je u Slovačkoj, gradu Šamorin na 16. memorijalnom Međunarodnom turniru Ladislav Fodor.

Prvo inozemno natjecanje, odnosno prvo uopće natjecanje u dosadašnjoj karijeri i nakon gotovo godinu dana upornog treniranja, Antonija Štefotić okrunila je zlatom. Naime, u kategoriji je do 53 kilograma u uzrastu seniorki imala jednu borbu protiv predstavnice iz Slovačke koju je glatko pobijedila, tehnički tušem, odnosno tehničkom superiornošću (8:0) i to u prvoj rundi borbe. Ovo je za nju veliki podstrek, ali i dodatna motivacija za natjecanja koje ju očekuju još do kraja godine.

Filip Verčević i Valent Delimar nastupili su u uzrastu kadeta. Filip Verčević u kategoriji je do 61 kilogram upisao dvije pobjede i uvjereno osvojio prvo mjesto. Iako su domaćini i suci u oba meča bili pristrani u korist njegovih protivnika, Filip je obje borbe othrvao suvremeno ne dajući niti priliku protivnicima za dodijelivanje nepostojećih bodova.

Vrlo težak zadatak, odnosno brojna i kvalitetna kategorija bila je ona Valentova do 57 kilograma. Iako je tijekom borbi imao pogrešaka u obrani kod zahvata ”koji mu ne leže”, Valent je na kraju dobro odhrvao i zabilježio dvije pobjede i dva poraza koji su mu na kraju osigurali treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji.

čitam...